Secretaris Opgave gestuurd Werken

Nieuw

Functie omschrijving

De provincie Noord-Brabant is een opgavegestuurde netwerkorganisatie. De gedachte is dat integrale realisatie van de Brabantse Opgaven centraal staat in al ons doen en laten. De afgelopen jaren hebben we al grote stappen gezet om dit in de dagelijkse praktijk ook waar te kunnen maken, maar tegelijkertijd moet er ook nog veel gebeuren. Echt integraal, opgavegestuurd werken vraagt niet alleen om doorontwikkeling van processen en systemen, maar ook om aanpassingen in houding en gedrag. Dit is de volle breedte van het project ‘doorontwikkeling van opgavegestuurd werken’.

De focus binnen het project ligt de komende maanden met name op de ontwikkeling van een leerwerktraject opgavegestuurd programmeren voor opdrachtnemers (in samenwerking met de Brabant Academie (interne afdeling opleidingen) en een nog te selecteren externe partij) én op een verkenning van de mogelijkheden om opgavegestuurd programmeren digitaal, met een softwarepakket, te ondersteunen. Daarnaast bestaan er nauwe raakvlakken met projecten als sturingsprincipes en –filosofie, sturing en verantwoording, management- en stuurinformatie en structurele optimalisatie van het OrganisatieKostenBudget.

Omdat effectieve samenwerking tussen de 24 programmamanagers binnen het collectief een belangrijke randvoorwaarde is voor succesvol integraal opgavegestuurd werken, vervult de projectleider opgavegestuurd werken op dit moment ook een secretarisrol voor het collectief van programmamanagers. Naast taken als het opstellen van agenda’s, notuleren en het bijhouden van actiepunten, ligt hier ook een taak om bij te dragen aan effectievere besluitvorming binnen het collectief en het pro-actief meedenken over verdere ontwikkeling van – bijvoorbeeld – integraal gebiedsgericht werken.

Voor de rol van secretaris opgavegestuurd werken zijn we daarom op zoek naar iemand die enerzijds goed tactisch kan denken, beschikt over sterke analytische vaardigheden en over voldoende politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Daarnaast vraagt deze rol dat je ook ‘met de poten in de klei’ staat. We zoeken een aanpakker, die plezier haalt uit het hands-on en pro-actief oppakken van allerhande voorkomende werkzaamheden, zoals het inplannen van afspraken, en het opvolgen van actiepunten.

Werkzaamheden

In deze rol word je de rechterhand van de projectleider opgavegestuurd werken. Op basis van wat hiervoor beschreven staat, gaat hij graag samen met je in overleg om het definitieve takenpakket gezamenlijk vast te stellen. De nadruk zal daarbij liggen op het uitvoeren van (tactische en operationele) taken die horen bij de rol van secretaris van het collectief van programmamanagers. Vanzelfsprekend wordt je daarbij intensief begeleid door de projectleider. Dit is een prachtige opdracht voor iemand die zich wil ontwikkelen op het het vlak van projectmanagement en programmaondersteuning.

Omschrijving kandiaat

Ben jij …

  • Een hands-on, praktische persoonlijkheid, die initiatief toont en actief ophaalt bij de belanghebbenden in het netwerk?
  • Ben je leergierig?
  • Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen op het vlak van project- en programmamanagement, en ben je bereid je handen uit de mouwen te steken?
  • Beschik je over een goed ontwikkeld analytisch vermogen, heb je een vlotte pen en ben je stressbestendig?
  • Heb je WO werk- en denkniveau?
  • Ben je proactief en neem je initiatief om in gesprek te komen?
  • Ben je oplossings- en resultaatgericht en gericht op het bereiken van projectresultaten?
  • Kan je goed samenwerken met verschillende partijen en personen op allerlei niveaus?
  • Ben je verbindend naar zowel collega’s en externe partners als in projectteamverband?

Dan is dit een klus voor jou!

Functie eisen

  • Aantoonbare affiniteit met communicatieprocessen (door studie, werkervaring of nevenactiviteiten). Dit blijkt uit het CV.
  • Recent afgeronde WO-opleiding (max 3 jaar geleden) op het vlak van organisatie inrichting en -ontwikkeling. Dat blijkt uit het CV.
  • Ambitie is belangrijker dan werkervaring. Dit blijkt uit het CV.

Extra info

Van 17-5-2021 t/m 17-11-2021 | Optie verlenging: 2 x 6 maanden | Standplaats: 's-Hertogenbosch |Personeel & Organisatie | Uren: 24 per week | Aantal FTE: 0,66

Locatie

's-Hertogenbosch

Publicatiedatum

26.04.2021

Publicatie eindigt

01.05.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.