Medior ontwerper openbare ruimte team Zuidoost

Nieuw

Functie omschrijving

Als Ontwerper Openbare Ruimte houd je je bezig met ontwerpen voor de openbare ruimte van initiatief tot en met het definitief ontwerp inclusief de afstemming op alle relevante disciplines.

Voor team Zuidoost/Weesp zoeken we een landschapsarchitect/ openbare ruimte ontwerper met ontwerpervaring in Amsterdam. We zijn op zoek naar tijdelijke inzet in verband met grote ontwikkelopgave. Je wordt ingezet op het stedelijke ontwikkelingsproject maar ook op opdrachten van uit het stadsdeel. Je bent derhalve flexibel ingesteld en kunt goed omgaan met veranderende omstandigheden in projecten en dynamiek.

Zuidoost is een stadsdeel in transitie met een grote ontwikkelopgave, zoals de woningbouwopgave. We zoeken een ontwerper die zich thuis voelt in het ontwikkelen van de openbare ruimte in de stedenbouwkundige opgave én in de groene openbare ruimte.

Team Zuidoost werkt in de gemeentelijke projectgroepen aan nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen (wonen, werken, voorzieningen, groen, sport en spelen) in de Bijlmer, Gaasperdam en Weesp. Dat werk stemmen we af met o.a. onze collega's die aan Amstel III en ArenApoort werken, met collega's van andere directies en uit de gebiedsteams van het stadsdelen en uiteraard met bewoners en ondernemers. Team Zuidoost/ Weesp is een multidisciplinair team waarin stedenbouwkundigen, planologen/geografen, RO-juristen en openbare ruimte ontwerpers samenwerken. Het team bestaat uit 25 medewerkers.

Werkzaamheden

  • Het maken van ontwerpen voor de openbare ruimte van initiatief tot en met definitief ontwerp incl afstemming met alle relevante disciplines;
  • Deelnemen in projectgroepen en in samenwerkingsverbanden met externe partijen;
  • Overleg voeren met externe stakeholders en bewoners;
  • Het presenteren van plannen binnen ontwerp- en projectteams, bij externe partijen en indien nodig bij bestuurlijke bijeenkomsten.

De opdrachtgever(s)

De directie Ruimte en Duurzaamheid (R&D) richt zich op de duurzame ruimtelijke ontwikkeling en kwaliteit van Amsterdam. Dit doen zij elke dag met bijna 600 professionals. Een geweldige opgave in deze dynamische stad, want Amsterdam staat qua ruimtelijk beleid voor een ongekende transitie. Binnen een snel veranderende context worden grote ruimtelijke veranderopgaven aangepakt in een dichtbebouwde omgeving. De nadruk ligt op de bestaande stad en alle processen (van groot tot klein) die daar plaatsvinden en bijdragen aan de transformatie van de stad, maar strekt zich ook uit tot nieuwe gebiedsontwikkelingen.

Functie eisen

  • beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau.
  • in het bezit van een erkende hbo diploma in de richting vakrichting Openbare ruimte ontwerp/Landschapsontwerp Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
  • minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van analyse en planvorming met betrekking tot reguliere en complexe ruimtelijke vraagstukken in Openbare Ruimte en groen.
  • minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het zelfstandig trekken van ontwerpprojecten.
  • bij voorkeur ruime ervaring op het vakgebied, ook in relatie tot andere disciplines in het ruimtelijk domein.
  • bij voorkeur aantoonbare ervaring van proces- en bedrijfsmatige aspecten van het planvormingsproces in Amsterdam.
  • bij voorkeur aantoonbare ervaring van proces- en bedrijfsmatige aspecten van het planvormingsproces in Amsterdam.

Extra info

• Startdatum: 01-05-2023
• Einddatum: 30-04-2024
• Aantal uren per week: 32 uur - 36 uur
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: ja

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

19.03.2023

Publicatie eindigt

22.03.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.