Jurist omgevingsrecht vergunningsverlening

Nieuw

Functie omschrijving

Team Juridische Zaken en Advies is een onderdeel van Vergunningen Toezicht en Handhaving (VTH). Het team werkt mee in de primaire processen van de afdelingen Vergunningen en Toezicht en Handhaving Bebouwde Omgeving en begeleidt en bewaakt de juridische processen en verleent bijzondere vergunningen. Het team werkt energiek en oplossingsgericht.

Werkzaamheden

Samen met een inspecteur los je onveilige en illegale situaties op. In het proces van toezicht en handhaving verzorg de uitvoering van alle voorkomende juridische werkzaamheden zoals het opstellen van vooraankondigingen, behandelen zienswijzen, opstellen lasten onder dwangsom, bestuursdwang en bestuurlijke boetes. Hierbij gaat het voornamelijk om het omgevingsrecht en de Huisvestingswet. Je verdedigt primaire besluiten bij bezwaar. Je hebt veelvuldig contact met de overtreders. In dit proces werk je vlot en nauw samen met de betrokken inspecteur. Hoewel ieder dossier uniek is, heeft het werk ook een sterk repeterend karakter.

Op het gebied van vergunningverlening adviseer je de medewerkers. Daarbij behandel je zelfstandig reacties op aanvragen om vergunningen, stel je weigeringen op en verdedig je de primaire besluiten bij bezwaar. Het gaat hierbij voornamelijk om omgevingsvergunningen als vergunningen in het kader van de Huisvestingswet. Gedurende het proces heb je veelvuldig contact met collega's, met de aanvrager en indieners van reacties. Het uitvoeren van je vak doe je met kennis van actuele jurisprudentie.

Je neemt als juridisch secretaris deel aan omgevingstafels en verzorgt daarbij ook de beslisdocumenten. Je organiseert met een collega de actieve kennisdeling binnen het team.

Nadruk in het werk ligt op het adviseren in Wabo vergunningen dossiers.

Functie eisen

  • Een zeer ervaren jurist Omgevingsrecht.
  • Om het werk goed en vlot uit te kunnen voeren heb je een juridische opleiding afgerond op wo-niveau.
  • Je hebt je sporen verdiend in het vak en minimaal 5 jaar (recente) ervaring met het toepassen van de regelgeving omgevingsrecht.
  • Je hebt overzicht over alle belangen die spelen en je bent in staat om die af te wegen. Je bent besluitvaardig en denkt en werkt oplossingsgericht.
  • Collegiale samenwerking gaat je goed af. In gesprekken, e-mails en besluiten breng je je boodschap begrijpelijk en inhoudelijk juist over.

Extra info

  • Periode: Per direct tot 31 mei 2024 (12 maanden), met 12 opdrachtverlengingsopties van 1 maand (24 maanden is de maximale inhuurtermijn)
  • Belasting: 32 tot 36 uur per week gemiddeld

Locatie

Utrrecht

Publicatiedatum

26.05.2023

Publicatie eindigt

03.06.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.