Communicatieadviseur Waterkwaliteit

Nieuw

Functie omschrijving

Binnen het Uitvoeringsprogramma Kaderrichtlijn Water zijn we op zoek naar een communicatieadviseur.

Waternet is de uitvoerende organisatie voor (onder meer) het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). Een van de belangrijkste taken van het waterschap is de zorg voor gezond water. De Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) speelt hierbij een belangrijke rol. Dit kader verplicht de waterschappen om de kwaliteit van water te beschermen en te verbeteren. De aanpak voor de periode 2022-2027 is afgelopen winter officieel vastgesteld door het algemeen bestuur van het waterschap.

Om dit omvangrijke pakket uit te voeren is er een uitvoeringsprogramma opgesteld genaamd Uitvoeringsprogramma Kaderrichtlijn Water. Binnen dit programma is er behoefte aan een medior communicatieadviseur .oor interne en externe communicatie

Werkzaamheden

Binnen het programma vinden verschillende activiteiten plaats zoals:

  • Het voorbereiden en (laten) uitvoeren van eigen projecten, bijvoorbeeld het maken van oppervlaktewaterzuiveringen, waarbij afstemming met de omgeving nodig is.
  • Samenwerkingen met gemeenten, agrariërs, provincies en particulieren met als doel gezamenlijk de eisen uit de kaderrichtlijn Water uit te voeren in de regio.
  • Het (laten) maken van eigen beleid ter ondersteuning van de gewenste doelen, dit vraagt interne communicatie.
  • Het inrichten van exploitatie en monitoring om de prestatie in beeld te krijgen.

Vraagstukken die momenteel spelen zijn onder andere hoe maatregelen vanuit het waterschap ingepast kunnen worden in de omgeving, hoe gemeenten kunnen bijdragen aan de KRW-opgave en hoe de kwel op de heuvelrug hersteld kan worden. Voor dergelijke, en andere, vraagstukken zijn wij op zoek naar een communicatieadviseur die ons helpt te communiceren binnen de organisatie en daarbuiten. Taken die wij in eerste instantie voor ogen hebben zijn:

  • het maken van een communicatieplan voor de interne en externe communicatie, hierbij komen in ieder geval de volgende twee aspecten terug;
  • het ontwikkelen van een communicatiestrategie en bijbehorende materiaal richting gemeenten over hoe zij met hun beheerpraktijk kunnen bijdragen aan een betere waterkwaliteit in ons gebied;
  • het creëren van bewustwording bij medewerkers van Waternet over hoe zij in hun taken de waterkwaliteit kunnen verbeteren.

Deze taken voer je allemaal uit namens waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De opdrachtgever(s)

De afdeling is divers qua bemensing; van jong tot oud, van expert tot coördinator, met verschillende achtergronden. De afdeling Waterplannen en Besturing bestaat formeel uit 3 teams, namelijk team ‘planadvies’, team ‘waterplannen en projecten’ en team ‘watersysteembesturing’. Je komt formeel te werken in team ‘waterplannen en projecten’. Contact met de KRW collega’s is belangrijk voor de werkzaamheden, om dit te bevorderen ben je regelmatig op het hoofdkantoor van Waternet. De afdeling Marketing & Communicatie (Marcom) is de plek waar je je communicatiecollega’s treft en is je professionele uitvalsbasis. Je werkt binnen de kaders van team projectcommunicatie, team AGV en weet je collega’s goed te vinden. Om dit te bevorderen verricht je je werkzaamheden minimaal een dagdeel in de week vanuit de afdeling Marcom.

Functie eisen

  • Afgeronde opleiding communicatie (HBO/WO)
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring met het werk als communicatieadviseur (interne en externe communicatie) in vergelijkbare programma’s en organisaties.
  • Ervaring: Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met communicatie bij waterschappen of rond het thema waterkwaliteit.

Competenties

  • Creatief: Je bedenkt creatieve manieren om te communiceren, goed passend bij de doelen
  • Pragmatisch: Je bent pragmatisch in het vinden van oplossingen en een aanpak. Je maakt de communicatie over het programma niet groter of complexer dan nodig.
  • Je functioneert makkelijk in een politiek gevoelige omgeving en opereert en schakelt makkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Extra info

  • Aantal uren per week 16 - 22 uur per week
  • Aantal FTE 1 FTE
  • Startdatum Zo spoedig mogelijk na gunning.
  • Einddatum 31 maart 2024
  • Mogelijkheid tot verlenging Ja

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

22.03.2023

Publicatie eindigt

01.04.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.