Programmamanager

Nieuw

Functie omschrijving

We willen dat onze een gemeente een plek is waar iedereen gelijke kansen krijgt om gelukkig en gezond te zijn. Gezondheidsvraagstukken vragen om een breed perspectief en integrale benadering waarbij het niet alleen over de fysieke gezondheid gaat maar ook over welzijn en zingeving. Ook speelt de leefomgeving een belangrijke factor in de ervaren gezondheid van inwoners. Daarom werken wij vanuit het concept van positieve gezondheid als de basis voor gezond beleid op allerlei beleidsterreinen.

De opgave op het terrein van preventie en positieve gezondheid is drieledig:

a) verder bouwen aan een sterk gezondheidsstelsel,

b) versterken van verbindingen tussen inwoners en

c) bevorderen gelijke gezondheidskansen zodat inwoners economisch en maatschappelijk mee kunnen doen.

Ontmoeten en dichtbij

Ontmoeten en dichtbij betreft de verduurzaming van ontmoetingsplaatsen en het versterken van de functies van ontmoetingsplaatsen. Het is hierbij van belang om de dienstverlening dichtbij de burger te organiseren. Voor Ontmoeten zijn de ambities inmiddels vertaald in een vastgestelde beleidsnotitie. Op het thema Dienstverlening moet binnen het programma nog de nodige stappen worden gezet.

Hoofdtaken programmamanager:

  • werkt de inhoudelijke programma aanpak uit; zorgt ervoor dat de ambitie, de doelen, de programmastrategie en de concrete aanpak van het programma wordt uitgewerkt
  • voert het programma uit; stuurt de uitvoering aan, zorgt ervoor dat inspanningen tot uitkomsten leiden en bewaakt de voortgang
  • geeft vorm aan de organisatie en samenwerking; richt de organisatie van het programma in en bouwt aan de samenwerking tussen de betrokkenen, doet dit zowel op de systeemkant zoals afspraken over rollen en taken als de (inter)menselijke kant zoals teamvorming en de samenwerking tussen mensen, organisatieonderdelen, organisaties en de omgeving
  • beslist en regisseert de bestuurlijke besluitvorming; bereidt beslissingen voor en neemt deze voor een deel zelf
  • geeft functioneel leiding aan medewerkers van het programmateam

Aangezien het hier gaat om twee nieuwe programma’s ligt vooreerst de nadruk op het uitwerken van de inhoudelijke programma aanpak.

Werkzaamheden

De programmamanager is verantwoordelijk voor het bouwen en aansturen van twee programma’s in een speelveld met veel partijen en uiteenlopende belangen.

Functie eisen

  • Afgeronde HBO/ WO opleiding
  • Aantoonbare kennis van en ervaring binnen het Sociaal Domein op strategisch niveau
  • Kandidaat is bereid om na gunning de integriteitsverklaring van opdrachtgever (zie bijlage) te ondertekenen. Voor aanvang van de werkzaamheden levert kandidaat deze in bij opdrachtgever.
  • regisseren, resultaatgerichtheid, samenwerken en omgevingsbewust
  • Een afgeronde opleiding op het gebied van programmamanagement
  • Minimaal drie jaar werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving/gemeente van vergelijkbare omvang.

Competenties

1. de kandidaat over de communicatieve eigenschappen blijkt te beschikken die nodig zijn voor de uitvoering van de opdracht;

2. de kandidaat over de relevante vakinhoudelijke kennis blijkt te beschikken;

3. de kandidaat zijn of haar visie op de opdrachtuitvoering overtuigend verwoordt.

Extra info

  • Startdatum 15-06-2023
  • Einddatum 15-10-2023
  • Optie tot verlenging ja, mogelijk, maar nog niet bekend
  • Uren per week 36

Locatie

Sneek

Publicatiedatum

26.05.2023

Publicatie eindigt

05.06.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.