Adviseur Afval

Nieuw

Functie omschrijving

Als Adviseur Afval krijg je bij de Gemeente Arnhem alle ruimte om de gemeentelijke ambities rond afvalscheiding, klimaatbewustzijn en kwaliteit van de openbare ruimte waar te maken. Samen met jouw collega’s voer je het afvalbeleid uit en ontwikkel je nieuw beleid door lokale - en landelijke ontwikkelingen in beleidskeuzes te vertalen. Verder ben je nauw betrokken bij aanbestedingen en contractmanagement. Arnhem is een regiegemeente die de afvalinzameling en -verwerking aan private partijen uitbesteedt.

De belangrijkste werkzaamheden die jij hebt:

  • Je gaat uiteenlopende projecten rond afval en stadsreiniging opzetten, van onderzoek tot uitvoering. Dit doe je volgens een wijkgerichte aanpak, met veel aandacht voor communicatie op maat;
  • Bijhouden van alle landelijke en regionale afvalontwikkelingen en -spelregels. Door bijvoorbeeld een voortdurend beroep te doen op je uitgebreide netwerk;
  • Contractmanagement met onze inzamel- en verwerkingspartners op zowel uitvoerend als strategisch niveau.

Werkzaamheden

Jouw uitgebreide werkterrein vraagt om een brede visie op afval en stadsreiniging. Je hebt inzicht in situaties, problemen en processen, dit betekent dat je goed bent in het uiteenrafelen van processen en overzicht houdt op het geheel. Je werkt ordelijk en bent goed in het stellen van prioriteiten. Bovendien beschik je over het talent om zaken helder over te brengen én voor elkaar te krijgen. Je spreekt en schrijft in begrijpelijke taal en je kan je taalgebruik aanpassen aan het niveau van een ander. Daarnaast weet je je collega’s te inspireren met je positieve, opgeruimde karakter en creatieve oplossingen.

De opdrachtgever(s)

Arnhem is met meer dan 165.000 inwoners de 12e gemeente van het land. Een diversiteit aan inwoners maakt de stad tot wat ze is. Arnhem is een gemeente waar de stedelijke dynamiek, de natuurrijke leefomgeving en economische kracht elkaar versterken. Wij kennen een rijke historie en zijn de hoofdstad van de provincie Gelderland. Bij de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 1100 betrokken en bevlogen medewerkers die zich iedere dag inzetten voor de stad, de inwoners, bezoekers, bedrijven en instellingen.

Het cluster Openbare Ruimte houdt de Arnhemse buitenruimte in vorm. Arnhem groen, schoon, heel, veilig en bereikbaar houden is ons doel en dat doel is best een uitdaging. Maar… door passie en kennis van de stad en haar gebruikers boeken we keer op keer mooie en zichtbare resultaten. ‘Samendoen’ is hierbij ons sleutelwoord. Wij samen met bewoners, bedrijven, opdrachtgevers en de politiek. Alleen bereik je niets, met elkaar bereik je bijna alles!

Wij bestaan uit zeven afdelingen: Beheer, Programmeren, Projectleiding & Directievoering, Ontwerp, Vergunning & Handhaving, Wijkonderhoud en Stedelijk Onderhoud. Binnen het cluster houdt de afdeling Beheer (zo’n 28 medewerkers) zich bezig met het beheer van de buitenruimte met behulp van de beheersystematiek CROW. De sfeer is sociaal, warm en familiair. Iedereen is zeer bij de stad en het behoud ervan betrokken. 4 collega’s van Beheer (onder wie jij) gaan over alles dat met afval te maken heeft. Daarbij geassisteerd door diverse mensen in de wijken, zoals handhavers en vrijwilligers.

Meer weten over openbare ruimte? Kijk dan op www.werkenvoorarnhem.nl/de-

Functie eisen

  • Opleiding (minimale opleiding): Bachelor (hbo) werk- en denkniveau.
  • Gevraagde werkervaring: Ruime relevante werkervaring met advies- en projectmanagement.
    • Benoem het nummer van deze eis expliciet in het CV bij de werkzaamheden. Geef een beschrijving in het CV waar deze ervaring uit blijkt, benoem de naam van de opdrachtgever(s) en de perioden (mm-jj t/m mm-jj).
  • Vereiste (gedragscompetenties en vaardigheden: analytisch, communicatief vaardig, hoofd en bijzaken kunnen scheiden.
  • Opleiding (minimale opleiding): Bij voorkeur een milieukundige opleiding of vergelijkbaar.
  • Minimale werkervaring: Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van afval en stadsreiniging in de gemeentelijke context.
  • Minimale werkervaring: Een uitgebreid relevant netwerk in het werkveld.

Extra info

  • Startdatum 03-04-2023
  • Einddatum 31-08-2023
  • Optie tot verlenging Ja, tot maximaal
  • Uren per week 32

Locatie

Arnhem

Publicatiedatum

16.03.2023

Publicatie eindigt

22.03.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.