Programmeur Verhardingen (Verkeer en Openbare Ruimte)

Nieuw

Functie omschrijving

Bijna 30 miljoen vierkante meter wegen, pleinen, voetpaden, fietspaden en busbanen. 11 stedelijke busstations, 7.136 speeltoestellen, 828 kunstobjecten en oorlogsmonumenten en 116 fonteinen. Dit zijn de aantallen waarmee jij als programmeur verhardingen te maken gaathebben. Je ziet erop toe dat al deze assets in optimale staat blijven en zorgt er zo voor dat Amsterdam een prachtige stad is én blijft. Welk onderhoud is nodig om onze verhardingen op het gewenste kwaliteitsniveau te brengen en houden? En ze te laten aansluiten op onder meer de beleidsuitgangspunten, en de verwachtingen van de bewoners, bezoekers en ondernemers? Dat zijn het soort vragen waarop jij het antwoord weet. Samen met collega's van monitoring en inspectie bepaal je welke inspecties en onderzoeken nodig zijn om de instandhoudingopgave goed in kaart te brengen. Deze vertaal je vervolgens naar een overzichtelijke werkvoorraad, concrete projecten en een helder instandhoudingsplan. Dit doe je samen met medeprogrammeurs en vele externe partijen zoals Waternet en Vervoerregio Amsterdam. Samen bouwen jullie een integraal en gedragen instandhoudingsprogramma voor de hele stad: het programma Stadsbehoud.

Werkzaamheden

Richting ons bestuur, stadsdelen en samenwerkende directies treed je op als betrokken en proactieve sparringpartner. Je bespreekt hierbij ingrijpende vraagstukken. Bijvoorbeeld rondom wateroverlast in de straten en de mogelijke oplossingen op korte termijn. Als dé ambassadeur voor de verhardingen in onze stad begrijp je als geen ander de belangen die spelen bij de verschillende partijen en bewaak je tegelijkertijd de eigen opgaves. Tenslotte zijn verhardingen waarover jij meebeslist kenmerkend voor onze stad. Denk aan de Kalverstraat, de Basisweg en belangrijke pleinen als de Dam en de Dappermarkt.

Uiteraard houd je continue rekening met duurzaamheid. Klimaatadaptatie, circulariteit en minder emissies zijn aspecten die raken aan de onderhoudsopgave. Een betrouwbare en kostenefficiënte meerjarenvoorspelling die leidt tot toekomstbestendige assets; dat is jouw doel. Uiteraard laat je daarbij wel ruimte voor bijsturing. Voor een optimale aanpak werk je nauw samen met collega's van Stadswerken, stadsdelen, Ruimte & Duurzaamheid en het Ingenieursbureau. Overigens is assetmanagement binnen Amsterdam nog volop in ontwikkeling. Dat jij bijdraagt aan de verdere professionalisering, spreekt voor jou voor zich.

De opdrachtgever(s)

In team Groen, Water & Wegen zorgen wij er onder meer voor dat de 29.655.000 vierkante meter aan wegen, pleinen, voetpaden, fietspaden en busbanen in onze stad in optimale staat zijn. Ook staan wij aan de basis van het onderhoud aan de 11 stedelijke busstations. En zien we erop toe dat al het straatmeubilair en alle speeltoestellen in orde zijn. Denk hierbij aan onder meer 7.136 speeltoestellen, 16 speelbadjes, 116 fonteinen, 828 kunstobjecten en oorlogsmonumenten, 600 watertappunten, 14.000 zitbanken, 100.000 fietsenrekken en ongeveer 200 kilometer hekwerk. Alles wat wij doen, is erop gericht een zo mooi en veilig Amsterdam te hebben en houden.

Functie eisen

  • beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau.
  • ervaring in belangenafweging en knopen doorhakken.
  • ervaring in uitdagend stakeholdermanagement.
  • ervaring in behalen van deadlines.
  • ervaring met GIS software, bijvoorbeeld Qgis, GISIB, Geovisia.

Extra info

• Startdatum: 10-07-2023
• Einddatum: 08-07-2024
• Werklocatie: Weesperstraat, 113, 1018VN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 2
• Aantal uren per week: 32-36
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: ja

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

17.05.2023

Publicatie eindigt

28.05.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.