Projectleider ifzo bij DJI (forensischezorg)

Nieuw

Functie omschrijving

Ifzo is het systeem dat binnen de forensische zorg keten wordt gebruikt om het indicatiestellings- en plaatsingsproces te ondersteunen. Ifzo ondersteunt de gebruikers niet optimaal, en voldoet niet meer aan de eisen die aan een hedendaagse applicatie worden gesteld. Sturen op basis van data wordt steeds belangrijker binnen de forensische zorg, maar Ifzo biedt hiervoor niet de juiste handvatten. Door deze inzichten is er vanuit DGSenB (directoraat-generaal straffen en beschermen) een opdracht, inclusief initiële business case, gekomen om Ifzo te vernieuwen.
Het project vernieuwen Ifzo is onderdeel van het programma voor implementatie van de Bestuurlijke Agenda Forensische Zorg (BAFZ). De bestuurlijke agenda is tot stand gekomen vanuit de hele keten van de forensische zorg. DJI heeft in die keten een eigenstandige rol ten aanzien van indicatiestelling, inkoop, plaatsing en uitvoering van forensische zorg en is dus een belangrijke deelnemer in die keten.
Het programma omvat zeven projecten, die op inhoud en voortgang in samenhang worden aangestuurd vanuit het programma. De projecten hebben grote mate van verbinding met elkaar, zijn deels van elkaar afhankelijk. In de ontwikkeling van Ifzo is om die reden nauwe samenwerking binnen het programma, met de lijn én in de keten noodzakelijk.
Als Projectleider vernieuwen Ifzo zorg jij ervoor dat het proces van indicatiestelling en plaatsing voor de forensische zorg optimaal ondersteund wordt. Je bent communicatief vaardig en politiek sensitief en weet alle ketenpartners bij het project te betrekken. Je hebt ruime ervaring met het uitvoeren van projecten, bij voorkeur in een vergelijkbare keten. Je weet je staande te houden in een complexe omgeving, met verschillende belangen, en bent niet bang om moeilijke keuzes te maken.

Binnen DJI kennen we een structuur waarbij de voorbereiding van ICT-vernieuwingstrajecten wordt gedaan door de business, maar de uitvoering van het project wordt uitgevoerd door de Directie Informatievoorziening. Deze projectleider zal werken voor DForZo/JJI, en daarom zal in eerste instantie de nadruk van deze rol op de voorbereiding liggen. Afhankelijk van de gekozen strategie, oplossingsrichting en plan van aanpak, kan gekeken worden of, en zo ja op welke manier, de projectleider betrokken blijft bij de realisatie van het project en implementatie van de oplossing.

Werkzaamheden

  • In de oriëntatiefase van het project voer je gesprekken met alle ketenpartners. Je borduurt hier voort op de reeds opgehaalde informatie van de business case en eerdere oriëntatie. Je haalt op wat de behoefte is en komt met een gezamenlijk beeld over de keten heen. Je begeleidt een sessie waarin deze beelden worden gedeeld met de ketenpartners en waarin het voorstel verder wordt verfijnd.
  • Je faciliteert indien nodig procesbeschrijvingen en een procesanalyse voor de processen die door Ifzo worden ondersteund, samen met het Programma Procesgericht Werken;
  • Je levert een in de keten breed gedragen advies op wat de strategie wordt voor vernieuwen van Ifzo: welke functionaliteiten willen we in Ifzo hebben en welke niet?;
  • Je werkt nauw samen met het programmateam BAFZ en de andere projectleiders van het programma BAFZ. Het is goed mogelijk dat er aanpassingen aan Ifzo nodig zijn om de resultaten van andere projecten te versterken;
  • Samen met de Directie Informatievoorziening bepaal je welke oplossingsrichting het beste aansluit bij de gekozen strategie en behoeftes: doorontwikkelen van het huidige Ifzo, een nieuw Ifzo bouwen of een aanbesteding om een applicatie/applicaties in de markt aan te schaffen;
  • Je schrijft een plan van aanpak voor het verdere verloop van het project;
  • Afhankelijk van de gekozen oplossingsrichting help je na de voorbereiding mee met:
  • o Samen met de product-owner vertalen van de opgehaalde behoeftes naar Epics, en plannen;
  • o Ondersteunen bij voorbereiding aanbesteding.
  • Optioneel: Je hebt een rol bij de realisatie en implementatie van een nieuw Ifzo.

De opdrachtgever(s)

Ministerie van Justitie en Veiligheid, DJI
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.
Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is een agentschap van het Ministerie van Justitie en Veiligheid dat belast is met het uitvoeren van vrijheidsstraffen en maatregelen.

Divisie ForZo/JJI
Binnen DJI valt de divisie Forensische Zorg/ Justitiële Jeugdinrichtingen (ForZo/JJI). Deze divisie is verantwoordelijk voor alle forensische zorg aan personen met een strafrechtelijke titel. Deze verantwoordelijkheid omvat zowel de inkoop van forensische zorg, als de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en de financiële verantwoording van de geleverde forensische zorg. Deze forensische zorg wordt ingekocht bij meer dan 150 zorgaanbieders, die ieder hun eigen zorgspecialisatie hebben.
De divisie is ook verantwoordelijk voor de Justitiële Jeugdinrichtingen, met als taak bij te dragen aan de veiligheid van de samenleving door het uitvoeren van vrijheidsstraffen en maatregelen bij jeugdigen en het opbouwen van een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan na hun verblijf in de inrichting.
De divisie ForZo/JJI bestaat uit twee afdelingen die samen het Specialistisch Inkoop Centrum vormen: Zorginkoop en Kwaliteit en Analyse en Bekostiging.
De afdeling Zorginkoop en Kwaliteit is verantwoordelijk voor het inkopen van forensische zorg bij zorgaanbieders, waaronder het uitvoeren van contract- en leveranciersmanagement.
De afdeling Analyse en Bekostiging zorgt voor gegevensverzameling, managementrapportages, monitoring en controle ten behoeve van de financiële verantwoording betreffende de gehele forensische zorg.
Voor meer informatie over de forensische zorg zie https://www.forensischezorg.nl

Functie eisen

  • Je hebt aantoonbaar hbo werk/denk niveau
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als projectleider

Extra info

  • Startdatum 1-3-2022
  • Einddatum 31-1-2023
  • Optie tot verlenging Nee
  • Aantal uur per week 36,00
  • Aantal posities 1

Locatie

Den Haag

Publicatiedatum

23.02.2022

Publicatie eindigt

26.02.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.