Communicatieadviseur medior

Nieuw

Functie omschrijving

Het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam zoekt een medior communicatieadviseur voor Verkeer en Openbare Ruimte. Amsterdam groeit en blijft groeien. En dat heeft ook een keerzijde. Het groeiend aantal Amsterdammers, bezoekers en toeristen dat zich verplaatst in onze stad, zet de schaarse openbare ruimte in de stad nog verder onder druk. Om de stad bereikbaar en veilig te houden en de openbare ruimte toegankelijk en aantrekkelijk, moet de gemeente Amsterdam keuzes maken en maatregelen treffen. In opdracht van het college van B&W voeren collega's Verkeer en Openbare Ruimte en het Ingenieursbureau dagelijks ontwikkel-, renovatie- en (groot)onderhoud werkzaamheden uit. Dat gebeurt in afstemming met bewoners en ondernemers in de omgeving gezien de impact van de werkzaamheden. Tijdige en adequate communicatie is dan ook een must. De communicatieadviseur werkt nauw samen met omgevingsmanagers, projectleiders en ambtelijk opdrachtgevers van Verkeer & Openbare Ruimte en Ingenieursbureau. De medior communicatieadviseur die wij zoeken werkt dagelijks aan verschillende middelgrote projecten in de stad. Zowel voor verkeersprojecten als voor werkzaamheden in de openbare ruimte (groen). Je werkpakket omvat onder meer: - project kap en herplant van onveilige en zieke bomen; - diverse projecten uit de OV Investeringsagenda; - onderhoud Museumplein; - HOV bus Sloterdijk - CS - IJpleinveer; - Sportas. Gedurende de tijd kan het zijn dat er andere projecten bij komen en wisselen. Wij zoeken dan ook een communicatieadviseur die snel kan schakelen tussen verschillende projecten en het leuk vindt om steeds afwisselende projecten uit te voeren.

Werkzaamheden

  • Je ontwikkelt en/of voert de communicatie-aanpak voor een of meerdere projecten uit.
  • Je functioneert als intermediair tussen de projectorganisatie, gemeentelijke organisatie en de projectomgeving en verzorgt de informatievoorziening naar de omgeving.
  • Je onderhoudt waar en wanneer nodig contacten met stakeholders (in samenwerking met de omgevingsmanager, projectleider en/of projectteam) en betrekt hen bij de realisatie van het project en het vinden van oplossingen.
  • Je signaleert kansen voor het vergroten van het draagvlak van en de reputatie van het project en de betrokken organisaties. En je signaleert ook risico's en bedreigingen voor draagvlak en reputatie.
  • Samen met andere communicatieadviseurs binnen V&OR/Ingenieursbureau, projectleden en omgevingsmanagers vorm je een hecht team.

Omschrijving kandiaat

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.
Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema's zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.
Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie eisen

  • minimaal over HBO werk- en denkniveau
  • aantoonbare ervaring opgedaan als communicatieadviseur voor ruimtelijke en/of infrastructurele project(en).
  • aantoonbare ervaring met het opstellen van en het uitvoeren van een communicatieaanpak en de creatieve vertaalslag naar effectieve communicatiemiddelen.
  • aantoonbare ervaring met werken aan verschillende projecten tegelijkertijd. Die moet blijken uit je cv
  • als medior communicatieadviseur aantoonbare ervaring met infrastructurele projecten. Dit moet blijken uit je cv.
  • Beschrijf in een korte motivatie(max 1 A4) je aanpak van een opdracht van vergelijkbare aard en benoem daarin concreet behaalde resultaten.

Extra info

• Startdatum: z.s.m.
• Einddatum: 30-11-2021
• Werklocatie:Weesperstraat, 113, 1018VN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week:32-36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

06.11.2020

Publicatie eindigt

15.11.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.