Sr Data Engineer BI

Nieuw

Functie omschrijving

Data speelt een hoofdrol in al onze processen en is volop in beweging. Dat is niet overdreven, want dagelijks vertrouwen 1,2 miljoen reizigers in Nederland op onze technologie. Van het krijgen van de juiste informatie tot aan het rijden van de treinen. Vanaf het hoofdkantoor in Utrecht werken veel collega´s achter de schermen om dit voor elkaar te krijgen in een uitdagende en innoverende dataomgeving.
Data, Innovatie & Analyse (DIA) is nu op zoek naar een Senior Data Engineer. Je maakt deel uit van het DEVOPS DIA Financeteam binnen Staven. Het team is verantwoordelijk voor de totstandkoming van hoogwaardige informatieproducten voor de afdeling Finance. Daarnaast heeft het team het beheer over de eigen gemaakte producten. Enkele voorbeelden hiervan zijn NS Brede Profit & Loss, Total Cost of Ownership, BTW Omzetrapportage en Projectenrapportage. Onze afnemers en contacten zijn voornamelijk financial- en businesscontrollers en (project-) managers.
We maken als DIA de transitie van één groot dataplatform naar een modulair dataplatform. We werken onder andere met tooling zoals Snowflake, Wherescape, GIT en Azure Stack (Data Factory, Power BI, ADLS, enz.).
Als Senior Data Engineer ligt de nadruk van je werkzaamheden op het klaarzetten en beschikbaar maken van brondata in de Azure Cloud, het testen op datakwaliteit en het ontwikkelen van bijbehorende datamarts. Deze datamarts dienen als basis voor nieuw te ontwikkelen dashboards. Daarnaast ga je aan de slag met het ontwerpen van verschillende datamodellen. Vanzelfsprekend binnen DEVOPS hoort ook het beheer en onderhoud van bestaande producten tot de werkzaamheden.

Werkzaamheden


In onze gloednieuwe Microsoft Azure cloud-omgeving help je mee aan het bouwen van een datafundament waarin alle databronnen ontsloten worden voor besturingsmodellen, dashboards, analyses en andere informatieproducten voor de NS.

Je werkt veel samen met collega´s in de keten binnen je team en de afdeling. Je bent een schakel in het bouw- en deliveryproces waarbinnen informatieproducten worden gerealiseerd van ontwikkeling tot productie. Je biedt oplossingen en zorgt voor verbeteringen.
Hierin ben je succesvol doordat je jouw leergierigheid, teamspirit, kennisdeling, motivatie en ‘getting-things-done’ mentaliteit slim inzet bij:
  • Het klaarzetten van nieuwe bronnen tot en met het beschikbaar maken van de data binnen de datamart
  • Je bent verantwoordelijk voor een effectief ontworpen en gerealiseerd DWH, met data pipelines van bron tot eindgebruiker
  • Je zorgt voor robuust opgezette code met relevante controles op het gebied van processing en datakwaliteit
  • Je zorgt voor goede inproductiename met een geteste en gedocumenteerde oplossing

De opdrachtgever(s)

Op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen ruim 300 collega´s van de afdeling Data, Innovatie & Analyse hun krachten. Hier werkt een mix van ervaringen en persoonlijkheden, die elkaar graag opzoeken om met elkaar te sparren en kennis te delen. De afdeling geeft gebruikers betrouwbaar inzicht om tot juiste acties te komen door het verzamelen, combineren, analyseren en presenteren van informatie.
Zoek je uitdaging in een innoverende en uitdagende dataomgeving, waar je met de nieuwste tooling kan werken aan complexe datavraagstukken, dan ben jij de Senior Data Engineer BI die we zoeken voor ons team.

Functie eisen

  • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding
  • Minimaal 4 jaar ervaring als Data Engineer of soortgelijke functies op een ETL-BI/DWH omgeving
  • Aantoonbare ervaring met Snowflake / SNOW-SQL
  • Aantoonbare ervaring met datamodelleren: object, conceptueel en dimensioneel datamodel
  • Aantoonbare ervaring van data-integratie, deployment automation en versiebeheer
  • Kennis en ervaring met Data Vault 2.0 is een pré
  • Kennis en ervaring van Apache NiFi is een pré

Extra info

  • Startdatum: donderdag 1 juni 2023
  • Einddatum: vrijdag 31 mei 2024
  • Locatie: Utrecht/thuis

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

22.05.2023

Publicatie eindigt

23.05.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.