Junior adviseur Energietransitie

Nieuw

Functie omschrijving

De gemeente Amsterdam is constant in ontwikkeling. De stad wil groeien in inwonersaantal en ook koploper zijn in duurzaamheid en energietransitie! Kun je rekenen, verschillende systemen doorgronden en helpen afwegen? Wil je bijdragen aan duurzame oplossingen voor iedere Amsterdammer? En ben je (civiel)technisch geschoold, communicatief en ambitieus?

Voor het Ingenieursbureau zijn we op zoek naar enkele net of bijna afgestudeerde (HBO of WO) collega's met een Technische studie voor de functie Junior adviseur Energietransitie. Een functie waarin je snel leert, je passie voor de stad, techniek en processen kwijt kunt en je versneld door kunt stromen in de organisatie. Help jij advies te geven hoe we de huizen in de stad moeten verwarmen en hoe we de stad van duurzame energie kunnen voorzien?

Het Ingenieursbureau wil de bestuurlijke duurzaamheidsdoelen in infrastructurele projecten in Amsterdam tot een succes te maken. Ondanks de grote complexiteit die daarbij hoort, wil Amsterdam in 20250 een forse CO2 reductie halen ten opzichte van 1990. Wij willen nieuwbouw wijken aardgasvrij aanleggen met gebruik van duurzame bronnen én wij willen de bestaande stad helpen bij de omslag naar een duurzaam energiesysteem. Daarvoor moeten we toe naar een open, betaalbaal en duurzaam systeem van leveren van energie en warmte.

Werkzaamheden

Samen met een senior adviseur ga je aan de slag als adviseur van collega's van Amsterdam om in hun projecten de energietransitie in te bouwen. Je gaat werken aan het aardgasvrij maken van Amsterdam en het significant naar beneden brengen van de CO2 uitstoot. Dat bekent onderzoek doen naar duurzame bronnen in een gebied, adviseren over de inpassing van de infrastructuur in de ondergrond en bovengronds. Het begeleiden van een aanbesteding voor een nieuw warmtenet of het ondersteunen van een marktconsultatie met leveranciers van stadswarmte behoort hier ook bij.

De opdrachtgever(s)

Energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteitstransitie, een snel groeiende stad die vraagt om veilige infrastructuur, een leefbare openbare ruimte en een enorme opgave om de bestaande stad in stand te houden. Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam werkt aan deze opgave met ongeveer 1200 collega's. Van constructeurs en hydrologen, tot werkvoorbereiders en projectleiders, van directievoerders en planners, tot risico-analisten en innovatie-aanjagers. Zij werken aan de sprong over het IJ, land maken voor IJburg, de instandhouding van kilometers walmuur en de inrichting van honderden straten en vele gebiedsontwikkelingen. Meer weten? www.amsterdam.nl/ingenieursbureau.

Functie eisen

  • in het bezit van een erkende hbo/wo-diploma in een relevant vakgebied.
  • aantoonbare affiniteit met duurzaamheid.
  • ervaring met projectmatig en/of programmatisch werken in het fysieke domein, zoals ruimtelijk ordening, gebiedsontwikkeling, infrastructurele werken, groenvoorzieningen en dergelijke (dit mag opgedane stage-ervaring zijn).
  • ervaring met aanbestedingen.
  • na verloop van een jaar dienstverband geheel kosteloos en zonder contractuele beperkingen over te nemen.

Extra info

• Startdatum: 01-04-2023
• Einddatum: 01-04-2024
• Werklocatie: Weesperstraat, 430, 1018DN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32-36
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: ja

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

27.03.2023

Publicatie eindigt

04.04.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.