Programmacoördinator Leefbaarheid in de dorpen (Welzijn)

Nieuw

Functie omschrijving

De 11 gemeenten en de 2 waterschappen in de regio Noordoost Brabant hebben gezamenlijk een Regio Deal met het Rijk gesloten. In deze deal werken de gemeenten, waterschappen, provincie, bedrijven en kennisinstellingen samen aan de leefbaarheid en brede welvaart in onze regio. Samen brengen we een energieke beweging op gang met nieuwe samenwerkingspartners. Een beweging die leidt tot verbinding, versnelling en vermenigvuldiging van kansen en mogelijkheden voor inwoners en bedrijven in de regio. Ook na deze Regio Deal.

Het gaat om een 17-tal programma’s die elk een bijdrage leveren aan één van de drie pijlers in deze Regio Deal: Goed leven, Fijn wonen en Anders werken. De Regiodeal is gestart op 1 juli 2021. De coördinator dient de ingezette acties, werkzaamheden en administraties voort te zetten.

Binnen de pijler Goed Leven vormt het programma “Leefbaarheid in de dorpen” een cruciaal programma. Hierin werken de gemeenten Heusden, Land van Cuijk, Maashorst en Meierijstad samen met diverse partners. De gemeente Land van Cuijk fungeert als opdrachtgever en aanspreekpunt in dit programma. Daarnaast kent het programma verschillende inhoudelijke partners (provincie Noord-Brabant en Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant) en partnerinitiatieven (Stichting Een Goei Leven, tal van dorpsraden of kleinere initiatieven).

De programmacoördinator is de rechterhand van de programmamanager op tactisch en operationeel niveau en zorgt voor uitvoering van het Programmaplan. Doelgericht speel je pro-actief in op ontwikkelingen, je vertaalt deze in voorstellen, adviseert hierover en zorgt mede voor de realisatie. Je kent alle projecten die aan het programma verbonden zijn -inhoud en proces- en kunt mensen en projecten met elkaar verbinden om ze te laten slagen. Je neemt nadrukkelijk het voortouw in het organiseren en faciliteren van het lerend vermogen (bijvoorbeeld scholingsbijeenkomsten rondom een thema).

Omdat het programma al 2,5 jaar lopende is zoeken we, naast de inhoudelijke capaciteiten, iemand die ook vertrouwd is met de regio Noordoost Brabant, kennis en / of ervaring heeft met de Regiodeal en kennis, ervaring en affiniteit heeft met het opstellen en bijhouden van administratief / financiële processen en opstellen van verantwoordingsrapportages. Dit laatste is van groot belang omdat het programma eind 2024 afloopt.

Omschrijving kandidaat

  • Je hebt een relevant HBO-diploma en minimaal 2 jaar ervaring in het werkterrein.
  • Je bent ervaren in het bereiken van resultaten in een complexe netwerkomgeving, waarin belangen soms tegengesteld zijn.
  • Je weet de vertaalslag te maken van ambitie naar praktijk en bent in staat om projecten en het programma op de juiste manier aan elkaar te verbinden.
  • Je bent nieuwsgierig van aard en hebt daarbij zowel oog voor de inhoud als voor de procesmatige aspecten.
  • Je bent vertrouwd met het overzichtelijk bijhouden van administratieve en financiële processen en in staat om zowel op inhoud als financieel verantwoordingsverslagen op te stellen. Vertrouwd zijn met financieel-administratieve systemen waar de gemeente mee werkt (o.a. JOIN, Key-2) is een pré.
  • Jouw kernkwaliteiten zijn: organiserend vermogen, hands on, stressbestendig, proactief en daadkrachtig, sociaal en verbindend, maar ook nauwkeurig, secuur en taalvaardig kunnen schrijven.

Functie eisen

  • je hebt een relevant HBO-diploma
  • minimaal 2 jaar ervaring in het werkterrein
  • Heeft kennis en/of ervaring met de Regiodeal
  • Je bent vertrouwd met de regio Noordoost Brabant
  • Je hebt kennis, ervaring en affiniteit met het opstellen en bijhouden van administratief/financiële processen en opstellen van verantwoordingsrapportages

Extra info

Van 1-7-2023 t/m 1-7-2024 | Optie verlenging: 2 x 12 maanden | Standplaats: Cuijk | Onderwijs, Wetenschap & Cultuur | Uren: 16 per week

Locatie

Cuijk

Publicatiedatum

22.05.2023

Publicatie eindigt

30.05.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.