Scrummaster deta-vast

Nieuw

Functie omschrijving

KVK is bezig met een grote transformatie. We willen steeds verder digitaliseren en onze producten en diensten toegankelijker maken voor ondernemers. Met scrum teams is KVK continu bezig om ondernemers een optimale online-ervaring te bieden voor de producten en diensten van KVK. Voor de group solide fundament zijn we op zoek naar een ervaren scrum master voor drie van onze teams. Teams die tot voor kort nog volledig middels waterval methodiek werkten en nu kennismaken met de basisprincipes van agile en kanban.

Jij bent vakkundig, marktgericht en analytisch sterk. Complexe materie vertaal jij eenvoudig in heldere analyses die je overtuigend weergeeft richting Product Owners, teamleden en zo nodig buiten het Scrum team. Binnen het team motiveer jij je teamleden en creëer je een inspirerende omgeving waarin focus, feedback en innovatie centraal staan. Je bent gericht op samenwerking, hebt een groot inlevingsvermogen en sterke communicatieve en coachende vaardigheden.

Wij zijn op zoek naar een Scrummaster voor op deta-vast constructie, waarbij je na 11 maanden detachering in vaste dienst treedt bij KVK.

Werkzaamheden

Als Scrummaster ben je verantwoordelijk voor het faciliteren en optimaliseren van het scrumproces en het faciliteren van Scrum events zoals retrospectives. Je werkt samen met andere Scrummasters aan het optimaliseren van processen om steeds beter en effectiever te werken. Jij zorgt ervoor dat niets het team in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten en je ondersteunt Product Owners bij een goede invulling van hun rol. Kortom je begrijpt als geen ander de ontwikkelingen die een team doormaakt, hanteert de principes die op dat moment nodig zijn en herkent mogelijke conflicten tijdig en weet ze op te lossen.

Je begrijpt als Scrum master wat erbij komt kijken om een kwalitatief goed dienst te ontwikkelen. Je hebt affiniteit met techniek rondom infrastructuur en ervaring met het toepassen van scrum/kanban binnen grotere organisaties en dan met name op de teams die voorheen middels waterval werkten. Op de persoonlijke kant kun je goed coachen en inspireren. Je kan het team aansporen om zelf eigenaarschap te nemen over proces, backlog en de omgeving, ook weet je, indien nodig, tegengas te geven. Je kunt dus coachen, faciliteren en een voorbeeld zijn voor anderen.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring als Scrummaster
  • Kandidaat heeft een afgeronde opleiding op het gebied van Bedrijfskunde, Verandermanagement, Organisatiekunde of vergelijkbaar
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare kennis van CSM en/of PSM
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare kennis van SAFe, Nexus, Spotify en andere Agile schalingsmodellen

Competenties

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Resultaatgericht
Werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Verantwoordelijkheid nemen
Heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Is daarnaast aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.

Extra info

Van 10-4-2023 t/m 10-3-2024 | Optie verlenging: n.v.t. | Standplaats: Woerden en remote | IT | Uren: 40 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

Woerden

Publicatiedatum

15.03.2023

Publicatie eindigt

22.03.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.