Procesadviseur

Nieuw

Functie omschrijving

Bij de gemeente Dalfsen hebben we een voortdurende focus op verbetering en kwaliteitsmanagement.
We zoeken tijdelijk een procesadviseur die ons kan ondersteunen bij het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen bij de gemeente Dalfsen. De procesadviseur speelt een belangrijke rol bij het identificeren, beheren, beoordelen en verbeteren van de kwaliteit van processen. Deze tijdelijke collega zal deel uitmaken van het team Programma, Strategie & Control

Je dagelijkse taken omvatten het in kaart brengen van processen, het adviseren over mogelijke verbeteringen, het bedenken van oplossingen en het implementeren ervan. Dit houdt in dat je gesprekken voert, sessies leidt en projecten uitvoert, waarbij je alle betrokkenen betrekt om tot goed functionerende processen te komen. Om deze doelstellingen te bereiken, werk je nauw samen met opdrachtgevers, uitvoerende medewerkers en andere ondersteunende collega's.

Werkzaamheden

  • Je brengt binnen de gehele organisatie (opnieuw) focus aan op proces- en kwaliteitsmanagement waarbij jij vanuit jouw rol signaleert, adviseert en coördineert voor wat betreft de (her)inrichting van processen en het beheer ervan.

  • Je (her)introduceert de standaardmethode voor procesverbetering en -beschrijvingen, waarbij jij de collega’s ondersteunt bij het opstellen van deze proces(beschrijvingen). Het beschrijven en actualiseren van processen is een essentieel onderdeel om de dienstverlening te verbeteren en kwaliteitseisen te borgen.

  • Het in kaart brengen van de processen binnen de organisatie en de actualisatie ervan is een essentieel deel van de opdracht,

  • Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van het modelleren en beschrijven van de processchema’s. Je doet intakes en stemt de processchema’s en werkinstructies af met de procesredacteuren. Je zorgt dat processchema’s uniform en volgens standaarden worden beschreven en houdt de procesdocumentatie actueel.

  • Verder geef je vorm aan de interne borging door procesmanagement goed te beleggen in de organisatie, zodat de structurele opvolging hiervan intern is geregeld. Het gaat hierbij om de invulling, de formatieve borging is reeds geregeld.

  • Je gaat in gesprek met teamleiders over behoeften van de teams en de benodigde inzet voor de interne projectgroep. Hierbij breng je focus aan voor de meest prioritaire processen, met daarbij een stappenplan/tijdsplan.

De opdrachtgever(s)

In Dalfsen wonen de gelukkigste inwoners van Nederland, zo blijkt uit cijfers van het CBS in 2023. Daar zijn we trots op! Gemeente Dalfsen wordt ook wel ‘groene parel aan de Overijsselse Vecht’ genoemd en heeft duurzaamheid en een goede woon-, werk- en leefomgeving hoog in het vaandel staan. Samenwerken is onze kracht. Gemeente Dalfsen is een organisatie met betrokken en bevlogen medewerkers, die op doeltreffende wijze waarde toevoegt in samenwerking met elkaar én met oog voor de veranderende samenleving. De kernwaarden van gemeente Dalfsen zijn: vertrouwen, samen en nabij. 

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering.
  • Minimaal Hbo of academisch werk- en denkniveau. Dit blijkt uit een afgeronde opleiding of middels opgedane werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring hebt met projectleiders vaardigheden.
  • Op CV aantoonbare kennis van Administratieve Organisatie (AO)

Wensen:

  • Kandidaat beschikt over een relevante opleiding in de richting bestuurskunde of bedrijfskunde.
  • Minimaal aantoonbare werkervaring in soortgelijke functie binnen een overheidsorganisatie is een pré.
  • Op CV aantoonbaar meerdere jaren ervaring met projectleidersvaardigheden.
  • Op CV aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie binnen de overheid, bij voorkeur specifiek binnen gemeente.

Competenties

  • communicatie vaardigheden
  • Zelfstandig -
  • Resultaatgericht
  • Overtuigingskracht/daadkracht

Extra info

Startdatum: 21-05-2024
Einddatum: 31-01-2025
Optie tot verlenging: 6x 2 maanden
Aantal uur per week: 24 uur

Locatie

Dalfsen

Publicatiedatum

02.05.2024

Publicatie eindigt

10.05.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.