(corporate) Recruiter

Nieuw

Functie omschrijving

Wij zoeken een resultaatgerichte, vakvolwassen, hands on, (corporate) recruiter die het gehele recruitmentproces beheerst. En vacatures de afgestemde wervingsperiode weet af te ronden. Je neemt al werk uit handen van de Teamleiders en HR adviseur. Je herkent de juiste kwaliteit en snapt dat de juiste timing cruciaal is. Je weet de juiste kandidaten te selecteren (via ons ATS systeem, search en eigen netwerk) en te benaderen voor onze organisatie. Je bent communicatief vaardig en hebt aantoonbare successen behaald als recruiter. Je houdt vast en laat niet meer los.

De focus zal voornamelijk liggen op technische functies (IPM rollen) voor 18 uur per week (zowel vaste functies als tijdelijke opdrachten). Als recruiter heb je rechtstreeks contact met de lijnmanagers/budget houders om de resourcebehoefte scherp te krijgen, stel je wervende vacatureteksten op, zorg je voor een soepele sollicitatieprocedure, beantwoord je alle vragen van potentiële kandidaten en medewerkers, voer je (samen met de selectiecommissie) de gesprekken.

Daarnaast kent LinkedIn geen geheimen meer voor je, wanneer je (pro-actief) potentiële kandidaten hunt en je bent in staat medewerkers binnen de organisatie te mobiliseren vacatures te delen via sociale media en hun eigen netwerk. Collega’s die ook (zijdelings) betrokken zijn bij een wervingsprocedure zijn de collega’s van de inhuurdesk, arbeidsmarktcommunicatie en jouw HR Business Partner.

Context
HDSR is in transitie om voorbereid te zijn op de veranderende opgaves die van buitenaf op haar af komen. HDSR staat voor een grote opgave: in de komende jaren zal zij een forse inspanning doen en bijdragen aan het Hoog Water Beschermingsprogramma. Dit maakt dat er aanzienlijke projecten gestart zijn en worden. Door deze transitie is er behoefte aan (technische) talenten die ons Waterschap komen versterken. Momenteel worden de recruitmentactiviteiten voornamelijk uitgevoerd door de HR Business Partners, wat gezien de hoeveelheid aan nieuwe (inhuur) vacatures niet meer uitvoerbaar is. Onze arbeidsmarktcommunicatie wordt verder uitgewerkt en opgezet om ons werkgeversmerk beter in de markt te zetten. Binnen HDSR hebben wij een custommade ATS pakket. Het HR team bestaat uit zeven HR Business Partners, één adviseur Arbeidsmarkt Communicatie, 2 Inhuurspecialisten en een coördinator.

De opdrachtgever(s)

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 550 medewerkers.

Functie eisen

  • Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding;
  • Minimaal 16 uur per week beschikbaar;
  • Uiterlijk beschikbaar per 1 september 2021;
  • Minimaal 3-5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van (corporate) Recruitment in de afgelopen 10 jaar
  • Aantoonbare werkervaring met het recruitmentproces
  • Aantoonbare werkervaring met het werven van projectmatige (IPM) functies, zoals projectmanagers, technische managers, contractmanagers en technische specialisten (zoals planners, tekenaars ed.)
  • Aantoonbare werkervaring met searchen in LinkedIn

Competenties

Je bent een recruiter met passie voor het recruitmentvak, die zich goed kan inleveren in de belangen van lijnmanagers/budgethouders/toekomstige collega’s en inventief is in het vinden van de juiste kandidaat op het juiste moment. Daarnaast ben je communicatie vaardig (weet op tactische wijze te schakelen binnen en buiten de organisatie), werk je doel- en oplossingsgericht.

Daarnaast zijn de volgende competenties ook belangrijk:

  • Organisatie- en omgevingsbewust;
  • Samenwerkings- en ontwikkelingsgericht;
  • Sensitief en pragmatisch, met een duidelijk doel voor ogen;
  • Oplossingsgericht, vindingrijk en doe je wat je belooft;
  • Proactieve houding.

Extra info

  • Duur 9 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 6 maanden
  • Uren per week 18 - 36
  • Start In overleg (uiterlijk 1 september 2021)

Locatie

Houten

Publicatiedatum

16.07.2021

Publicatie eindigt

04.08.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.