Cybersecurity IAM implementatie Specialist

Nieuw

Functie omschrijving

KVK heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt naar een meer vraag gestuurde digitale dienstverlener. Nu is het tijd voor een volgende stap om de organisatie en de besturing verder te versimpelen. KVK zet daarom de verandering in naar agile werken. Business en IT werken in teams binnen Groups samen aan het ontwikkelen van praktische digitale oplossingen die ondernemers helpen hun leven makkelijker te maken. Op die manier speelt KVK nog beter in op de behoeften van klanten, of dat nu een MKB-er is, een ZZP-er of een partner organisatie in het publieke domein is.
KVK neemt een belangrijke rol op zich in het veilig en verantwoord zakendoen in ondernemend Nederland. Ons Product Cyber Security Services draagt hierbij zorg voor de gehele bedrijfsvoering van de veiligheid over de deelgebieden bescherming, verdediging, weerbaarheid en governance. Dit doen we door verschillende clusters in het productteam onder te brengen met één gezamenlijk doel, namelijk het IT landschap van KVK een veiligere plek maken.
Voor het maken van de volgende stap voor het productteam is KVK op zoek naar een Cybersecurity IAM implementatie Specialist.

Het dagelijkse beheer en ontwikkeling van Trustbuilder wordt uitgevoerd door het IAM team binnen KVK. Het KVK IAM Product team beschikt echter niet over specialistische kennis van de applicatie Trustbuilder. De taak is het bedienen van het programma Online en overige projecten. Ook om de diensten kant robuuster te maken voor de toekomst en klant gerichter te kunnen werken (meerdere multimiddelen en beheer op de omgeving).

Jij bent dé engineer en IAM specialist die kennis heeft van Identity en Access Management (IAM). Je weet hoe ontwikkel- en beheerwerkzaamheden uitgevoerd moet worden op deze applicaties. Vanzelfsprekend heb je ervaring en denk jij mee aan de implementatie van de nieuwe IGA tool waarbij kennis bij zowel on-premise als bij de Cloud aanwezig zijn.

De ontwikkelingen binnen het vakgebied security gaan steeds sneller en zijn een belangrijk thema in onze bedrijfsvoering. Het productteam wil daardoor de reeds aanbestede IGA tool implementeren. Jij bent de coördinator, implementator en beheerder van het project implementatie IGA tool traject. Dit ga je samen met onze implementatiepartner uitvoeren. Het productteam werkt in scrum teams aan ontwikkeling en beheer. Het team is breed en multidisciplinair samen gesteld.

Werkzaamheden

Je werkt aan het pro- en reactief ontwikkelen en beheren van de Identity, authenticatie en autorisatie systemen van de KvK. Hieraan valt te denken:

  • Het project “Implementatie IGA tool”;
  • Nieuwe IGA tool implementeren, configureren en beheren;
  • Single sign-on (SSO) voor medewerkers zowel on premise als in Saas;
  • Aansluiten van Cloud applicaties (en on premise) aan het IAM proces d.m.v. protocollen zoals AUTH/OIDC/SCIM.


Je werkt samen met de product owner, informatie analist en het product team. De hoofdtaak is de implementatie van de nieuwe IGA oplossing en uitfaseren van de bestaande tool.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft minimaal een hbo afgeronde opleiding
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met SailPoint kennis (minimaal fundamentels)
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met de uitvoering van minimaal 1 implementatie/migratie traject van een IGA tool
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 7 jaar) aantoonbare ervaring als IAM specialist, minimaal 5 jaar binnen relevante IAM projecten. Kennis van Microsoft Azure (AD) en Microsoft Active Directory en LDAP is een pré
  • Kandidaat heeft een certificering voor Technisch Informatica

Competenties

Creativiteit
Bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën.

Resultaatgericht
Werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Deskundigheid
Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Kwaliteitsgericht
Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk.

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Extra info

Van 1-5-2023 t/m 1-5-2024 | Optie verlenging: n.v.t. | Standplaats: Utrecht en remote | IT | Uren: 40 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

31.03.2023

Publicatie eindigt

08.04.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.