Assistent Projectleider

Nieuw

Functie omschrijving

Het Ingenieursbureau Amsterdam is dé partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Met bijna 1.000 medewerkers werken we aan de civiele constructies in Amsterdam, hebben we expertise op water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en leveren we project- en contractmanagement. We bouwen aan kennisnetwerken met onze partners, zowel binnen als buiten de organisatie.
Het Ingenieursbureau is heel plat georganiseerd, wat wil zeggen dat je de ruimte krijgt om bijvoorbeeld zelf een kennisvakgroep op te richten of een ontwikkeling van buiten naar binnen te halen als je ziet dat dit belangrijk is voor de stad. Nieuwe samenwerkingen aangaan, pilot's draaien en aan de lat staan voor je eigen ontwikkeling - dat kan allemaal bij het Ingenieursbureau!

Werken voor het Ingenieursbureau Amsterdam betekent:
  • bijna letterlijk werken in de achtertuin van haar eigenzinnige bewoners;
  • elke dag kunnen fietsen door je eigen projectgebied en het project dagelijks zien vorderen.
Wil je werken voor de grootste gemeentelijke Ingenieursbureau en zelf de meest toffe projecten uitvoeren - van Zuidas tot Havenstad en van de brug over het IJ tot het Sloterpark? Solliciteer dan bij het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam!

Werkzaamheden

De gemeente Amsterdam is constant in ontwikkeling. De stad wil groeien in inwonersaantal en ook koploper zijn in duurzaamheid en energietransitie. Daarvoor lopen veel projecten ook op het gebied van de digitalisering. Voor het Ingenieursbureau zijn we op zoek naar een Assistent Projectleider die helpt een nieuw projectinformatiesysteem (AMOPIS) in te richten en te implementeren. Wij bieden je een leerzame omgeving. Help jij structuur te brengen en inzicht te geven in de voortgang van het project? Kun je nieuwe kennis overbrengen op medewerkers? Ben je bedrijfskundig geschoold, communicatief en heb je sterke affiniteit met digitalisering dan ……

De opdrachtgever(s)

Energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteitstransitie, een snel groeiende stad die vraagt om veilige infrastructuur, een leefbare openbare ruimte en een enorme opgave om de bestaande stad in stand te houden. Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam werkt aan deze opgave met ongeveer 1300 collega's. Van constructeurs en hydrologen, tot werkvoorbereiders en projectleiders, van directievoerders en planners, tot risico-analisten en innovatie-aanjagers. Zij werken aan de sprong over het IJ, land maken voor IJburg, de instandhouding van kilometers walmuur en de inrichting van honderden straten en vele gebiedsontwikkelingen. Meer weten? www.amsterdam.nl/ingenieursbureau.

Functie eisen

  • in bezit is van een hbo / wo opleiding in een relevant vakgebied, zoals bestuurskunde of bedrijfskunde.
  • beschikt over een Scrum en/of Lean certificaat
  • aantoonbare ervaring met projectmatig werken en digitalisering.
  • aantoonbare ervaring met Microsoft 365 applicaties.
  • aantoonbare ervaring met Agile/scrum binnen een digitaliseringsopgave van een gemeente of overheidsinstelling. Ervaring met SAFe methodiek is een pré.
  • ervaring met de volgende applicaties: - Microsoft PowerBI - Microsoft Power Platform - Microsoft Planner
  • bij voorkeur ervaring met werken voor non-profit organisaties binnen of voor overheden
  • bij voorkeur ervaring met de VUCA aanpak.
  • De werving van de assistent projectleiders vindt met name plaats middels werving voor vaste dienst, aangezien we als organisatie investeren in de begeleiding en ontwikkeling van deze groep. Om die reden verwachten we dat het voor ons als opdrachtgever mogelijk is om de kandidaten na verloop van een jaar een dienstverband aan te kunnen bieden, zonder bijkomende kosten of contractuele beperkingen

Extra info

• Startdatum: z.s.m.
• Einddatum: 31-12-2023
• Werklocatie: Weesperstraat, 430, 1018DN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32-36
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: nee

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

08.03.2023

Publicatie eindigt

18.03.2023

Contactpersoon

Foeken

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.