Inspecteur Bouwen

Nieuw

Functie omschrijving

Als Inspecteur bouwen zet jij jouw kennis en kunde in om te controleren of er gebouwd wordt zoals beschreven staat in de vergunning. Jij ziet namelijk toe op de kwaliteit en de veiligheid van de werkzaamheden en het gebruik van gebouwen en terreinen. Hierbij zoek jij graag de samenwerking op met bewoners, bedrijven en collega’s. Je denkt mee in kansen en mogelijkheden. Daarbij kan het ook voorkomen dat je handhavend op moet treden.

Jouw werkervaring, professionaliteit en goede kennis van de verschillende aspecten van het bouw- en woningtoezicht maken jou een gewaardeerd gesprekspartner bij je collega’s en op de bouwplaats. Naast kwaliteitsgericht, oplossingsgericht, besluitvaardig en leergierig, blijkt uit jouw profiel dat jij beschikt over een afgeronde MBO of HBO opleiding Bouwkunde.

Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de bouw, bij voorkeur als Inspecteur bouwen binnen de overheid. Als wij straks met jou in gesprek gaan wordt duidelijk dat jij ideeën en meningen op heldere, begrijpelijke en correcte wijze overbrengt. Veranderingen en vernieuwing ondersteun je, en je past je soepel aan bij een veranderende omgeving, verantwoordelijkheden en werkwijzen. Je beschikt over de humor en het relativeringsvermogen die je soms nodig hebt om in de hectiek van het moment te blijven staan.

De opdrachtgever(s)

De gemeente Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 26.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zoeken wij enthousiast talent. Zoek jij een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden veelzijdig, open en uitdagend jou aan? Als het antwoord ‘ja’ is dan kijken we uit naar jouw sollicitatie. Laat ons weten waarom jíj een aanwinst bent voor Wassenaar.

Omschrijving kandidaat

Je hebt een breed inzicht en kennis van de relevante beleidsaspecten en wet- en regelgeving. Deze kennis heb je onder andere verkregen door een opleiding op (minimaal) Hbo-niveau, bij voorkeur Bouwkunde of vergelijkbaar en doordat jij ontwikkelingen in de vakgebieden actief bijhoudt. Je bent tevens in het bezit van een het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht I.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:
- Nauwkeurig
- Verantwoordelijk
- Analytische vermogen
- Klant-, kwaliteits- én omgevingsgericht

Verder ben je een verbinder met draagvlak bij de betrokken medewerkers en management; dit maakt je ook collegiaal. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en schakelt daardoor makkelijk met interne en externe partijen. Doordat je communicatief zo vaardig bent, en door de juiste vragen durft en kunt stellen, heb je een goede oordeelsvorming, wat belangrijk is in deze functie!

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimiaal hbo bachelor niveau;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Inspecteur Bouwen bij een gemeentelijke instelling;
  • Aantoonbare werkervaring in toezicht en handhaving.
  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Bouwkunde
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar Inspecteur bouw binnen een gemeentelijke instelling
  • Aantoonbare kennis van de WABO, het Bouwbesluit en de omgevingswet (benoem dit duidelijk in het cv.)
  • Aantoonbare werkervaring op gebied van zowel toezicht als ook handhaving bouw
  • Een afgeronde cursus Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht

Competenties

- Je bent in staat om zelfstandig te kunnen werken;
- Je bent proactief;
- Je bent klantgericht;
- Je bent politiek bewust;
- Je bent pragmatisch, resultaat- en oplossingsgericht;
- Je bent snel en accuraat;
- Je bent communicatief vaardig;
- Je deelt kennis en ervaring met collega’s.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 3 maanden
  • Uren per week 24-36
  • Start 15 juni 2023

De gesprekken bij de Gemeente Wassenaar zijn gepland op 5 juni 2023 van 13:00 uur tot 16:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 1 juni 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Locatie

Wassenaar

Publicatiedatum

22.05.2023

Publicatie eindigt

29.05.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.