Integratie Architect

Nieuw

Functie omschrijving

Waar ben jij van?
Programmeren is je passie en je vindt het mooi om voor een wereldstad oplossingen te verzinnen, om de burger beter van dienst te zijn en efficiencywinst voor de stad te realiseren. De complexe en technische verbeteringen/vraagstukken die aan je worden toegewezen, worden door jou zelfstandig vertaald naar (gebruiksvriendelijke) oplossingen. Door je brede kennis en flexibele geest kun je veel gebruikers met het systeem helpen met hun vragen/problemen, waardoor issues snel en adequaat worden opgepakt en opgelost.
Jouw opdracht
Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam in het Project GREAT (Gebruiksvriendelijk Rotterdams Efficiënt Administratiesysteem van de Toekomst). Dit project wordt in de komende 6 maanden afgerond, met eventueel 6 maanden verlenging indien het project uitloopt. Jij voelt je binnen het project verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de opdrachtgever om de wensen helder te krijgen, je ontwerpt en bouwt zelfstandig integraties van hoge kwaliteit, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Dit is een zeer specialistische functie, omdat zowel de externe als interne applicaties aan elkaar verbonden moeten worden, dit is een must om in productie te kunnen gaan per 01-01-2025 voor Project GREAT.
Binnen het project GREAT wordt de implementatie van Oracle Cloud Applications gerealiseerd, naast Oracle Cloud Applications zal Rotterdam gebruik gaan maken van EPM (Enterprise Performance Management), RF-Smart (scan tool), APRO Imaging en Banking. Je zet jouw kennis en vaardigheden in om nieuwe oplossingen te bedenken op het gebied van interfaces (OIC) en conversie (WEB PCS. Het resultaat is dat de issues, die zijn aangegeven door de business tijdig worden opgelost. Daarnaast dienen de door jouw gebouwde oplossingen en aanpassingen in OIC, OIA, BIP, OTBI, VCBS of PCS de tests te doorstaan en aansluitend worden goedgekeurd voor oplevering in productie.
In de huidige Oracle eBS on-premise blijft de afdeling Vastgoed gebruik maken van Oracle Vastgoedbeheer, het ontwikkelde APEX voorportaal en Oracle Intelligent Advisor (OIA). In Scrumteam is ruime Oracle EBS on-prem ontwikkel kennis aanwezig, maar heeft geen ervaring met het ontwikkelen in de Cloud. Dit team beheert na de livegang van Great o.a. de Oracle SaaS en PaaS omgeving, APRO, RF-Smart, EPM en Oracle eBS oplossing voor de afdeling Vastgoed.

Daarnaast voorziet het team de business van advies, lost issues op, schrijven van overdracht documenten en faciliteert wijzigingen en/of verbeteringen op aanvraag van de business. De gemeente stuurt op het eindresultaat maar je bepaalt zelf de manier waarop je dit eindresultaat bereikt.

De opdrachtgever(s)

De afdeling
De genoemde scrumteams zijn onderdeel van het team CBS (Concern Bedrijfsvoering Systemen), deze teams bestaan uit 50+ medewerkers welke het functioneel en technisch beheer uitvoeren voor met name Oracle Applications (Oracle eBS), maar ook APRO (Betaalverkeer en Imaging). Oracle Cloud Applications SaaS, PaaS, RF-Smart en Oracle Enterprise Performance Management (EPM) (de applicatie welke het plannings- en begrotingsproces ondersteunt). Het team CBS ondersteunt alle clusters van de Gemeente Rotterdam welke met genoemde applicaties werken.

