(Senior) Planningsadviseur / Risicomanager ( ruimtelijk bestuursrecht)

Nieuw

Functie omschrijving

Een planningsadviseur bij het Projectmanagementbureau van de gemeente Utrecht analyseert, structureert, faseert, plant en beheerst complexe projecten en programma’s in de gemeente Utrecht. We werken voor alle onderdelen binnen de gemeente. Je werkt mee aan diverse projecten. Dat kan op heel verschillende werkterreinen zijn. Voorbeelden zijn infrastructuur, openbare ruimte, ruimtelijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling of het maatschappelijk terrein. De meeste opdrachten worden uitgevoerd in het fysieke domein. In vrijwel alle gevallen gaat het om de planfase van projecten en programma’s. Je werkt zelfstandig aan complexe opdrachten in een vaak stevig krachtenveld. Hierbij werk je samen met collega's van verschillende afdelingen van de gemeente en diverse stakeholders in de stad.

Bij het Projectmanagementbureau van de gemeente Utrecht werken ondersteuners, adviseurs en projectmanagers (180 medewerkers). Voorbeelden van opdrachten waar we aan werken vanuit planningsadvies en risicomanagement: Merwedekanaalzone, Stationsgebied, Ruimtelijke Strategie Utrecht, het nieuwe Zandpad, omgevingsvisie Binnenstad.

Werkzaamheden

Je bent de rechterhand en sparringpartner van de projectmanager op het gebied van planning, projectbeheersing en sturing. Je werkt aan de meeste complexe projecten binnen de gemeente Utrecht. Jouw werk geeft inzicht in de voortgang, knelpunten, risico’s en kansen van het project. Je combineert planprocessen, projectstructuren, (juridische) procedures en besluitmomenten en raakvlakprojecten tot een overzichtelijk planproces en een tijdsplanning. Bij de gemeente Utrecht gaat het niet alleen om planningen, we zijn vooral actief als adviseur. Je overlegt met alle betrokkenen (inclusief de diverse vakdisciplines), ontwikkelt scenario's, komt met creatieve oplossingen om te versnellen, voert risicoanalyses uit en stelt beheersmaatregelen voor.

Je advies aan de projectmanager en projectteam is belangrijk, maar de manier waarop je dit presenteert nog meer. Je hebt dan ook ervaring om diverse scenario’s, risicoanalyses, (netwerk)planningen, raakvlakdossiers en uitvoeringsfaseringen voor verschillende doelgroepen te visualiseren en communiceren.

Omschrijving kandiaat

Je hebt kennis van de stad Utrecht en wilt een rol spelen in de ontwikkeling van het wonen, werken, studeren en recreëren in de stad. Je bent analytisch sterk, resultaat- en klantgericht. Samenwerken en adviseren zit in je natuur. Je neemt graag het voortouw, deinst niet terug om voorstellen ter verbetering te geven en hebt daarbij oog voor je omgeving. Je houdt ervan om samen met anderen resultaten te bereiken. Door je enthousiasme en overtuigingskracht lukt het je om anderen mee te krijgen.

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding; bij voorkeur een opleiding op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht, sociale geografie, planologie, bestuurskunde, bouwkunde of stedenbouw. Je hebt gedegen kennis van en ervaring met gemeentelijke procedures, projectmatig werken en procedures in de RO- en Milieuwetgeving. Je beheerst MS Project en Flowchart-programma’s tot in de puntjes. Op basis van een track record in je CV kun je laten zien dat je in de planfase aan verschillende complexe projecten gewerkt hebt.

Functie eisen

  • afgeronde universitaire opleiding; bij voorkeur een opleiding op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht, sociale geografie, planologie, bestuurskunde, bouwkunde of stedenbouw
  • Je hebt gedegen kennis van en ervaring met gemeentelijke procedures, projectmatig werken en procedures in de RO- en Milieuwetgeving
  • Je beheerst MS Project en Flowchart-programma’s tot in de puntjes.
  • Op basis van een track record in je CV kun je laten zien dat je in de planfase aan verschillende complexe projecten gewerkt hebt.
  • Een medior met minimaal 3 jaar werkervaring als planningsadviseur (incl. projectbeheersing) in de ruimtelijke sector, bijvoorbeeld bij een gemeente, provincie, ontwikkelaar of adviesbureau.
  • Een senior met minimaal 10 jaar werkervaring als planningsadviseur in de ruimtelijke sector, bijvoorbeeld bij een gemeente, provincie, ontwikkelaar of adviesbureau. Je hebt ten minste 5 jaar kennis en ervaring met projectbeheersing en risicomanagement. Je hebt ervaring bij gemeenten met meer dan 150.000 inwoners.

Extra info

  • Periode: 1 september 2019 - 1 april 2020 met optie tot verlenging
  • Belasting: 32 uur per week gemiddeld, (flexibele inzet is bespreekbaar)

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

09.08.2019

Publicatie eindigt

24.08.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.