Raadsadviseur

Nieuw

Functie omschrijving

Je bent één van de twee raadsadviseurs van de griffie in een context waarin zeer recent de interim-griffier gestart is, evenals de interim-griffiemedewerker. Het is daarom van belang dat het vak van raadsadviseur voor jou geen geheimen kent en dat je snel je weg weet te vinden in een nieuwe omgeving met bij voorkeur ook de daarbij behorende systemen (GemeenteOplossingen, JOIN).

Je bent in staat op te treden als griffier bij de commissievergaderingen tijdens de Politieke Avonden. Je bent een goede sparringpartner voor de raadsleden en voor collega’s uit de organisatie in de aanloop naar besluitvorming door de raad. Daarbij ben je proactief.
Je hebt ervaring met het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving en weet waar het op aan komt als het gaat om het politieke proces en de besluitvorming. Je hebt een goede antenne voor bestuurlijke en juridische risico’s en bent nauwgezet in je voorbereidingen en analyses.
Je beschikt over goede analytische en communicatieve vaardigheden en bent resultaatgericht. Ook ben je een fijne collega met wie het goed samenwerken is.
Gezien de aard van de werkzaamheden hoort het werken in de avonduren bij deze functie. Het gaat om gemiddeld één avond in de week.

De opdrachtgever(s)

De gemeente Woerden is een ruim 650 jaar oude stad in het Groene Hart van Nederland. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente heeft ongeveer 53.000 inwoners.

De gemeenteraad telt 31 zetels verdeeld over 10 fracties: CDA (6 zetels), Lijst van der Does (5 zetels), Progressief Woerden (4 zetels), ChristenUnie/SGP (3 zetels), VVD (3 zetels), Inwonersbelangen (3 zetels), D66 (3 zetels), Woerden & Democratie (2 zetels), Splinter (1 zetel) en Sterk Woerden (1 zetel)

Werken voor de gemeente Woerden betekent werken aan ambities in een dynamische organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 500 talentvolle professionals werken voor twee gemeentebesturen (Woerden en Oudewater) die samen 60.000 inwoners vertegenwoordigen.

Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving en centraal in het Groene Hart. De organisatie kent een informele werksfeer en heeft oog voor medewerkers met talent. We stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. We bieden flexibiliteit in werkzaamheden en interessante interne projecten aan.

Functie eisen

  • Aantoonbare werkervaring als raadsadviseur of raadsgriffier;
  • BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als raadsgriffier of raadsadviseur
  • Aantoonbare juridische ervaring of kennis
  • Aantoonbare ervaring in het werken met een RIS en/of vergaderfaciliteiten van de gemeenteraad

Competenties

Analytisch vermogen
Je bent in staat om problemen te signaleren, herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen gegevens. Je spoort mogelijke oorzaken van problemen op; zoekt terzake doende gegevens.

Inlevingsvermogen
Je onderkent en verplaatst je in de gevoelens en behoeften van anderen, je fungeert als bruggenbouwer en zorgt voor verbinding. Je houdt rekening met de gevolgen van eigen handelen op andere mensen of onderdelen van de organisatie.

Overtuigingskracht
Je bent in staat om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt om instemming te krijgen met bepaalde plannen, ideeën of producten.

Initiatief
Je signaleert kansen en handelt ernaar in plaats van passief te blijven tot anderen iets gedaan hebben. Je neemt actief maatregelen om de gang van zaken te beïnvloeden.

Zorgvuldigheid
Je bent nauwkeurig, bent in staat de (juridische) puntjes op de i te zetten en kunt afwegen wanneer dat in het bijzonder van belang is.

Extra info

  • Duur 4 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 4 maanden
  • Uren per week 36
  • Start Zo spoedig mogelijk

De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 18 april 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 17 april 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Locatie

Woerden

Publicatiedatum

06.04.2023

Publicatie eindigt

12.04.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.