Adviseur Milieu

Nieuw

Functie omschrijving

Als interim Adviseur Milieu bij de eenheid Fysieke leefomgeving, team Milieu en Duurzaamheid, heb jij een veelzijdige en uitdagende functie waarin je zelfstandig aan de slag gaat met verschillende taken en verantwoordelijkheden. Jij bent de expert die bepaalt of een binnengekomen aanvraag en/of klacht op het gebied van milieu thuishoort bij de gemeente of bij de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD). Kortom: jij bent dé milieuadviseur in de breedste zin van het woord!

Als interim Adviseur Milieu draag je bij aan het ontwikkelen van duurzaamheidsbeleid voor zowel de gemeente De Wolden als de gemeente Hoogeveen. Ook lever je een inhoudelijke bijdrage aan de ontwikkeling van beleid en adviseer je onze twee gemeentebesturen. Je stelt actieplannen op die voortvloeien uit beleidsplannen en voert deze (mede) uit. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt en draag je zorg voor het accounthouderschap bij de RUD. Momenteel zijn we bezig met het optimaliseren van de integratie van gegevensuitwisseling en werkwijzen van de huidige systemen en verwachten dat jij daar ook een actieve bijdrage aan levert.

De opdrachtgever(s)

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen geeft met ruim 750 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie door het werken voor 2 heel verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.dewoldenhoogeveen.nl!

Omschrijving kandidaat

Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en hebt een positieve instelling. Met jouw analytisch vermogen en daadkrachtige houding weet je snel complexe zaken op te pakken en af te handelen. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt relevante werkervaring op het gebied van milieu. Ook heb je ervaring met regionale projecten/samenwerkingen en deelname aan projecten op het gebied van milieu.

Als persoon ben jij ondernemend, proactief, doortastend, omgevingsbewust en communicatief sterk. Kortom, jij bent dé Adviseur Milieu waar wij naar op zoek zijn!

Functie eisen

  • Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
  • Aantoonbare werkervaring als Adviseur Milieu;
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als Adviseur Milieu
  • Aantoonbare werkervaring als Adviseur Milieu binnen een gemeentelijke organisatie

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend
  • Uren per week 32 tot 36
  • Start Zo snel mogelijk

De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op 6 april in de middag. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 5 april bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Locatie

Hoogeveen

Publicatiedatum

23.03.2023

Publicatie eindigt

02.04.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.