Projectmanager Omzetting Milieubelastende Activiteiten

Nieuw

Functie omschrijving

  • Leidinggeven aan het project 'Omzetting Milieubelastende activiteiten' binnen Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH) vanwege de nieuwe Omgevingswet.
  • Werken in een dynamisch team met diverse activiteiten. De ene dag leidt je de overleggen met de Omgevingsdienst en interne stakeholders, de volgende dag presenteer je de projectresultaten voor het managementteam en een andere dag houd je een brainstormsessie over de mogelijkheden op automatisering binnen het project.

Werkzaamheden

Dit doe je op een gemiddelde werkdag
  • In je rol verricht je onderzoek, volg en evalueer je ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet en milieubelastende activiteiten. In afstemming met opdrachtgever(s) en betrokken partijen vertaal je ontwikkelingen naar wenselijke en uitvoerbare voorstellen en stel je na akkoord een plan voor het project op.
  • Je realiseert een adequate projectorganisatie en draagt de zorg voor de goede uitvoering van het project en de oplevering van de overeengekomen projectresultaten. Daarbij bewaak je de voortgang, monitoring en toetsing van het project.
  • Je verzorgt de tijdige en volledige rapportage voor de noodzakelijke beslismomente

De opdrachtgever(s)

Zo draag je bij aan de gemeente Amsterdam
Met de invoering van de Omgevingswet verandert ook de categorisering van bedrijven. Het begrip inrichting wordt milieubelastende activiteit (MBA). Dit houdt in dat de classificering van ruwweg 15.000 bedrijven binnen de gemeente Amsterdam opnieuw beoordeeld moeten worden. In de nieuwe situatie zal een deel van de activiteiten bij de Omgevingsdienst ondergebracht worden en een deel bij VTH van de gemeente Amsterdam. Hierover moet eerst consensus bereikt worden.
Als projectleider geef je leiding aan dit complexe project om de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. De complexiteit zit voornamelijk in de besluitvorming, stakeholders managen en prioritering van op te leveren producten. Je houdt hierbij rekening met de vele verschillende belangen en zorgt dat er een werkbare splitsing komt in de activiteiten. Verder houd je je bezig met de analyse van geautomatiseerde en handmatige omzettingen, de start van de omzetting en het opstellen van een proces voor het juist classificeren en behandelen van nieuwe aanvragen voor MBA's.
Dicht bij de Amsterdammers
Werken voor Amsterdam betekent werken voor ruim 850.000 Amsterdammers. We zorgen ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam doen we met zo'n 19.000 verschillende collega's. Die zichzelf steeds weer uitdagen en zich ontwikkelen, om samen met de Amsterdammers het beste voor de stad te doen. Samen, met trots en vooral met hart voor de stad.
Regie, Advies en Projecten (RAP) voert voor de stadsdelen de regie op de beleidscyclus voor vergunningen, toezicht en handhaving (VTH). De ontwikkeling van sectoraal beleid op dit gebied is voor een belangrijk deel bij de beleidsdirecties ondergebracht. RAP zorgt voor de vertaling van dit sectorale beleid naar VTH-beleid en een VTH-uitvoeringsprogramma voor de niet-Wabo gerelateerde VTH-taken, voor zover dit niet door de beleidsdirecties wordt ingevuld.
Bij de uitvoering van de VTH-taken Bouw & Gebruik zijn verschillende interne organisatieonderdelen betrokken, zoals de stadsdelen, Ruimte & Duurzaamheid, Wonen, Monument & Archeologie, Openbare Orde en Veiligheid en Dienstverlening. Deze functioneren voor één Amsterdam onder één bestuur, waaronder de lokale (stadsdeel)besturen. Daarnaast werken wij samen met ketenpartners zoals Brandweer Amsterdam-Amstelland en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Functie eisen

  • beschikt minimaal over HBO/WO werk- en denkniveau.
  • aantoonbare certificering op het gebied van (agile) projectmanagement (Prince2, PMI, IPMA-C, PSPO II of gelijkwaardig.
  • kennis van en werkend vanuit de principes van Project Portfolio Management.
  • ervaring met en kennis van de Omgevingswet.
  • ervaring in het domein Vergunningen, Toezicht en Handhaving binnen gemeenten.
  • ervaring in werken met of bij de Omgevingsdienst.

Extra info

• Startdatum: zsm na gunning
• Einddatum:01-02-2024
• Werklocatie: Bos en Lommerplein, 250, 1055EK, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 16
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: ja

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

27.01.2023

Publicatie eindigt

05.02.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.