Juridisch Adviseur bouwen

Nieuw

Functie omschrijving

Het toetsen van Omgevingsvergunningen Bouw op juridische kwaliteit en juistheid en de vertegenwoordiging in rechte bij de bezwarencommissie en gerechtelijke instanties zoals rechtbank en de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over verleende of geweigerde Omgevingsvergunningen Bouw

Als juridisch adviseur Bouwen ben jij degene die de juridische kwaliteit waarborgt van onder meer besluiten over omgevingsvergunning-aanvragen. Zo voer je bijvoorbeeld de juridische toets bij omgevingsvergunningen uit. Je vertegenwoordigt het college van burgemeester en wethouders in bezwaar- en beroepszaken en je bent een vraagbaak op het gebied van het omgevingsrecht voor het bestuur, collega’s en burgers. Je schrijft memo’s, college- en raadsvoorstellen. Verder begeleid je naast de casemanager de uitgebreide procedures en verzoeken om een principe-uitspraak en brengt deze in procedure bij het college en de raad. Je zit in een vakgroep met nog twee Omgevingsrecht-juristen en bent op de hoogte van de nieuwste (juridische) ontwikkelingen. Handhaving is geen onderdeel van deze functie.

De opdrachtgever(s)

Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een belangrijke bijdrage om de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving te bewaken en te verbeteren. Tot het werkgebied horen de gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Je werkt behalve voor deze gemeenten ook voor de provincie Zuid-Holland.

De portefeuille Bouwen behandelt namens de gemeente Noordwijk en de provincie Zuid-Holland Omgevingsvergunningen Bouw en heeft onder andere tot doel dat bedrijven en particulieren op het gebied van bouw en gebruik zich houden aan wet- en regelgeving. Voor het uitvoeren van de opdracht van het programma van bouwen voor Gemeente Noordwijk zijn wij op zoek naar een Juridisch adviseur.

Functie eisen

  • Uiterlijk beschikbaar per maandag 27 maart 2023, voor tenminste 28 uur per week;
  • Aantoonbare werkervaring in de volgende rechtsgebieden: vergunningen, handhaving en andere bouw gerelateerde zaken, Dit dient duidelijk op het CV beschreven te zijn.
  • Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als Plantoetser op het gebied van bestemmingsplannen
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Jurist vergunningverlening Wabo bij een overheidsinstelling
  • Aantoonbare werkervaring met bezwaar en beroepsprocedures
  • Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van Rechten
  • Een afgeronde opleiding AWB-1 en/of AWB-2

Competenties

Je denkt mee en draagt oplossingen aan, waarbij je je analytische en creatieve talenten inzet. Je weet op inspirerende wijze omgevingsbewust om te gaan met de complexe regelgeving, de soms stevige tegenstellingen tussen belangen van de partijen en de bestuurlijke context. Je bent een enthousiaste en deskundige collega, die een scherp oog heeft voor de juridische valkuilen. Je weet prima in te schatten wat risicovol en wat houdbaar is en binnen de juridische kaders weet je te handelen tussen wat wel en niet mag en kan. Je bent oplossingsgericht en verbindend

In contacten met externe partners ben je in staat om je standpunt en visie helder en met overtuigingskracht te verwoorden. Je werkt met ons zaaksysteem waarin je het proces, de kwaliteit en de doorlooptijd van jouw procedures bewaakt. Je bent een stevige persoonlijkheid en denkt mee met onze opdrachtgevers en gaat praktisch en nauwkeurig te werk

De competenties, kennis, vertrouwen en ervaringen worden getoetst tijdens het gesprek: -

  1. Zelfstandig kunnen werken –
  2. Resultaatgericht –
  3. Projectmatig werken.

Kandidaat heeft bestuurlijke voelsprieten/ bestuurlijke sensitiviteit, goede schriftelijke, communicatieve en verbindende vaardigheden. En kan goed schakelen tussen verschillende niveaus.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging Nee
  • Uren per week 24 tot 36
  • Start Zo spoedig mogelijk

De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 21 maart 2023 of woensdag 22 maart 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 20 maart 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Locatie

Leiden

Publicatiedatum

13.03.2023

Publicatie eindigt

15.03.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.