Subsidiebeoordelaar Europese plattelandssubsidies POP en GLB-NSP

Nieuw

Functie omschrijving

Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

Als provincie bouwen we aan de toekomst van een duurzaam, economisch krachtig en verbonden Gelderland. Dit doen we steeds vaker in een netwerk met andere maatschappelijke partijen. Onze maatschappelijke opgaven realiseren we onder meer door subsidies te verstrekken, jaarlijks voor ruim € 200 miljoen. Veel en zeer diverse partners in de Gelderse samenleving maken gebruik van ons subsidiebudget: van gemeenten tot particulieren en van kenniscentra tot individuele bedrijven. Zo maken we met subsidies als provincie een breed scala aan projecten mogelijk. De resultaten blijven na realisatie vaak blijvend zichtbaar in Gelderland aanwezig. Het werken vanuit partnerschap vraagt van ons meedenken aan de voorkant van het proces zodat de provinciale ambities zo goed mogelijk worden gerealiseerd. Binnen de afdeling worden de binnenkomende subsidieaanvragen beoordeeld, de subsidies al dan niet verleend, de gesubsidieerde aanvragen tijdens de uitvoering gevolgd en na afloop afgewikkeld. De inzet van beoordelaars is breed (beleidsterrein, fase in het subsidieproces, type subsidie), zodat de aanvrager op tijd antwoord krijgt. In 2023 startte het nieuwe Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB). Het Nationaal Strategisch Plan (NSP) is de Nederlandse invulling van het nieuwe GLB. Wij zijn daarom op zoek naar tijdelijke collega beoordelaars.

Je beoordeelt binnengekomen subsidieverzoeken en handelt deze, zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen de geldende termijnen af. Subsidieverzoeken betreffen de subsidieverlening (vooraf) en de subsidievaststelling (achteraf), en ook alle besluiten en handelingen die daartussen nodig zijn (betalingsverzoeken, wijzigingsverzoeken). Je toetst de verzoeken financieel en aan de inhoudelijke criteria uit de regeling. Subsidieverstrekking is een vak, in dit geval binnen het Europese kader en samen met Stimulus (GLB-NSP) en de RVO (POP3). Je toetst rapportages aan de verplichtingen die gelden, inclusief de te behalen resultaten. Je werkt aan financieel complexe en politiek gevoelige dossiers.

De sfeer op de afdeling is open en collegiaal. We verlangen dat je over jouw eigen takenpakket heen kunt kijken en actief suggesties voor verbetering van kwaliteit en snelheid kunt doen. Samen met de andere beoordelaars ben je verantwoordelijk voor een tijdige afdoening van alle binnenkomende stukken. Je maakt dan ook samen wekelijks afspraken over de werkverdeling. Je neemt hieraan actief, betrokken en resultaatgericht deel. Kennisdeling is van belang en je werkt efficiënt. Daarvoor kun je hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Je kunt complexe zaken eenvoudiger maken en waar nodig creatief met een oplossing komen. Je kunt (ook bij onzekerheid) knopen doorhakken om op tijd tot een eigen oordeel te komen. Uiteindelijk neemt een procesmanager een besluit op basis van jouw oordeel. Met de procesmanagers heb je in het werk dan ook regelmatig contact. Je werkt samen met de collega's van de programma's die zorgdragen voor de inhoudelijke beoordeling en afstemming met de externe deskundigencommissie. Je hebt contacten met aanvragers voor het opvragen van ontbrekende informatie of het oplossen van onduidelijkheden. Je gaat op werk- en controlebezoek. Waar nodig organiseer je overleg met een aanvrager, geef je voorlichting over de regels en de aanvraagprocedure en sta je aanvragers te woord over genomen besluiten. Je vervult een belangrijke rol in de dossiervorming rondom de complexe aanbestedingsdossiers. Je zult hier aanvragers regelmatig op moeten wijzen en daar waar nodig moeten escaleren bij je opdrachtgever.

De GLB-NSP subsidies van de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant worden uitgevoerd door uitvoeringsorganisatie Stimulus. Je zult hier vanuit het Gelders GLB-NSP team een bijdrage aan leveren.

