Medewerker grondzaken

Nieuw

Functie omschrijving

Maak het in Maashorst als Medewerker grondzaken, specialisatie reststroken!

’n Goeie baan barstensvol:

  • Impact: je helpt zowel je collega’s als inwoners van onze gemeente aan informatie over de mogelijkheden van reststroken
  • Afwisseling: je hebt een dynamische rol met veel klantcontacten
  • Teamspirit: samen met je twee collega’s van de Kavelwinkel én je andere collega’s van het domein Ruimte werk je in een fijne en informele werksfeer.

Werkzaamheden

Willen inwoners extra grond (een reststrook) bij hun perceel betrekken om bijvoorbeeld hun tuin te vergroten? Dan ben jij hun contactpersoon. Je zorgt ervoor dat de vragen over verhuur of verkoop van reststroken voor advies worden uitgezet bij de vakspecialisten van bv. groen, stedenbouw en vastgoed. Je verzamelt deze adviezen en zorgt voor terugkoppeling naar de vragensteller. Je bent hét aanspreekpunt, vanaf de start van de vraag totdat de reststrook is verhuurd of verkocht. Je maakt zelf de huur- en koopovereenkomsten en zorgt dat de overdrachten notarieel worden geregeld en verwerkt dit in de digitale systemen (zoals bv. Ultimo en Esuite).

Verder draag je bij aan het in kaart brengen van mogelijke illegaal gebruik van gemeentegrond. Je denkt mee over hoe dit opgepakt kan worden en zorgt voor een nieuw werkproces. Je gaat de (soms lastige) gesprekken met de betrokken inwoners aan en zoekt samen naar een oplossing.

Wat je baan extra uitdagend maakt, is dat je ook bij gaat dragen aan het nieuwe reststrokenbeleid dat op 1 januari 2024 in werking moet treden. De voormalige gemeenten Uden en Landerd zijn vorig jaar samengevoegd en zijn daarmee dus een veel grotere gemeente met veel werk op het gebied van reststroken. Dit betekent ook dat het beleid van beide voormalige gemeenten nog op elkaar moet worden afgestemd. Je krijgt de kans om hier actief je bijdrage aan te leveren en mee te denken over het organiseren en inrichten van de nieuwe processen over verhuur, verkoop en handhaving.


Je doet het samen met …

… je twee betrokken en enthousiaste collega’s van de Kavelwinkel. Ook werk je nauw samen met de ruim dertig andere collega’s binnen het team Economie en Gebiedsontwikkeling, zoals de grondverwerver en privaatjuristen. Daarnaast heb je contact met collega’s van andere teams binnen het domein Ruimte.

De opdrachtgever(s)

Even voorstellen. Wij zijn Maashorst. Een nieuwe gemeente met zes bruisende kernen, omgeven door natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Bij ons vind je het beste van twee werelden: alle voorzieningen in de buurt en toch ruimtelijk en omringd door groen wonen en werken. Dat we nieuw zijn, betekent dat we nog volop aan het uitvinden zijn wie we zijn en welke weg we gaan bewandelen. Spannend? Ja, soms wel. Maar het biedt ook ontzettend veel kansen. Dit is precies de fase waarin jij mee kan en mag bouwen. Dus wil je écht impact maken? Dan is dit het moment om in te stappen.

Over impact gesproken: Maashorst barst van de ambities! In onze eigen gloednieuwe organisatie én in onze prachtige gemeente, waar het voor natuurliefhebbers en levensgenieters goed toeven is. Om een van onze ambities te noemen: Maashorst als toeristische streek op de kaart zetten. Letterlijk. We willen dat heel Nederland in 2026 weet waar Maashorst ligt. Ja, echt! Deze en andere plannen verwezenlijken we graag met een stel vrijzinnige pioniers, die zin hebben in een oer-Brabants avontuur. Zie jij het al voor je? Dan ontmoeten we je graag.

Omschrijving kandidaat

Passen we bij elkaar?

Werken in Maashorst past bij jou als je het leuk vindt om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze nieuwe gemeente en ertegen kunt dat dit soms gepaard gaat met wat turbulentie. Het belangrijkste? Dat je verantwoordelijkheid neemt en positieve energie toevoegt aan ons team. Om succesvol te zijn in deze functie breng je daarnaast het volgende mee

Functie eisen

  • Hbo-niveau juridische richting (juridische kennis op het gebied van reststroken is een pre).
  • Ervaring op het gebied grondzaken op het gebied van reststroken binnen een gemeentelijke organisatie is een pre.
  • Een ondernemende en leergierige houding. Je hebt ook lef en bent in staat om zaken snel en accuraat op te pakken.
  • In lastige gesprekken houd jij het hoofd koel.
  • Een dienstverlenende houding.
  • Handigheid met geautomatiseerde systemen en de communicatieve vaardigheden om zowel mondeling als schriftelijk goed te kunnen adviseren.

Extra info

Van 10-4-2023 t/m 10-10-2023 | Optie verlenging: 3 x 3 maanden | Standplaats: Uden | Ruimtelijke ordening & Milieu | Uren: 24 per week | Aantal FTE: 0,67

Locatie

Uden

Publicatiedatum

16.03.2023

Publicatie eindigt

29.03.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.