Naast het beheer neemt de afdeling actief deel aan veranderingen om de software samen met de organisatie optimaal te laten werken voor de Gemeente Rotterdam.
Het team CBS is onderdeel van de Afdeling Strategie & Ondersteuning, welke gepositioneerd is binnen de BCO (Bestuurs- en Concern Ondersteuning) van de Gemeente Rotterdam.
Onze organisatie
De backbone van de organisatie. Dat zijn wij.
Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO) is de Haarlemmerolie van de gemeentelijke organisatie. Wij zorgen ervoor dat ruim 14.000 collega’s en het college van burgemeester en wethouders elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen voor de stad. We worden vaak de backbone van de gemeentelijke organisatie ‘het concern’ genoemd, in de praktijk is dat misschien zo, maar wij hebben slechts een bescheiden rol. Het zijn onze collega’s van andere organisatieonderdelen die wij in de schijnwerpers willen zetten zodat de stad op hen kan rekenen.

Waar wij van zijn
BCO is misschien wel de meest diverse club van het concern. Bij ons lopen advocaten, accountants, inkopers en IT’ers rond, maar ook loopbaancoaches, recruiters, evenementenorganisatoren, nieuwsmakers, bestuursvoorlichters en communicatieadviseurs. Samen vormen we de staforganisatie van de gemeente Rotterdam. Adviseren en faciliteren zit in ons DNA. Waar nodig innoveren we of stropen we de mouwen op en helpen we een handje mee. Wij zijn dus van heel veel en dat maakt het zo spannend om voor BCO te werken. Je werkt bij ons letterlijk in de haarvaten van de organisatie.

Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vragen.

Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers? Welkom.

Omschrijving kandidaat

Je bent een ervaren Integratie Architect met een sociale en integere houding. Je krijgt energie van het bouwen van mooie oplossingen, waarbij je ook gericht bent op het overdragen van kennis en informatie. Je bent resultaat- en kwaliteitsgericht (clean code) en verliest de doelstellingen van de opdracht niet uit het oog. Planmatig werken is daarbij voor jou geen probleem! Zowel schriftelijk als mondeling ben je communicatief vaardig en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Functie eisen

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante HBO-opleiding (zoals Hogere Informatica Opleiding en/of Technische Informatica) OF een afgeronde WO Bèta studie.
  • Je hebt minimaal 6 jaar werkervaring als Java ontwikkelaar (senior), opgedaan in de afgelopen 8 jaar.
  • Je hebt minimaal 6 jaar werkervaring met integratie van systemen op basis van Enterprise Integration Patterns, opgedaan in de afgelopen 8 jaar.
  • Je hebt minimaal 6 jaar ervaring met Webservices/SOA/WSDL/OpenAPI, opgedaan in de afgelopen 8 jaar.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met Spring Framework, opgedaan in de afgelopen 5 jaar.
  • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met JPA/Hibernate, opgedaan in de afgelopen 6 jaar.
  • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met SQL, opgedaan in de afgelopen 6 jaar.

Wensen:

  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar met de volgende systemen/applicaties:
    • Mule ESB
    • OpenShift Container Platform
    • Oracle database 12c/19c
    • JBOSS EAP6 en hoger
    • JSON/XML/XSLT
    • Redhat AMQ (ActiveMQ)
    • Maven
    • Fitnesse
    • GIT/ Bitbucket
    • Jira
  • Je beschikt over kennis van en ervaring met de volgende gemeentelijke processen:
    • Basisadministraties en bijbehorende berichtstandaarden: BRP, BAG, NHR
    • Digitale financiële administratie op basis van internationale berichtstandaarden

Extra info

  • Werklocatie: Thuiswerkbeleid:
  • Startdatum: Zelf te bepalen, 11 mei 2024 Aantal medewerkers: 1 Uren per week: 32 - 36 Duur opdracht: 6 maanden Verlengingsopties: 1 x 6 maanden
  • In het kader van Anders werken wordt er voornamelijk vanuit huis gewerkt. Voor het vergaderen en digitaal ontmoeten wordt er gebruik gemaakt van MS Teams. Wanneer fysieke aanwezigheid benodigd is, vindt dit voornamelijk plaats op Wilhelminakade 179.
  • Matchgesprek(ken) zijn op 08 mei 2024 (wo.)

Locatie

Rotterdam

Publicatiedatum

30.04.2024

Publicatie eindigt

06.05.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.