Communicatieadviseur team Gebieden

Nieuw

Functie omschrijving

Gebiedsontwikkeling
Utrecht is een van de meest aantrekkelijke steden van Nederland om in te wonen, werken of verblijven. Utrecht hoort tot hoort de snelst groeiende steden van Nederland. Dit biedt kansen om ambities voor gezond stedelijk leven waar te maken door de groei te benutten om de stad een kwaliteitsimpuls te geven op alle terreinen. Utrecht zet in op gezonde gebiedsontwikkeling. De gemeente voert de regie over de bouwwerkzaamheden én is coördinator van alle communicatie over en met bewoners, ondernemers en gebruikers van het gebied.

Doorontwikkeling integrale gebiedscommunicatie.
De communicatie is georganiseerd vanuit de verschillende gebieden en projecten. We werken toe naar een eenduidige en heldere integrale werkwijze op het vlak van gebiedscommunicatie en hebben op dat terrein specifieke taken liggen. Die liggen met name in de gebieden Noordoost, Oost en Zuid. De adviseur werkt hier mee aan het opbouwen van breed inzetbare kernboodschappen, zal adviseren op projecten in de gebieden en stroomlijnt de bestaande communicatiemiddelen.

Werkzaamheden

We zoeken een proactieve allround communicatieadviseur met ervaring met ruimtelijke projecten. Je gaat pionieren, werkt zelfstandig en bent een makkelijke netwerker. Je bent een aanpakker en je ‘regelt wat er moet gebeuren’. Je weet wat er leeft in de stad, hoe de politiek in de gemeente werkt. Je hebt een goed oog voor de bewoner en kan vanuit diens perspectief adviseren. Je bent breed inzetbaar en flexibel. Je adviseert projectleiders over de communicatie(strategie) en de participatie(strategie) en je werkt aan het opzetten van eenduidige communicatiemiddelen in de gebieden. Je kan complexe materie vertalen naar heldere kernboodschappen, strategieën en middelen. Hierbij werk je conform de Utrechtse standaarden zoals het coalitieakkoord Ruimte voor Iedereen, de principes van Gezond Stedelijk Leven en het actieprogramma ‘Samen stad maken op de Utrechtse manier’.

Functie eisen

  • Je brengt hbo- of wo-opleiding richting communicatie mee.
  • Je hebt tenminste 5 jaar ervaring in communicatie advisering.
  • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van het ruimtelijk domein.
  • Recente (afgelopen 5 jaar) werkervaring binnen overheidscommunicatie..
  • Ervaring op het gebied van het ruimtelijk domein.
  • Gemeente Utrecht verwacht twee gecheckte en uitgewerkte referenties passend bij de opdracht.

Extra info

Periode: 1 september 2020 t/m 23 december 2020, met optie tot verlenging met mogelijk minder uren per week gemiddeld
Belasting: 28 –36 uur per week gemiddeld

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

31.07.2020

Publicatie eindigt

05.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.