Senior adviseur duurzaamheid

Nieuw

Functie omschrijving

Je gaat werken aan meerdere thema’s van duurzaamheid binnen de gebiedsontwikkeling. Zoals de energietransitie naar een CO2-neutraal Amersfoort in 2030 en de circulaire (bouw)economie met het accent op beperken grondstofgebruik en het aandeel van hernieuwbare materialen te vergroten vanuit het streven naar een afvalloze stad. Als adviseur duurzaamheid ga je met uiteenlopende uitdagingen aan de slag. Hierbij heb je een stevige focus op de inhoudelijk advisering, en ben je instaat concrete adviezen gericht op realisatie uit te brengen. Je initieert, adviseert en draagt (al dan niet in regie) zorg voor de uitvoering van het gemeentelijk beleid op deze thema’s. Als adviseur weeg je de verschillende belangen af en neem je belanghebbenden en betrokkenen mee in ontwikkelingen en vraagstukken rondom de energietransitie, circulaire (bouw)economie, klimaatadaptatie en/of groen. Een afwisselende baan dus, met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en ruimte om invulling te geven aan jouw bijdrage aan onze duurzame stad.

Omschrijving kandiaat

Je weet je overtuiging en visie te combineren met praktische uitvoering en constructieve gesprekken. Je hebt een afgeronde hbo+/wo opleiding en affiniteit met duurzaamheid aangevuld met meer jaren ervaring als adviseur bij verankeren van duurzaamheid in ruimtelijke ontwikkelingen. HBO Bouwkunde of ruimtelijke ontwikkeling, zijn een pre. Je bent in staat om vastgesteld beleid te vertalen naar concrete richtlijnen en je neemt initiatief om nieuw, vervolgbeleid te ontwikkelen. Met je flexibele houding schakel je snel en effectief in een dynamische en complexe omgeving. Je grijpt handig in als je ziet dat vraagstukken nieuwe antwoorden nodig hebben om tot oplossingen te komen. Je ervaring doet niet af aan je nieuwsgierigheid om steeds opnieuw te onderzoeken wat er nodig is om vernieuwing te organiseren.

Functie eisen

  • minimaal HBO, waarbij Bouwkunde of Ruimtelijke Ontwikkeling een pre is, met aantoonbare affiniteit met duurzaamheid
  • minimaal 3 jaar recente relevante werkervaring op een van de duurzaamheidsthema’s en de verankering ervan in ruimtelijke ontwikkelingen.
  • meer dan 3 jaar recente relevante werkervaring bij of voor een overheidsorganisatie.
  • een WO opleiding afgerond, in de richting van Bouwkunde of Ruimtelijke Ontwikkeling, met aantoonbare affiniteit met duurzaamheid.
  • meer dan 3 jaar relevante werkervaring op een van de duurzaamheidsthema’s en de verankering ervan in ruimtelijke ontwikkelingen.

Extra info

Van 19-4-2021 t/m 18-10-2021 | Optie verlenging: 2 x 6 maanden | Standplaats: Amersfoort | Ruimtelijke ordening & Milieu | Uren: 36 per week | Aantal FTE: 1

Publicatiedatum

24.03.2021

Publicatie eindigt

04.04.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.