Bedrijfseconomisch- en Financieel Adviseur

Nieuw

Functie omschrijving

De organisatie ZonMw groeit de afgelopen jaren (zeer) sterk als gevolg van veel nieuwe programma-opdrachten en daarnaast is ook de organisatie zelf op veel fronten volop in ontwikkeling.

Bij zowel het management van de organisatie als de afdeling F&C bestaat de wens om min of meer regelmatig, maar met wisselende intensiteit, een externe bedrijfseconoom te kunnen raadplegen dan wel te kunnen inzetten. Deze inzet kan o.a. zijn het voorbereiden van beleidsnotities, het overleg plegen met zowel in- als externe partijen, het adviseren over planning & control en rechtmatigheidskwesties etc.

Ervaring
Onze kandidaat heeft naast een academische opleiding als senior een zeer ruime ervaring binnen de overheidsfinanciën, zowel in de uitvoering als de advisering erover. Aantoonbaar moet de advisering zich gericht hebben op de raakvlakken tussen beleid, bedrijfsvoering en financiën. Omdat ZonMw projecten financiert middels subsidies is ervaring met de vormgeving van subsidierelaties een pre. Advieservaring in de zorgsector is gewenst.

De kandidaat is iemand die zowel strategisch als praktisch is georiënteerd en gemakkelijk van rol kan wisselen in de diverse contacten die er zijn, zowel binnen ZonMw als daarbuiten en daardoor een stevige gesprekspartner is. De kandidaat is iemand die uitstekend is in zijn analyses, maar is ook iemand die met de gesprekspartners mee wil denken en draagvlak kan creëren voor een gekozen oplossingsrichting.

De opdrachtgever(s)

ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Hoofdopdrachtgevers zijn het Ministerie van VWS en NWO. ZonMw werkt via programma’s die subsidie beschikbaar stellen. Binnen zo’n programma kunnen weten­schaps­- en praktijkinstellingen onderzoek doen of op projectbasis vernieuwingen ontwikkelen, testen en uitvoeren. De programma’s van ZonMw gaan over zeer uiteenlopende thema’s en ook voert ZonMw grootschalige preventie-onderzoeksprogramma’s uit.

De organisatiestructuur kent veertien programmaclusters en een staf- en bedrijfsvoering afdeling, waaraan wordt leidinggegeven door een algemeen directeur en een managementteam bestaande uit vijf personen.

Binnen bedrijfsvoering opereert afdeling Financiën en Control (F&C) die zorg draagt voor uitvoering van de financiële administratie van zowel de organisatie zelf (bedrijfsadministratie) als voor alle programma’s en de daarbij behorende projecten. Daarnaast onderhoudt F&C de contacten met de opdrachtgevers over de bedrijfsvoering en alle lopende en nieuwe programma-opdrachten en heeft F&C een belangrijke rol in de ontwikkeling van het financieel beleid.

Functie eisen

  • Per direct beschikbaar voor de aangegeven minimaal aantal uren per week;
  • Afgeronde WO opleiding;
  • Afgeronde WO opleiding in een financiële richting
  • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 15 jaar als Financieel Adviseur binnen de rijksoverheid
  • Minimaal 10 jaar aantoonbare advieservaring in de afgelopen 15 jaar in overheidsopdrachten van financieel-economische aard

Competenties

  • Analytisch vermogen (signaleren, identificeren en verbanden leggen)
  • Visie op het werk (langere termijn denken)
  • Omgevingsbewustzijn (bewust zijn over de werkomgeving en ontwikkelingen)
  • Innovatief ( gericht op verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied)

Extra info

  • Aanvang: zsm
  • Duur: 12 maanden
  • Optie tot verlenging: 2 x 12 maanden
  • Uren per week: 4-8 uur

Locatie

Den Haag

Publicatiedatum

15.08.2019

Publicatie eindigt

20.08.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.