Medewerker Sociaal Wijkteam, specialisatie Jeugd

Nieuw

Functie omschrijving

Het Sociaal Wijkteam werkt vanuit de gedachte één huishouden, één plan, één contactpersoon. Binnen het team wordt expertise samengebracht vanuit verschillende disciplines (zorg en welzijn, jeugd, veiligheid wonen en financiën) zodat de problemen integraal worden opgepakt. De specialisten werken intensief met elkaar, leren van elkaar zodat zij de situatie integraal kunnen benaderen. Er wordt nauw samengewerkt met maatschappelijke partners zoals scholen, huisartsen, veilig thuis en welzijnsinstellingen. Het Sociaal Wijkteam neemt hierin de regie en behoudt het overzicht over het proces.

Werkzaamheden

De medewerker van het Sociaal Wijkteam gaat in contact met de inwoner en stelt samen met het huishouden een ondersteuningsplan op. Het uitgangspunt is het netwerk vergroten en de contacten versterken. Gebruik maken van waar mogelijk het voorveld en waar noodzakelijk, toeleiden naar maatwerkvoorzieningen. Hierin werkt het sociaal wijkteam nauw samen met de backoffice Wmo en Jeugd.

De opdrachtgever(s)

Amsterdam Zuidoost is één van de zeven stadsdelen van Amsterdam. De stadsdelen zijn de schakel tussen de buurt en het stadhuis. Ieder stadsdeel heeft een eigen dagelijks bestuur en stadsdeelcommissie. De stadsdeelcommissies bestaan uit vertegenwoordigers uit de buurten. Zij behartigen de belangen van bewoners en ondernemers en adviseren het dagelijks bestuur en het stadsbestuur over wat er speelt in het stadsdeel. De stadsdeelorganisaties zijn in de eerste plaats gericht op de uitvoering van stedelijk beleid. Veel ambtenaren die in de stadsdelen werken, zie je dagelijks op straat voor bijvoorbeeld het onderhoud van het groen, handhaving en het ophalen van huisvuil.

Het stadsdeel Zuidoost is een dynamisch en vitaal stadsdeel met een internationale uitstraling en zijn rond de 83.000 inwoners, meer dan 100 culturen en circa 50.000 arbeidsplaatsen. Het is een gebied waar het goed wonen en plezierig recreëren is. Stadsdeel Zuidoost heeft een divers samengesteld personeelsbestand die met succes in samenwerking met bewoners en bedrijfsleven grote vernieuwingsprojecten in gang hebben gezet op het gebied van ruimtelijke, economische en maatschappelijke ontwikkeling en het beheer van de openbare ruimte.

Functie eisen

  • in het bezit van een SKJ-registratie (reg.nummer vermelden).
  • minimaal over een afgeronde hbo-opleiding Pedagogiek, MWD of SPH.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom jij het meest geschikt bent voor deze opdracht.
  • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een gemeente in de afgelopen 2 jaar.
  • kennis van de problematiek rondom jeugd, blijkend uit werkervaring in de jeugdzorg
  • kennis van de regionale sociale kaart
  • kennis en/of werkervaring op het gebied van veiligheid, het jonge kind en GGZ problematiek.

Extra info

• Startdatum: 27-09-2021
• Einddatum: 31-01-2022
• Werklocatie: Nieuwstraat, 70A, 1381BD, WEESP
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32 - 36
• Optie tot verlenging: Ja, tot 30-06-2022

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

14.09.2021

Publicatie eindigt

20.09.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.