Projectleider junior

Nieuw

Functie omschrijving

Logistiek vormt de bloedsomloop van de stad; het gaat er over om te zorgen dat iedereen elke dag zijn boodschappen kan doen, kan lunchen bij het café op de hoek, een concert kan bezoeken, een aannemer kan inhuren om iets te repareren of te verbouwen, zorgen dat de ziekenhuizen en andere zorginstellingen mensen beter kunnen maken en verplegen, dat er huizen gebouwd kunnen worden, dat scholen leerlingen kunnen laten leren en wij Amsterdammers kunnen ontvangen in onze Stadsloketten.

Het programma Stedelijke Logistiek richt zich op de vraag hoe de gemeente ervoor zorgt dat Amsterdam goed bevoorraad wordt en tegelijkertijd ook leefbaar en veilig blijft. Het programma is de spil in de samenwerking tussen de gemeente, bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere logistieke partijen. Een belangrijke rol voor het programma is ervoor te zorgen dat de gemeente in alle verschillende rollen goed gaat sturen op logistiek. Daarbij is bijvoorbeeld veel aandacht voor transport over water, bouwlogistiek en logistieke hubs, maar er wordt ook veel advies gegeven in de verschillende gebieden, waarbij ook veel pilots en onderzoeken worden gedaan.

Het programma Stedelijke Logistiek is op zoek naar een junior projectleider die bijdraagt aan de ontwikkeling en structurering van het programma Stedelijke Logistiek en ondersteunt bij de inhoudelijke invulling van de vraagstukken, met name op het gebied van communicatievraagstukken.

Werkzaamheden

  • Het verrichten van organisatorische, secretariële en administratieve werkzaamheden ter ondersteuning van de programmamanager en medewerkers van het programma:
  1. Opstellen en bewaken van actie- en besluitenlijsten, rapportages en planningen;
  2. Voorbereiden/organiseren van vergaderingen, inclusief notuleren, bijhouden van het smoelenboek en het introductiedocument voor nieuwe medewerkers;
  3. Bijdragen aan de structurering en professionalisering van het programma (veelal samen met de programmacoördinator);
  4. Agendabeheer programmamanager;
  5. Bijhouden en beantwoorden algemene mailbox van het programma.
    ​​
  • Het ondersteunen van de projectleider Communicatie en Samenwerking, zowel bij de inhoudelijke invulling (bijv. informatie verzamelen, ordenen, communicatiekansen) van de vraagstukken als bij het organiseren van bijeenkomsten;
  • Het maken van content voor de website Logistiek020, de sociale media kanalen van Logistiek020 en overige interne en externe media (zowel geschreven inhoud, maar ook beeld). Dit kan variëren van korte inhoudelijke berichten tot interviews en reportageachtige verhalen;
  • Afhankelijk van kennis en ervaring: begeleiden van onderzoeken, ondersteunen of zelfs deels sturen bij projecten en pilots.

De opdrachtgever(s)

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen
collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.

De opdrachtgever(s)

De directie Verkeer en Openbare Ruimte (V&OR) staat voor de bereikbaarheid, de veiligheid, de inrichting en de kwaliteit van de openbare ruimte van Amsterdam. Vanuit V&OR werkt het programma Stedelijke Logistiek aan de balans tussen de bevoorrading van de stad en de impact op de leefbaarheid in de stad, met lichte, schone en slimme logistiek als belangrijkste doelen. Het programma werkt nauw samen met andere programma’s en gemeentelijke onderdelen. Er zijn goede contacten met de logistieke branche en met kennisinstellingen om samen tot goede en haalbare oplossingen te komen. De maatregelen voor stedelijke logistiek staan in nadrukkelijke relatie met programma’s zoals hubs, verkeersveiligheid, luchtkwaliteit, kades en bruggen en touringcar en de Agenda Autoluw.

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat beschikt over een erkende hbo-diploma richting business- en projectmanagement of minimaal 1 jaar werkervaring.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over aantoonbare kennis van projectmatig werken in een stedelijke omgeving (minimaal 1 jaar); bij voorkeur met logistieke opgaven in een organisatie.
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring in het creëren van nieuwsberichten en enthousiasme voor het interviewen van ondernemers en schrijven van projectreportages.
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met samenwerken met verschillende partijen met verschillende belangen en draagt effectief bij aan het beoogde resultaat.
  • De aangeboden kandidaat heeft actuele en actieve kennis van en ervaring met kantoorautomatisering (MS Outlook, Word, Excel, PowerPoint).
  • De kandidaat dient minstens twee dagen per week fysiek op kantoor aanwezig te zijn, namelijk op dinsdag en donderdag.
  • De aangeboden kandidaat gaat akkoord met detachering.

Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft is in staat om flexibel om te gaan met de werkzaamheden en bereid om nieuwe taken op te pakken.
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met (complexe) gemeentelijke processen.

Extra info

  • Startdatum: 02-01-2024
  • Einddatum: 02-01-2025
  • Werklocatie: Weesperplein, 8, 1018XA, AMSTERDAM
  • Aantal uren per week: 24-32
  • Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: nee
Planning interviews: z.s.m. na sluiting

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

06.12.2023

Publicatie eindigt

11.12.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.