Testcoördinator

Nieuw

Functie omschrijving

De provinciale IT-organisatie is flink in beweging. Naast het faciliteren van alle actuele maatschappelijke ontwikkelingen zijn we volop bezig met de outsourcing van ICT-dienstverlening en de beweging naar de Cloud (het programma “Transformatie ICT”). Hiermee geven we invulling aan onze maatschappelijke opgaven en onze data gedreven ambitie hierin.

We zijn op zoek naar een ervaren senior Testcoördinator die het leuk vindt om de passende oplossingen te zoeken voor de uitdagingen die je onderweg tegenkomt en tegelijkertijd het overzicht behoudt. Heb jij passie voor het testvak en heb je ervaring met digitale transformatie? Dan is het testcentrum van de Provincie Noord-Brabant misschien wel iets voor jou!

Werkzaamheden

Als Testcoördinator ben je verantwoordelijk voor een diversiteit aan testwerkzaamheden voor verschillende projecten door de hele organisatie heen. Dit houdt in dat je bij het ene project slechts een adviserende rol vervult, terwijl je bij een ander project het volledige testtraject coördineert. Je richt je zowel op het testtraject als ook op het verbeteren van het testproces, dit in afstemming met je collega’s binnen het Testcentrum.

Eén van de eerste projecten waar je mee aan de gang gaat betreft de Transformatie ICT. Een groot project/programma waarbij het oa. gaat over het inrichten van en migreren naar de nieuwe digitale werkplek, de adoptie van M365 en de realisatie van Cloud/SaaS applicaties. Dit project is onderverdeeld in een aantal werkstromen op het gebied van beveiligde connectiviteit, digitale werkplek, applicatie hosting en applicatie distributie. Als Testcoördinator ben je verantwoordelijk voor zowel het test- als het validatieproces (non functionals) van alle werkstromen.

In meer algemene zin behoren de volgende zaken tot je takenpakket:

  • Je stelt DTP’s (Detail Test Plan) op per testtraject in samenwerking met de verantwoordelijk projectleider, de vertegenwoordiger(s) van de gebruikersorganisatie, de ontwikkelafdeling en de (externe) beheerorganisatie. Bij grote projecten stel je een MTP (Master Test Plan) op en je bereidt een PRA (Product Risico Analyse) voor en voert deze uit.
  • Je bent verantwoordelijk voor de bewaking van het bevindingenproces binnen jouw testtrajecten, over de voortgang en kwaliteit van het testobject rapporteer je aan de betrokken stakeholders.
  • Je stuurt testers aan (instructie, ondersteuning en werkverdeling), zowel testers vanuit het Testcentrum als testers vanuit de gebruikersorganisatie;
  • Neemt deel aan het projectoverleg en zit het testoverleg voor.
  • Waar nodig ben je zelf actief met uitwerken en uitvoeren van testgevallen (intake testbasis, uitwerken logische- en fysieke testgevallen, testdata, etc.);
  • Je waarborgt faciliteiten (testwerkplekken, infrastructuur, interfaces, etc.) en draagt oplossingen aan bij knelpunten;
  • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de ontwikkeling van testproducten en testprocedures;
  • Je neemt actief deel aan risicomanagement (anticiperen op, onderkennen van- en rapporteren over projectrisico’s).

De opdrachtgever(s)

Zo lever jij jouw bijdrage aan Brabant!

IT vervult inmiddels een cruciale rol binnen het functioneren van de Provincie. Deze rol wordt alsnog maar belangrijker nu we ook meer en meer datagedreven gaan werken. Belangrijk is dat alle systemen en dataplatformen goed werken. Hiervoor is testen een kritische schakel tussen ontwikkeling en uitvoering. Door jouw bijdrage wordt Brabant elke dag een stukje slimmer!

Met wie werk je samen?

Het Testcentrum maakt deel uit van het Programmabureau ICT dat op zijn beurt deel uitmaakt van het Programma Dienstverlening ICT. In deze functie ben je een echte spin in het web. Je werkt intensief samen met medewerkers van veel verschillende afdelingen met verschillende belangen en kennisgebieden. Om er een paar te noemen: projectleiders ICT, functioneel beheerders, technisch beheerders, outsourcingspartners, key-users, reguliere gebruikers, etc. Goed en exact communiceren kan in dit vak het verschil betekenen tussen een geslaagde en mislukte test.

Omschrijving kandidaat

Herken jij jezelf hierin?

Voor deze functie zijn we zoek naar een ervaren kandidaat. Je hebt minimaal 10 jaar (relevante) ervaring als Testcoördinator met het begeleiden van (meerdere en gelijktijdige) complexe testtrajecten, het functioneel aansturen en begeleiden van testers en het opleveren van testdeliverables: MTP, DTP, testgevallen, bevindingenadministratie voortgangsrapportage en vrijgaveadvies. Je hebt toepasbare kennis van TMap Next® (Exin certificering voor TMap behaald e/o gelijkwaardig ISTQB) en weet uit de praktijk hoe je projectmatig werkt (bijvoorbeeld Prince2). Bij voorkeur heb je ervaring met browsertesten, SAP-testtrajecten en het gebruik van testmanagementtool Testersuite. Je werkt en denkt op hbo-niveau, je bent sterk in het binnen de grenzen van het mogelijke bedenken van creatieve oplossingen, je bent nauwkeuring en administratief sterk. Je hebt ervaring met werken binnen de overheid, bij voorkeur binnen de provinciale overheid en met testcoordinatie binnen complexe trajecten op gebied van cloudmigraties. Last but not least beschik je over uitstekende communicatieve, sociale en klantgerichte vaardigheden. Je kunt zowel zelfstandig als ook in teamverband werken. Je bent iemand die zich het werk snel eigen maakt en van nature een echte doorzetter is.

Functie eisen

  • Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van ICT / Informatica of vergelijkbaar niveau verkregen door aanverwante opleidingen en/of werkervaring. Dit blijkt uit CV.
  • Kandidaat beschikt over 10 jaar recente en aantoonbare werkervaring als testcoördinator waarbij je complexe testtrajecten hebt begeleid. Dit blijkt uit CV.
  • Kandidaat heeft recente en relevante ervaring met testcoördinatie binnen complexe trajecten op gebied van digitale werkplekinrichting/cloudmigraties/SaaS. Dit blijkt uit CV.
  • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring in het aansturen en begeleiden van testers. Dit blijkt uit CV.
  • Kandidaat heeft ervaring met werken binnen de overheid, bij voorkeur binnen de provinciale overheid. Dit blijkt uit CV.

Extra info

Van 10-4-2023 t/m 1-1-2024 | Optie verlenging: 2 x 12 maanden | Standplaats: 's-Hertogenbosch | Automatisering/ICT | Uren: 36 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

's-Hertogenbosch

Publicatiedatum

15.03.2023

Publicatie eindigt

22.03.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.