Senior Back-end Developer (ICT)

Nieuw

Functie omschrijving

Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam zoekt een Senior Back-end Developer voor het project meldingen.amsterdam.nl. Werken bij OIS van de gemeente Amsterdam betekent in teamverband elke dag met veel energie en plezier werken aan data gedreven vraagstukken en oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve technologieën.

Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS)
De afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) verzamelt data over Amsterdam en verwerkt deze tot informatie. Van onderwerpen als de Amsterdamse bevolking, de woningvoorraad, de werkgelegenheid en de bedrijvigheid in de stad tot onderwerpen als veiligheid, verkiezingen, zorg en onderwijs. Ook ontwikkelt en beheert OIS de gemeentelijke datavoorziening DataPunt waarmee data en dataproducten beschikbaar zijn voor gemeente en publiek. Bovendien faciliteert OIS het DataLab, een fysieke werkplaats, kenniscentrum en open podium voor dataprofessionals en iedereen met interesse voor data-gedreven werken en datatoepassingen.

Data & Informatie is onderdeel van Onderzoek, Informatie en Statistiek.

Data & Informatie
Data & Informatie biedt mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. De teams die hier aan werken helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals.
Zo biedt de website Data en Informatie verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met de beschikbare gegevens (data.amsterdam.nl), en werkt team Data Services aan een generieke manier waarmee databronnen worden verwerkt en beschikbaar worden gesteld. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen.
Daarbij worden allerlei nieuwe methodieken en technieken toegepast (zoals Rest API, GraphQL, CI/CD, DevOps, Cloud, Docker, Orchestration). Er is de afgelopen 5 jaar een moderne ontwikkelstraat en organisatie gegroeid van op dit moment 100+ mensen in 10+ teams.

Welke technieken gebruiken we bij Data & Informatie?
We ontsluiten data via ReSTful APIs, met microservices die in Docker containers draaien. De data API's zijn geschreven in Python, met behulp van frameworks als Django en Flask. Voor dataopslag gebruiken we vooral Postgres en Elasticsearch. Onze CI stack bestaat uit Jenkins en Ansible, en wij deployen continu naar productie. Onze Front-end ontwikkelaars werken hoofdzakelijk met React, TypeScript en Styled Components.
We ontwikkelen volgens het 'Open Source tenzij' principe, en streven naar een 100% test coverage.

Senior Back-end Developer
Jouw primaire opgave luidt: Ontwikkeling en verbetering van de backend infrastructuur. Van jou worden heldere en richtinggevende adviezen verwacht met betrekking tot innovatie, ontwikkeling en onderhoud van de huidige infrastructuur, daarbij rekening houdend met de prioriteiten en belangen binnen de gemeentelijke organisatie. We verwachten dat je als senior uitstekend op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen van jouw vakgebied en jouw visie op een actieve wijze deelt met collega's in de organisatie.

Je komt te werken in een van de multidisciplinaire teams van de afdeling Data & Informatie, in het team SIA (Signalen Informatievoorziening Amsterdam, meldingen.amsterdam.nl). Je gaat daarbij samenwerken met andere back-end ontwikkelaars, front-end ontwikkelaars, een UX designer, Scrum Master en Product Owner, en werkt aan de verdere ontsluiting van databronnen op het platform.

De opdrachtgever(s)

Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatiegestuurd werken in Amsterdam.

Wat bieden we je?
• Een unieke werkplek binnen de overheid waar je een grote bijdrage levert aan de toegankelijkheid van (privacy gevoelige) gegevens;
• De mogelijkheid om met Open Source, Open Data en de nieuwste technieken te werken;
• Een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe 'het beter kan'.

Functie eisen

  • minimaal over een HBO werk- en denkniveau richting informatica of informatica-gerelateerd. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient te blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt.
  • minimaal 8 jaar recente werkervaring als back-end python ontwikkelaar, waarvan minimaal 5 jaar met Python Django, opgedaan in een complexe Agile/Scrum organisatie, in zowel commerciële als overheidsomgevingen
  • minimaal 2 jaar ervaring met PostgreSQL, GraphQL, GIT, Jenkins, elasticsearch en Docker, in een omgeving waarin met Open Source software wordt ontwikkeld.
  • minimaal 2 jaar kennis en ervaring met machine learning opgedaan in een omgeving waarin met (open) data wordt gewerkt.
  • aantoonbare ervaring in een gemeentelijke omgeving.
  • aantoonbare ervaring met React.

Extra info

• Startdatum: zsm na gunning
• Einddatum: 10-7-2021
• Werklocatie: Weesperstraat, 430, 1018DN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32 - 36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

05.01.2021

Publicatie eindigt

16.01.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.