Trainer Management Drives

Nieuw

Functie omschrijving

Sinds 2015 wordt door de gemeente Amsterdam Management Drives (MD) ingezet als methodiek bij (team)ontwikkeltrajecten en leerprogramma's. Inmiddels hebben zo'n 8000 medewerkers van de gemeente een individueel profiel en zijn er vele honderden teamprofielen opgesteld.
De waarde van MD en het beoogd resultaat zit in belangrijke mate in het bewust worden van de eigen manier van waarnemen, denken en handelen, ook in relatie tot collega's, medewerkers en leidinggevenden. Managers kunnen op basis van hun drijfverenprofiel hun eigen potentieel en dat van hun medewerkers optimaal inzetten en coachen in hun professionele ontwikkeling. Het teamprofiel van de drijfveren maakt zichtbaar welke kracht en valkuilen er in de samenstelling van een team schuilt, in relatie tot hun organisatiespecifieke opdracht en ook in de context van de veranderopgave van de gemeente Amsterdam.
De gemeente Amsterdam heeft een aantal MD gecertificeerde interne trainers die ervaren zijn in het terugkoppelen van individuele MD profielen en teamprofielen en het begeleiden van teambijeenkomsten. De interne trainers kunnen het merendeel van de MD bijeenkomsten begeleiden, maar soms is er externe begeleiding gewenst of is er sprake van piekbelasting.

Werkzaamheden

Bestanddelen van de opdracht
De standaard aanpak is een voorbereidend gesprek met de leidinggevende van het team en een teambijeenkomst van een of meerdere dagdelen. Een eerste teambijeenkomst omvat in de regel
het meenemen van de medewerkers in de MD methodiek, de terugkoppeling van de individuele MD profielen, de uitvoering van een teamscan en het Management Drives teamprofiel. Vervolgsessies worden op maat gemaakt maar sluiten aan op de eerdere bijeenkomsten en de behoefte en context van de teams.
Er is geen maximaal aantal deelnemers per training. Indien het aantal teamleden te hoog is voor één trainer dan zullen ter ondersteuning van de trainer van de leverancier, in eerste instantie de eigen interne trainers van de gemeente Amsterdam aan de teambijeenkomst worden gevoegd en in tweede instantie trainers van de leverancier. Locatie voor de teambijeenkomst wordt verzorgd door de gemeente Amsterdam.

Op te leveren resultaat:
Momenteel zijn we op zoek naar een leverancier teamtrainingen Management Drives die het eerste kwartaal van 2023 twee opvolgende vervolgsessies kan begeleiden en daartoe hiermee aan de slag zal gaan:
- Het voeren van een voorbereidend gesprek met de leidinggevende van het team.
- Het ontwerpen van twee MD vervolgsessies voor een team van 33 medewerkers.
- Het begeleiden van twee MD vervolgsessies in het eerste kwartaal van 2023.
- Deze vervolgsessies zullen aansluiten op twee eerdere MD sessies die in 2022 hebben plaatsgevonden.

De opdrachtgever(s)

De Amsterdamse School is het expertisecentrum op het gebied van leren en ontwikkelen binnen de directie Personeel en Organisatie. Onze belangrijkste taken zijn het bedenken van,adviseren over en realiseren van leer- en ontwikkelinterventies op basis van de vraag vanuit de gemeente Amsterdam. Voor individuele leer- en ontwikkelvragen werkt de Amsterdamse School samen met het Carrièrecentrum. Bij de Amsterdamse school werken ongeveer 75 diverse mensen, onderverdeeld in het management en 2 teams: het team leren en ontwikkelen en het team ondersteuning leren en ontwikkeling. Deze functie valt onder het nieuwe team leren en ontwikkelen. Aan het hoofd van het team leren en ontwikkelen staan twee teamleiders die samen een duo vormen

Functie eisen

  • beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau.
  • Gecertificeerd partner van Management Drives.
  • minimaal 5 jaar ervaring met het trainen en faciliteren van groepen en teams met op maat gemaakte programma's op basis van Management Drives.
  • minimaal 5 jaar ervaring met het coachen en begeleiden van groepen en teams met Management Drives in een overheidsomgeving.
  • minimaal 5 jaar ervaring met het trainen en faciliteren van groepen en teams met een resultaatgerichte insteek in een overheidsomgeving.
  • bij voorkeur is in staat om vervolgsessies te ontwerpen die voortborduren op eerdere teamsessies die door een andere leverancier zijn uitgevoerd.
  • bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het faciliteren van intensieve (MD) groeps-sessies.
  • bij voorkeur werkervaring opgedaan bij meerdere overheidsdiensten/of: minimaal 2 jaar ervaring met het faciliteren van team-sessies binnen de publieke sector (of: overheid).

Extra info

• Startdatum: z.s.m
• Einddatum: 12 maanden na startdatum
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: Ja
• Aantal uren gemiddeld per week: 2-36

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

17.03.2023

Publicatie eindigt

26.03.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.