Projectleider onderwijshuisvesting

Nieuw

Functie omschrijving

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in onderwijshuisvesting en de komende jaren zetten we deze lijn voort. De ambities van Purmerend en de schoolbesturen zijn hoog. Binnen het team Vastgoed zoeken wij een projectleider Onderwijshuisvesting die mee helpt deze opgave uit te voeren.

In het Integraal Huisvestingsplan (IHP) hebben we samen met de schoolbesturen een gedeelde visie op de toekomst neergelegd tot 2028. Schoolgebouwen in zowel het primair als voorgezet onderwijs worden vernieuwd en er vindt uitbreiding plaats. De gebieden duurzaamheid, samenwerking van scholen met kinderopvang, het inbouwen van de nodige flexibiliteit in schoolgebouwen en het vergroenen van de schoolpleinen vragen extra aandacht en inzet.
We zijn op zoek naar een enthousiaste projectleider die de uitdagingen in het onderwijs kent en ziet en deze omzet in kansen. Je initieert en begeleidt het proces van de verbouw- en nieuwbouwprojecten en levert hiervoor de inhoudelijke kennis. Je zorgt voor draagvlak en advies, tijdens interne overleggen en met beleidsadviseurs tot het college en de raad.

De opdrachtgever(s)

Voor Purmerend werken is bijzonder, want wij werken doorlopend voor de opgave buiten. Dat betekent dat we goed in de gaten houden hoe het met onze inwoners en ondernemers gaat. Dit vraagt empathie en het vermogen om goed te kunnen verbinden. Ook als inwoners, ondernemers of organisaties soms ontevreden zijn en juridische middelen gebruiken zoals een bezwaar. We gaan met hen in gesprek en zoeken samen naar een oplossing, het liefst zonder direct de (juridische) regels te gebruiken. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je omgeving vinden we belangrijk. Die ruimte krijgen we ook van de organisatie en het gemeentebestuur. Soms zitten we aan de keukentafel bij de inwoner, maar ook is er veel contact met de burgemeester of wethouder en de regio.

Functie eisen

  • Aantoonbare werkervaring als projectleider van onderwijshuisvesting (benoem een duidelijk voorbeeldproject in het cv);
  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau op bouwkundig gebied;
  • Je geeft aan in een korte motivatie waarom deze opdracht je aanspreekt en waarom jij de geschikte kandidaat bent. De motivatie dient te zijn geschreven door de kandidaat zelf
  • Aantoonbare werkervaring met projecten binnen de onderwijshuisvesting met verbouw- en/of nieuwbouwprojecten
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider
  • Aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie of in een bestuurlijke context

Competenties

  • Verbindend en sturend wanneer nodig
  • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit
  • Stevige maar empathische gesprekspartner

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 6 maanden
  • Uren per week 24-32
  • Start z.s.m.

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 17 mei 2023 tussen 9.30 uur en 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 15 mei bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Locatie

Purmerend

Publicatiedatum

02.05.2023

Publicatie eindigt

10.05.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.