Medewerker vergunningen APV en Bijzondere Wetten

Nieuw

Functie omschrijving

Ons team heeft gezien de groei in onze werkvoorraad behoefte aan extra handen. Wij willen en kunnen dit invullen door een starter / herintreder de kans te bieden om in ons team de bij jou aanwezige vakkennis om te zetten in werkervaring. Je kunt na een inwerkperiode binnen ons werkproces zelfstandig meters maken en van daaruit jezelf door ontwikkelen en verder groeien. Wij zullen je daarin vanuit onze teamstructuur begeleiden; tegelijk zoeken en verwachten wij een kandidaat die ook vanuit zijn/haar werkgever een opleidings- en begeleidingstraject kent. In die dubbele samenwerking zien wij de mogelijkheid om deze kans te bieden en om zelf snel versterking aan ons team toe te voegen.

Het werk betreft het behandelen van aanvragen om ontheffingen en vergunningen; en het behandelen van meldingen. Je zult leren aanvragen op volledigheid controleren; een inschatting maken van de belangen die spelen en eventuele risico’s; adviezen uitvragen en daar regie op te voeren; alle belangen binnen het juridisch kader te wegen; tot een beschikking te komen en het dossier administratief af op te bouwen en af te handelen.

De opdrachtgever(s)

Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden.

In de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 430 medewerkers in 35 verschillende teams, verdeeld over vijf domeinen. We werken op basis van eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap. Dit biedt de kans om in teams nauw samen te werken aan het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Het gaat daarbij vooral om het behalen van resultaat, waarbij flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn. Onze kernwaarden zijn ROTS wat staat voor Resultaatgericht, Ondernemend, Transparant en Samenwerken in teams.

Team
Het team Vergunningen kent twee clusters, Wabo en APV/Bijzondere wetten. De uitvraag ziet op het cluster APV/Bijzondere wetten dat diverse meldingen en vergunningaanvragen behandelt binnen het veld van openbare orde en veiligheid met als kern ontheffingen en horeca en evenementen.

Omschrijving kandidaat

- Bent in staat om overzicht te behouden; te plannen; termijnen te stellen en deze te bewaken;
- Vindt het leuk om de aanvrager als klant te behandelen door de aanvraag efficiënt door de fasen van het proces te loodsen en hierover open te communiceren.

Functie eisen

  • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad;
  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;
  • Minimaal 6 maanden aantoonbare werk- of stage-ervaring in de afgelopen 3 jaar bij een gemeentelijke organisatie binnen het ruimtelijk domein.
  • Een afgeronde hbo bachelor opleiding in Veiligheidskunde
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werk- of stage-ervaring in de afgelopen 3 jaar bij een gemeentelijke organisatie binnen het ruimtelijk domein
  • Minimaal 6 maanden aantoonbare werk- of stage-ervaring in de afgelopen 5 jaar als medewerker vergunningen Bijzondere Wetten / Ontheffingen
  • Aantoonbaar verbonden aan een bureau dat opleiding en begeleiding biedt binnen het ruimtelijk domein

Competenties

- Assertief.
- Inzicht, analytisch.
- Sociaal, verbindend, communicatief sterk.

Extra info

  • Duur 3 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 2 maanden
  • Uren per week 24
  • Start Z.s.m.

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 1 juni 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 31 mei 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Locatie

Rijswijk

Publicatiedatum

23.05.2023

Publicatie eindigt

28.05.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.