Strategisch Analist

Nieuw

Functie omschrijving

Gezocht wordt een strategisch analist bij het programma Weerbare Mensen Weerbare Wijken (ook wel: programma drugs), dat is gericht op het tegengaan van sociale ontwrichting van wijken door drugshandel.
De strategisch analist maakt monitors en analyses, coördineert vanuit het programma de diverse onderzoeken die (extern) lopen.
Adviseert het programma (en de programma manager) over de wijze waarop analyses en onderzoek het beleid binnen het programma kunnen ondersteunen en versterken.

Werkzaamheden

Het uitvoeren van analyses, opstellen (coördineren) van monitors, de inzichten en resultaten op diverse wijzen in beeld brengen.
Adviseren en ondersteunen bij het omzetten van deze inzichten en resultaten naar concreet beleid en/of advies.
Vanuit de A&O-invalshoek meedenken over de richting van het programma en haar onderdelen, coördinatie op een brede onderzoeksagenda vanuit het programma WMWW.

De opdrachtgever(s)

Het AcVZ is één van de dertig Zorg- en Veiligheidshuizen in Nederland voor de aanpak van complexe casuïstiek op het snijvlak van veiligheid en zorg en/of sociaal domein. Het AcVZ is een regionaal samenwerkingsverband van tientallen organisaties, van politie tot jeugdbescherming, van de reclassering tot de GGZ en GGD. Vanuit de gedachte dat regie als 'cement tussen de stenen' een essentiële schakel is bij een persoonsgerichte aanpak waarbij vele straf- en zorgpartners samenwerken. Focus, regie, monitoring en zoektocht naar systeemfouten zijn kernwoorden bij deze integrale aanpak. Bij het AcVZ zijn verschillende integrale programma's ondergebracht, waaronder de Forensische Zaken, de Top600/Top400, Detentie & Terugkeer en het programma Drugs Weerbare Mensen Weerbare Wijken.
Elke aanpak is altijd een samenwerking op maat, met als doel voor de persoon in kwestie een gedragsverandering voor langere tijd: minder recidive, beter perspectief en geen negatieve invloed (meer) op minderjarige in zijn/haar omgeving. Het AcVZ heeft voor deze programma's een eigen team met analisten / onderzoekers. Het voeren van regie op complexe problemen op het snijvlak van veiligheid, zorg en sociaal domein is de core business van het AcVZ. In alle programma's en activiteiten van het AcVZ staat (een vorm van) regie centraal. Programma Weerbare mensen, Weerbare Wijken.
De impact van de drugshandel op het openbare leven neemt toe. Elkaar bestrijdende drugshandelaren gebruiken excessief geweld op straat en de handel heeft ontwrichtende effecten op buurten. Het snelle geld trekt kwetsbare jongeren aan en criminele geldstromen ondermijnen de bovenwereld. Het elimineren van de drugshandel is geen realistisch doel. Wel kan de drugshandel lokaal mogelijk zoveel mogelijk worden verstoord en de drugsproblemen zoveel mogelijk worden verminderd. In het programma Weerbare mensen, weerbare wijken zet de gemeente Amsterdam in op het verminderen van de sociale ontwrichting van buurten en de kwetsbaarheid van jongeren door drugshandel.
Het programma richt zich op het bieden van alternatieve perspectieven en uitwegen aan kwetsbare jongeren en het weerbaarder maken van de wijk. Het programma wordt gecoördineerd vanuit het Actiecentrum Veiligheid en Zorg (AcVZ).

Zie voor meer informatie: https://www.amsterdam.nl/bestuur-en-organisatie/organisatie/overige/acvz/weerbare-mensen-weerbare-wijken.
Onze netwerkorganisatie (AcVZ) is beheersmatig opgehangen bij de directie Openbare Orde en Veiligheid (OOV). De directie OOV houdt onder meer regie op het Amsterdamse Veiligheidsplan, crises en grote evenementen en versterkt de brugfunctie met partners in de regio. OOV bestaat uit vier domeinen/afdelingen: Bestuurlijke Maatregelen en Gebieden, Amsterdamse Aanpak Ondermijning, Crisis- en Incidentbeheersing en Integrale Persoonsgerichte Aanpak (AcVZ). OOV heeft als belangrijkste taak de burgemeester professioneel te bedienen door ondersteuning en advies te geven op de vier domeinen/afdelingen.

Functie eisen

  • beschikt over een academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur afgestudeerd in de criminologie.
  • bij voorkeur uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom jij het meest geschikt bent voor deze opdracht.
  • minimaal 3 jaar werkervaring als analist of onderzoeker.
  • minimaal 3 jaar (recente) ervaring met zowel kwantitatief (grote databestanden, bv via SPSS, excell) als kwalitatief (oa interviews, archief, sociale media) onderzoek.
  • ervaring met het zelfstandig schrijven van rapportages op (voor) management niveau.
  • ervaring bij tenminste een (1) organisatie uit het strafrecht / aanpak ondermijning (bv politie, OM, RIEC).
  • ervaring met besluitvormingsprocessen bij de overheid of in een politiek bestuurlijke omgeving.
  • bij voorkeur ervaring met de interne structuur en cultuur bij de gemeente Amsterdam.
  • bij voorkeur ervaring met het maken van planningen.
  • bij voorkeur flexibel, heeft zicht op grote lijnen én oog voor detail.

Extra info

• Startdatum: 03-01-2022
• Einddatum: 31-12-2022
• Werklocatie: Amstel, 1, 1011PN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32
• Optioneel tot verlenging: Nee

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

18.11.2021

Publicatie eindigt

28.11.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.