Senior Production Engineer (DETA-VAST)

Nieuw

Functie omschrijving

Daarom wil je werken als Senior Production Engineer
  • Dankzij jouw aandeel in het ontwerptraject kom je samen met engineering tot een bouwbaar productontwerp.
  • Gestroomlijnde productieprocessen zijn jouw prioriteit en vindt het een uitdaging om een team sturing te geven. Samenwerken en vooruitgaan als productie omgeving zijn zaken die je wilt bereiken.
  • Je werkt in een uitdagende, technische productie-omgeving.

Werkzaamheden

Als senior proces engineer ben je de schakel tussen de Engineering- en de Productieafdeling. Je werkzaamheden vinden plaats vanuit de multidisciplinaire Productgroep IT/OT. Gezamenlijk is dit team verantwoordelijk voor het product- en productieprocesontwerp van de elektrotechnische aspecten om nieuwe IT/OT systemen in een trein te integreren. Vanuit productieperspectief lever je input in het productontwerp, je bent dus een technisch inhoudelijke sparringpartner voor de engineers, waarbij je parallel samen met een aantal Production Engineering collegae het ontwerp van een (deel van het) productieproces opzet en uitwerkt. Dit doe je op basis van eigen technisch inzicht en door het betrekken van productiemedewerkers en collega production engineers in de ontwerpkeuzes die gemaakt moeten worden, je vertegenwoordigt de productievloer in het project. Je coacht, begeleidt en toetst de production engineers in de werkvoorbereiding (Werkinstructies, procesvolgorde, tooling en gereedschappen), waarbij je tegelijk als een van kennishouders een rol hebt in de planning en sturing van de complete Productgroep. Tijdens Pre Try Out en Try Out fase heb je een aansturende rol naar de productieafdeling en ondersteunende afdelingen. Tenslotte initieer je nieuwe technieken en verbeteringen in de productieafdeling Modernisering en Revisie binnen NSTM.

De opdrachtgever(s)

Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, zijn de technische bedrijven van NS Operatie uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NS Operatie ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NS Operatie werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel. NS staat voor eenvoud, éénheid en eigenaarschap, dat is ook wat wij verwachten van het production engineer voor de locatie Haarlem.

Werken bij NS Operatie betekent uitdagend, belangrijk én verantwoordelijk werk. Onze mensen zorgen ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen. Op een terrein met een oppervlakte van 14 hectare houden dagelijks 1000 collega’s van NS Treinmodernisering zich bezig met de revisie, ombouw en modernisering van treinen, draai- en wielstellen, herstellen zij bots- en brandschade, worden er onderdelen geproduceerd en componenten gereviseerd.

De afdeling Production Engineering verzorgt de voorbereiding en inrichting van de productieprocessen van nieuwe projecten ten behoeve van Modernisering, Revisie en Constructie wijzigingen van treinmaterieel. Daarnaast is Production Engineering het technisch aanspreekpunt bij verstoringen in het productieproces. Zij optimaliseert lopende processen en initieert en implementeert nieuwe technieken en werkmethoden.

Functie eisen

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een technische richting.
  • Affiniteit met elektrotechniek.
  • Je hebt kennis van een vergelijkbare serieproductie omgeving. Je bent bekend met de rolverdeling van verschillende afdelingen zoals logistiek, werkvoorbereiding, inkoop, engineering.
  • Ervaring in het aansturen van teams, bijvoorbeeld als projectleider.
  • Ervaring met LEAN Manufacturing, bv Green Belt opleiding is een pré.
  • Je beheerst de Nederlands taal goed in woord en geschrift.
  • Je bent gedreven om processen continu te blijven verbeteren, en laat je je door niemand afremmen.

Extra info

  • Locatie: Haarlem
  • Startdatum: ZSM
  • Einddatum: DETAVAST
  • Optie op verlenging: n.v.t.
  • Uren per week: 36 uur

Locatie

Haarlem

Publicatiedatum

13.09.2022

Publicatie eindigt

28.09.2022

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.