Senior Enterprise Architect

Nieuw

Functie omschrijving

De tijdelijke opdracht bestaat uit 2 delen :

  • Samen met de teamleider en het architectuur team het opzetten en inrichten van de architectuur team met de governance, werkwijze, processen en documentatie.
  • Samen met de teamleider zorgen voor een definitieve invulling van deze rol.
    Zijnde door begeleiding van de huidige potentiële kandidaat dan wel werving en selectie van een nieuwe kandidaat.

Rol en Werkzaamheden

De Enterprise architect is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de bewaking en het onderhoud van de Enterprise architectuur. Hij houdt zich bezig met het toetsen van project start architecturen op Enterprise architectuur kaders, en het in voorkomende gevallen leveren van een bijdrage aan het opstellen van project start architecturen. Tot de rol behoort ook het bewaken van de consistentie tussen de verschillende architecturen, en het opstellen van principes, richtlijnen, standaarden en modellen t.b.v. organisatorische inrichting, processen en informatiesystemen. Het domein van deze functie is de gehele architectuur binnen de organisatie

De Enterprise Architect beschrijft en geeft richting en invulling aan de diverse architectuurproducten om de bedrijfsdoelstellingen van de klant te realiseren, zoals:

  • Op Bestuurlijk/Directie niveau: Informatiebeleid, Enterprise Architectuur, Domeinarchitecturen.
  • Op Businessunit niveau: Informatieplannen, Domeinarchitecturen.
  • Op Project niveau: Project Start Architecturen, Architectuurcertificaten, Uitoefenen van relevante rollen binnen een project.

Daarbij zorgt hij voor de inrichting en werking van een goed functionerend architectuurproces:

  • Stuurt op het resultaat van het architectuurproces, rapporteert over de resultaten en zorgt voor de onderbouwing in de vorm van relevante documentatie.
  • Draagt zorg voor de inrichting van een goedwerkend architectuurproces.
  • Bewaakt samenhang en IT-doorvertaling van de architecturen.
  • Evalueert de IT-architectuur en het proces
  • Overlegt regelmatig met overig betrokkenen architecten van de leveranciers en andere stakeholders.

Tevens is hij verantwoordelijk voor het ontwerpen van en adviseren over architecturen:

  • Vertaalt de business-strategie naar een Enterprise architectuur en IT-architectuur.
  • Rapporteert over de ontwikkelingen en vertaalt deze in voorstellen en adviezen.

Adviseert het management over architecturen.

De opdrachtgever(s)

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concerncontrol en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Taakveld
Onder het taakveld Informatievoorziening en Automatisering (I&A) valt naast Frontoffice, Backoffice, I-advies het taakveld Applicatiemanagement (AM). Bij de Frontoffice kan men met vragen en problemen terecht over hun werkplek en de automatisering. De complexere automatiseringsvragen en –problemen pakt de backoffice op. De backoffice beheert en verbetert ook onze ICT-infrastructuur. Het informatiebeleid en –management binnen de organisatie wordt ontwikkeld en bewaakt door onze informatie-, proces- en DIV-adviseurs, de ICT-architect en de projectportfolio manager. Naast de ICT voor de gemeente Westland verzorgt team I&A ook de ICT voor de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Midden Delfland. De gemeenten hebben hun eigen ICT-omgeving welke in de toekomst zoveel mogelijk geconsolideerd zal worden.

Functie eisen

  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als senior Enterprise Architect
  • Aantoonbare werkervaring in een 100.000+ gemeente in de afgelopen 2 jaar
  • Aantoonbare werkervaring met opzetten van een Architectuur afdeling (duidelijk weergeven in het cv middels een toelichting/voorbeeld)
  • Aantoonbare werkervaring met coachen en begeleiden van medewerkers (duidelijk weergeven in het cv middels een toelichting/voorbeeld)
  • Minimaal 20 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 25 jaar in de ICT

Competenties

  • Communicatief vaardigheid;
  • Adviserend;
  • Leidinggeven;

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 1 maal 6 maanden
  • Uren per week 20
  • Start Z.s.m.

Locatie

Westland

Publicatiedatum

10.01.2023

Publicatie eindigt

11.01.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.