Agile Coach / Scrummaster

Nieuw

Functie omschrijving

Gemeente Hilversum heeft in 2022 programma Transitie naar Datagedreven Sturing gestart waarbij opgaves in de stad ondersteund worden met Data. Op onderwerpen als klimaattransitie de woonbouwopgave en de mobiliteit in de stad worden Datagedreven sturing toegepast. Naast deze opgaves in de stad heeft de organisatie managementinformatieprojecten waarmee sturing op de bedrijfsvoering van onder andere Team Financiën en diverse Teams van het Sociaal Domein gerealiseerd moet worden.

De Scrum werkwijze met o.a. Epics, User Stories, Refinements en Retrospectives is toegepast in het datateam, onderdeel van Team Informatiemanagement, om voorspelbaarder producten te realiseren, beperkte resources efficiënt in te zetten en gepassioneerde samenwerking te realiseren.

Het ervaringsniveau met Scrum is divers, de Agile Coach wordt gevraagd te begeleiden bij de organisatiecultuurverandering van Team Data en voor het bredere Programma Transitie naar Datagedreven Sturing. Ook wordt gevraagd te coachen, trainen en adviseren bij de agile transitie om een lerende en zelforganiserende organisatie te worden.

De opdrachtgever(s)

Gemeente Hilversum, een uitdagende werkgever in de Mediastad in het groen
De gemeente Hilversum luistert aandachtig naar de vraagstukken die haar burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken actief de dialoog op met onze inwoners en partners. We helpen hen om oplossingen te vinden. Soms door in coproductie samen te werken. En soms door de regie te voeren. Zo werken we aan een zelfredzame samenleving. Die samenleving verandert echter steeds sneller. Van ons wordt verwacht dat wij effectief en tijdig kunnen inspringen op nieuwe eisen en wensen.

Hiervoor hebben we een netwerkorganisatie gebouwd. Daarin werken ruim 600 collega’s aan wat er nodig is voor en in Hilversum. Dat zijn collega's die hun maatschappelijke betrokkenheid en ambitie kunnen omzetten naar concrete resultaten, waar de stad verder mee kan. Het zijn collega's die bereid zijn om steeds die extra stap te zetten, ook op de minder gebaande paden. Die anderen - binnen en buiten de organisatie - stimuleren en helpen om hetzelfde te doen. Collega's die flexibiliteit tonen in houding en gedrag. Die denken en handelen vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. Collega’s die politiek sensitief zijn, inzicht hebben in de processen en hun eigen rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Onze kernwaarden: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken. De rode draad is dat we ons blijven ontwikkelen. Dan zijn we nu, maar ook in de toekomst, toegerust voor de (nieuwe) taken waar we als gemeente voor staan.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
  • Aantoonbare werkervaring met het coachen van een zelfsturend team (benoem dit duidelijk in het cv.);
  • Aantoonbare werkervaring met scrum/agile werken bij een lokale overheidsorganisatie.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in verandermanagement én teamcoaching bij de invoering van Agile werken (Scrum/Devops) (benoem dit duidelijk in het cv met een voorbeeld)
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Stakeholdermanagement binnen een gemeente (benoem dit duidelijk in het cv met een voorbeeld)
  • Aantoonbare werkervaring als Scrummaster binnen een zelfsturend team in de afgelopen 5 jaar (benoem dit duidelijk in het cv.)
  • Aantoonbare werkervaring met het invoeren van Agile werken binnen gemeentelijke organisaties
  • Aantoonbare werkervaring met het digitaal werken op basis van MS Office 365 (MS Teams, Onedrive, Sharepoint, etc.) en MS Azure Boards (benoem dit duidelijk in het cv.)

Competenties

  • Allround Agile Mindset;
  • Coaching vaardigheden op teamniveau;
  • Veranderkundigheid;
  • Communicatief op verschillende niveaus.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 3 maanden
  • Uren per week 20 - 24
  • Start Z.s.m.

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 31 mei 2023 tussen 10.00 uur en 13.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 30 mei 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Locatie

Hilversum

Publicatiedatum

17.05.2023

Publicatie eindigt

22.05.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.