Communicatieadviseur programma Duurzame Stad (Voorlichting & Communicatie)

Nieuw

Functie omschrijving

Amersfoort is een stad die in hoge snelheid beweegt. Een grote betrokkenheid van ondernemers, inwoners en regionale partners heeft directe effecten op de maatschappelijke opgaves, zoals de versnelling van de energietransitie en de circulaire economie. In Amersfoort doen we dat samen. We sluiten aan bij de grote kopgroep van ‘verduurzamers’ die onze gemeente al rijk is en we nodigen de rest van de stad uit om mee te gaan. Als communicatieadviseur heb jij een belangrijke rol in het realiseren van meer draagvlak door zichtbaarheid van de gemeentelijke ambities en de partners in de stad.

Je komt primair te werken binnen het programmateam Duurzame Stad, waar projectmanagers, adviseurs en ondersteuners werken aan de duurzaamheidsambities voor Amersfoort. Met een collega-adviseur en een communicatiemedewerker zorg je voor adequate advisering en uitmuntende uitvoering (en alles wat daar tussen zit) van alles wat met de communicatie in en over programma te maken heeft, met vermoedelijk extra aandacht voor de sporen circulaire economie en energietransitie.

Werkzaamheden

Je begeleidt campagnes en organiseert communicatie en bijeenkomsten voor de diverse doelgroepen. Dat doe je in lijn met ons communicatie- en participatiebeleid en met oog voor nieuwe oplossingen. Je adviseert bij complexe en veel omvattende vraagstukken en werkt zowel strategisch als uitvoerend. Net als de andere communicatiecollega’s werk je mee aan de ontwikkeling en kwaliteit van de communicatie en continue aansluiting bij diverse doelgroepen.

Omschrijving kandiaat

Als ervaren communicatieadviseur heb je snel toegevoegde waarde voor je collega's in het programmateam en de vele partners in de stad. Je bent sparring partner op strategisch niveau en excellent in een pro-actieve rol als communicatie- adviseur bij de energietransitie. Je hebt een kort praten en snel doen-mentaliteit, handelend vanuit een overkoepelende strategie. Je bent verbindend en zorgt door de juiste te vragen te stellen en aan de slag te gaan, voor duidelijkheid over rollen en acties.

Je hebt basiskennis van duurzaamheid (en de inhoudelijke thema's binnen dit onderwerp) en weet je nieuwe informatie snel eigen te maken.

Je gedijt goed in een veranderende omgeving en jij hebt de instelling en aanpak om deze verandering verder vorm te geven. Ook heb je affiniteit met participatie/co-creatie als communicatieadviseur bij complexe projecten.

Je hebt een hbo+ werk- en denkniveau en ervaring met communicatie over vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Verder weet je je goed te bewegen in politiek-bestuurlijk gevoelige situaties.

Affiniteit en ervaring met social media is een pré, net als ervaring ervaring met communicatie rond energie en gedragsverandering.

Functie eisen

  • cente ervaring als communicatieadviseur in een omgeving met veel stakeholders en complexiteit.
  • Aantal jaar ervaring met projecten waarin sprake is van cocreatie en/of intensieve samenwerking tussen overheid en niet-overheidspartijen
  • Ervaring met cocreatie / samenwerking met externe partijen.
  • Aantal jaar ervaring met projecten waarin sprake is van cocreatie en/of intensieve samenwerking tussen overheid en niet-overheidspartijen
  • Aantal jaar ervaring met projecten waarin sprake is van een (vernieuwende) manier van gedragsbeïnvloeding

Extra info

  • Van 4-11-2019 t/m 4-11-2020
  • Optie verlenging: 4 x 6 maanden
  • Voorlichting & Communicatie
  • Uren: 28 per week

Locatie

Amersfoort

Publicatiedatum

09.10.2019

Publicatie eindigt

16.10.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.