Aanjager implementatie dienstverleningsvisie

Nieuw

Functie omschrijving

De ambitie van de gemeente Winterswijk is om excellente dienstverlening te leveren. Dit op basis van de behoefte van de samenleving en deze zetten we dan ook centraal. Omdat de wereld snel verandert door digitalisering en maatschappelijke ontwikkeling en wij als organisatie mee willen veranderen is de dienstverleningsvisie geschreven. Hierin wordt het beeld van Winterswijk in 2030 neergezet en worden onze uitgangspunten voor dienstverlening geschetst: wij zorgen voor de juiste uitkomst, wij geven positieve aandacht, wij zijn flexibel en hanteren heldere en transparante processen

Nu zijn we zover dat deze in de praktijk tot uiting moeten komen in ons dagelijks denken en handelen. Hiervoor zoeken we een aanjager die de uitgangspunten naar de praktijk kan overbrengen en in samenwerking met teammanagers en medewerkers tot de meest ideale dienstverleningsvorm komt. Ook in de implementatie van de visie willen we de inwoner centraal zitten en niet onze interne structuur.

Voor de implementatie hiervan zoeken wij naar stevige, inspirerende, communicatiefvaardige en resultaatgerichte aanjager/coördinator. Je bent in staat om je te verplaatsen in de diverse organisatieonderdelen en kunt makkelijk schakelen en verbindingen leggen. Je onderneemt acties en bent in staat draagvlak te creëren vanuit een duidelijke visie op wat de implementatie van de dienstverleningsvisie vraagt. Dit doe je samen met de management, opgaveregisseurs, teammanagers en medewerkers. Hierbij houd je constant rekening met de context van de gemeente Winterswijk. Herken je je in dit profiel en spreekt deze uitdaging je aan? Dan nodigen we je uit te schrijven!

Werkzaamheden

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de dienstverleningsvisie. Hiervoor:

  • Ben je in staat om duidelijke prioriteiten te kunnen stellen in de implementatie van de dienstverleningsvisie.
  • Kom je in samenwerking met de gemeenteraad, college, managers en voornamelijk teammanagers en medewerkers tot wat er nodig is voor de implementatie van de visie en dienstverleningsvormen. De hiervoor benodigde interventies gaan over communicatie, aanpassen van processen, gedrag en digitalisering. Hierbij pak je afwisselend een aanjagende, cöordinerende en adviserende rol.
  • Stem je af met andere projectleiders binnen de organisatie die raakvlakken hebben met dienstverlening, zoals de herinrichting van het gemeentekantoor, de Omgevingswet van de digitaliseringsprojecten.
  • Stel je een uitvoeringsplan op. Dit om er voor te zorgen dat de organisatie ook na jouw vertrek actief aan de slag blijft met de dienstverleningsvisie.

Jouw werkomgeving is bijzonder dynamisch en je moet snel kunnen schakelen. Dit maakt het werk afwisselend en interessant. Ondersteuning en advisering vindt plaats vanuit de projectgroep dienstverlening.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding (bv richting. Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Organisatiewetenschappen of Communicatie), aangevuld met relevante cursussen.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt aantoonbare ervaring met publieke dienstverlening, veranderingstrajecten en kennis van actuele gemeentelijke onderwerpen waaronder de Omgevingswet. Verder heb je aantoonbare ervaring met het leiden en aanjagen van projecten binnen een gemeentelijke context.
  • een goedgekeurde VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
  • Het voldoen aan de gevraagde competenties blijkt uit de motivatiebrief:
  • De mate waarin je een oplossings- en resultaatgerichte instelling hebt: je weet de dienstverleningsvisie goed te vertalen naar concrete doelen en het proces zo in te richten dat deze ook behaald kunnen worden. Je bent dan ook in staat om anderen te stimuleren en motiveren voor het uitvoeren van de acties die horen bij de gestelde concrete doelen.
  • De mate waarin je stevig in je schoenen staat en beschikt over de vaardigheden om draagvlak te creëren vanuit de visie.
  • De mate waarin je over een uitgebreid netwerk beschikt en deze bereid bent om in te zetten voor de implementatie van de dienstverleningsvisie van de gemeente Winterswijk.
  • De mate waarin je omgevingssensitief bent richting organisaties, politiek en inwoners en makkelijk kunt verplaatsen in de werkzaamheden van de organisatieonderdelen. Je hebt kennis van de omgeving Winterwijk en de lokale en regionale dynamiek in het werkveld.

Extra info

  • Startdatum 18-01-2021
  • Einddatum 31-12-2021
  • Optie tot verlenging Optie tot maandelijkse verlenging
  • Uren per week gemiddeld 16 uren

Locatie

Winterswijk

Publicatiedatum

20.11.2020

Publicatie eindigt

02.12.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.