Werkzaamheden

  • Als je onder tijdsdruk van aanpakken weet dan is dit een leuke opdracht voor jou. Je kunt vlot, efficiënt en pragmatisch werken. Je overziet een proces en de stappen die zich daarbinnen voordoen en de verbetermogelijkheden die er zijn, ook bij de inrichting van zo'n proces. Je wilt continu leren en verbeteren.
  • Je bent communicatief vaardig en kunt denken vanuit het perspectief van de klant. Hierbij ben je in staat om oplossingsrichtingen aan te dragen.
  • Je bent enerzijds in staat om zelfstandig te werken en anderzijds kun je goed samenwerken. Je bent bereid om projectmatig te werken.
  • Je bent resultaatgericht en analytisch ingesteld. Je kunt zelf op basis van beschikbare informatie tot een eigen afgewogen oordeel komen. Je bent financieel deskundig en hebt inzicht in cijfers en affiniteit met automatisering.
  • Je bent flexibel t.a.v. jouw takenpakket en veranderingen in het werkproces: daar waar nodig spring je bij om subsidiewerkzaamheden met andere inhoud op te pakken. Je bent een echte teamplayer. Je kunt je goed inleven in anderen en andere belangen.
  • Je snapt dat de maatschappelijke opgaven van de provincie leidend zijn in wat wij te doen hebben en weet dat goed te combineren met de eisen vanuit rechtmatigheid. Je doorziet snel de risico's in complexe situaties en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je kunt er tegen wanneer anderen opmerkingen op jouw werkresultaten hebben. Je durft mensen op een zakelijk constructieve wijze aan te spreken.

Functie eisen

  • Externe is inzetbaar vanaf 2 januari 2024 tot en met 31 december 2024 voor 32 - 36 uur per week .
  • Externe is de afgelopen twee jaar niet in loondienst geweest van provincie Gelderland.
  • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde HBO opleiding met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats en het afstudeerjaar.
  • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2018 - heden) met beoordelingswerkzaamheden rondom Europese subsidies, met taken en verantwoordelijkheden zoals beschreven in de opdrachtomschrijving.
  • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2018 - heden) met financiële en juridische zaken.

Wensen

  • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met subsidie werkzaamheden voor POP en/of Europese subsidies, met taken en verantwoordelijkheden zoals beschreven in de opdrachtomschrijving, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met financiële zaken betreffende subsidies, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar ervaring met de werkwijze rond de beoordeling van aanvragen en verzoeken voor Europese subsidies bij of voor een Gemeente, Provincie, Ministerie of Rijksdienst, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met procesmatig werken, denkt in processtappen en weet de werkprocessen gemakkelijk te doorgronden, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met juridische zaken betreffende subsidies, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

Competenties

  • Resultaat- en oplossingsgericht: Je formuleert doelstellingen helder, concreet en meetbaar en maakt duidelijke afspraken. Je houdt zicht op de voortgang, rapporteert en informeert daarover. Je denkt vooruit. Je spant je actief in om concrete resultaten en/of doelstellingen te halen. Bij tegenslagen geef je niet op en houd je de uitgezette lijn voor ogen.
  • Oordeelsvorming: Je weegt gegevens en mogelijke handelwijzen in het licht van relevante criteria tegen elkaar af en komt tot realistische beoordelingen.
  • Analytisch vermogen: Je signaleert problemen, herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen gegevens. Verder spoor je mogelijke oorzaken van problemen op en zoek je naar ter zake doende gegevens. Je bent in staat onvolledige of onbetrouwbare informatie te identificeren en je kan hoofd- en bijzaken duidelijk onderscheiden.
  • Communicatieve vaardigheden: Je bent in staat tot het overdragen en ontvangen van boodschappen in woord, geschrift en/of non-verbaal, zowel binnen als buiten het project. Je kunt goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners met verschillende belangen en bent in staat om mensen mee te nemen.
  • Zorgvuldigheid/nauwkeurigheid: Je bent in staat secuur te werken en oog te hebben voor details en verbanden.

Extra info

  • Standplaats: Provinciehuis te Arnhem en thuiswerken
  • Startdatum: 02-01-2024
  • Einddatum: 31-12-2024
  • Optie tot verlenging: 4 x 6 maanden
  • Uren per week; 32 - 36 uur

De persoonlijke interviews zullen plaatsvinden op maandag 13 november 2023 van 9.30 - 14.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden.

Locatie

Arnhem

Publicatiedatum

23.10.2023

Publicatie eindigt

03.11.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.