Communicatieadviseur grote projecten Infra

Nieuw

Functie omschrijving

Provincie Flevoland werkt aan verschillende infrastructurele projecten. Dit gaat van de renovatie van bestaande wegen en fietspaden, tot meerjarige nieuwbouwprojecten zoals de aanleg van twee nieuwe rondwegen rondom Urk en Lelystad. Voor deze nieuwbouwprojecten zoeken wij een proactieve communicatieadviseur, die naast adviseren ook graag zelf de handen uit de mouwen steekt.

De relatie met inwoners, (vaar)weggebruikers en samenwerkingspartners staat centraal in onze communicatie. In samenspraak met de omgevingsmanager voer jij zelfstandig diverse werkzaamheden uit. Op basis van bijvoorbeeld een projectopdracht en een stakeholderanalyse begint dit bij het uitdenken van en adviseren over de communicatiestrategie van het project. De projecten zitten in de voorbereidende fase. Dat betekent dat de communicatie zich momenteel focust op de participatietrajecten en MER-procedures.

De communicatiestrategie zet je om in een plan, waarbij je kijkt naar de beste mix van middelen en een bijbehorende planning. Deze functie is deels ook hands-on. Dit betekent dat jij zelf de middelen verzorgt: je brieft de trafficmanager, controleert de proeven en accordeert voor productie. Je schrijft persberichten en beantwoordt eventuele vragen van de pers. Je bedenkt de berichten voor op onze socials en zoekt er een passend beeld bij. Je bent aanwezig bij keukentafelgesprekken met bewoners, hebt regelmatig afstemming met de communicatieadviseurs van de gemeentes en organiseert officiële handelingen op locatie (een rijbewijs en auto zijn daarom een vereiste). Tot slot ben je op de hoogte van ontwikkelingen die van invloed zijn op je project. Je anticipeert hierop waar nodig, bijvoorbeeld door geplande communicatie aan te passen.

Voor meer informatie over deze nieuwbouwprojecten bezoek je onze website: Ontsluitingsweg Urk - Provincie Flevoland en Rondweg Lelystad-Zuid - Provincie Flevoland

De opdrachtgever(s)

Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten vormen met de Commissaris van de Koning het bestuur van de provincie Flevoland. Het ambtelijke deel bestaat uit de directie en de beleids-, staf- en faciliterende afdelingen; in totaal een kleine 400 mensen. Ons werkveld? De samenleving! Wij ondersteunen de zes gemeenten, het bedrijfsleven en bijna 400.000 inwoners. Elke dag werken wij aan Flevoland, op het gebied van wonen, werken, recreëren en ondernemen.

Je gaat werken voor de afdeling Infrastructuur. Meer dan 100 medewerkers van de afdeling Infrastructuur houden zich bezig met de uitvoering van infrastructurele projecten (het Ingenieursbureau) en het beheren & onderhouden van onze wegen, vaarwegen, bruggen en sluizen (Bureau Wegen & Vaarwegen). In verband met het vertrek van een collega zijn wij tijdelijk op zoek naar een proactieve communicatieadviseur.

Functie eisen

  • Je beschikt over eigen IT-middelen zoals laptop, telefoon en toebehoren. De opdrachtgever stelt een token ter beschikking waarmee je vanaf iedere werkplek met wifi kunt werken;
  • Beschikbaar per 19 juni 2023 voor minimaal 20 uur per week;
  • Je beschikt over een rijbewijs en een auto;
  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Communicatie.
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Communicatieadviseur in een politiek-bestuurlijke organisatie
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met participatietrajecten bij een overheidsorganisatie
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als Communicatieadviseur bij een overheidsorganisatie
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Communicatieadviseur van infrastructurele projecten bij een overheid

Competenties

  • Je bent creatief: je weet onze projecten goed onder het voetlicht te brengen bij de diverse stakeholders;
  • Je bent een overtuigende adviseur: je weet hoe je je boodschap het beste kunt overbrengen;
  • Je bent proactief en komt met ideeën;
  • Je kunt goed in een team functioneren, want je bent onderdeel van meerdere projectteams;
  • Je bent stressbestendig en goed in het plannen en organiseren van je werk aangezien je aan meerdere projecten tegelijk werkt.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 1 maal 6 maanden
  • Uren per week 20
  • Start 19 juni 2023

De gesprekken bij de provincie zijn gepland op donderdag 8 juni 2023 tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk woensdag 7 juni 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de uitkomst van de procedure.

Locatie

Lelystad

Publicatiedatum

24.05.2023

Publicatie eindigt

03.06.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.