Projectleider opvang vluchtelingen/asielzoekers

Nieuw

Functie omschrijving

Nederland en de gemeente Baarn zien zich geconfronteerd met een vluchtelingenstroom waarvoor wij (deels) in huisvesting willen voorzien. Dit gaat zowel om asielzoekers als om vluchtelingen uit Oekraïne. Binnen de gemeente Baarn is een projectteam actief om deze opvang voor te bereiden en de daarvoor benodigde locaties gereed te maken voor bewoning gedurende een indicatieve periode van 1 jaar. Voor de coördinatie van de werkzaamheden zoeken we een tijdelijke projectleider die als spin in het web ervoor zorg draagt dat de benodigde stappen gezet worden, benodigde besluiten voorbereidt en vragen en acties bij de juiste medewerker uitkomen. De werkzaamheden bestaan uit:

  1. Overzichtelijk kunnen maken welke zaken er spelen, welke stappen gemaakt worden, wat nog nodig is (voorwaarts denken) en daarbij prioriteren en bestuurlijke belangen kunnen zien;
  2. Overzicht houden van de voortgang en medewerkers en vraagstukken verbinden om deze uit te werken en daarbij helpen door informatie van verschillende bronnen (VRU, VNG, ministeries, regionale overleggroepen) te voorzien. Denk aan huisvesting, financiën, onderwijs en jeugd, ondersteuning steunpunt van de gemeente etc.;
  3. Ambtelijk en bestuurlijk overleg coördineren en voorbereiden, eventuele ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming voorbereiden;
  4. Relevante documenten verdelen en onder de aandacht brengen bij de vakcollega’s en afstemming Baarns Contact Centrum (BCC) en communicatiemedewerkers;
  5. Uitzoeken vragen die via het BCC of via mail binnenkomen en afhandelen, evt in overleg met de vakafdeling.

De opdrachtgever(s)

Bij de gemeente Baarn zijn ruim 155 medewerkers in dienst. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie.

Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met deze collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Ook zijn er korte lijnen met het gemeentebestuur en het management. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners, maar ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.

De organisatie is flink in beweging. De focus van de gemeente Baarn is gericht op het centraal stellen van de klant en het verder ontwikkelen van de organisatie en de dienstverlening. Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: samenwerken, verbindend en duidelijk.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider;
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 2 jaar als Projectleider op het gebied van vluchtelingen;
  • Kandidaat is beschikbaar per uiterlijk 1 juni 2023 voor minimaal 24 uur per week.
  • Afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau
  • Afgeronde opleiding/cursus op het gebied van Projectmanagement
  • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring projectleider bij een gemeente
  • Aantoonbare werkervaring met vraagstukken van tijdelijke huisvesting/noodopvang
  • Aantoonbare werkervaring met bij elkaar brengen van zorgvraag en – aanbod (benoem hiervan een duidelijk voorbeeld van in het cv)

Competenties

  • oplossings- en resultaatgerichte houding;
  • klantgericht, stressbestendig en onafhankelijk in meningsvorming;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • politiek-bestuurlijk sensitief;
  • klantgericht, stressbestendig en onafhankelijk in meningsvorming.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 4 maal 6 maanden
  • Uren per week 24
  • Start Zo spoedig mogelijk

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 25 mei 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 24 mei 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Locatie

Baarn

Publicatiedatum

19.05.2023

Publicatie eindigt

22.05.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.