Projectleider MBO Nieuw-West

Nieuw

Functie omschrijving

Als projectleider mbo programma Nieuw-West ben je verantwoordelijk voor het opzetten en het uitvoeren van een nieuw programma voor mbo opgeleide jongeren uit Nieuw-West. Wil jij een verschil maken voor mbo jongeren uit Nieuw-West? Begrijp jij als geen ander waar zij tegenaanlopen tijdens hun studieperiode en bij het vinden van een stage of baan? Krijg je energie van anderen in hun kracht zetten en ben jij ondernemend en creatief ingesteld? Dan zoeken wij jou!
Veel mbo opgeleide jongeren uit Nieuw-West ervaren moeite tijdens en na hun opleiding door o.a. verkeerde studiekeuze en het niet kunnen vinden van een geschikt stage of baan. Nieuw-West wil deze jongeren extra ondersteuning gaan bieden. Hiervoor willen we een programma ontwerpen voor mbo studenten uit Nieuw-West in co-creatie met de jongeren zelf, de onderwijsinstellingen en werkgevers. Dit gaan we doen aan de hand van de Design Thinking methode. De projectleider mbo programma Nieuw-West wordt de trekker van het project, zowel in onderzoeks-, creatie- en de uitvoeringsfase. Je bent het eerste aanspreekpunt en werkt aan een groot netwerk van jongeren, onderwijsinstellingen en werkgevers. Je takenpakket zal sterk variëren en je bent flexibel inzetbaar. Je werkt samen met een team die jou kan ondersteunen en begeleiden in de Design Thinking methode

Werkzaamheden

- Onderzoeken van het probleem, o.a. door middel van interviews.
- Opbouwen van een relevant netwerk en hen goed betrokken houden.
- Organiseren van brainstormsessies en netwerkevenementen.
- In co-creatie een programma voor mbo studenten ontwerpen.
- Uitvoering geven aan het ontworpen programma.
- Bestuurlijk afstemmen en terugkoppelen over de voortgang.

De opdrachtgever(s)

Stadsdeel Nieuw-West is een van de 7 stadsdelen van de gemeente Amsterdam, ook wel het "groene stadsdeel" genoemd. De gebiedspool is één van de organisatieonderdelen van het stadsdeel. De gebiedspool Nieuw-West levert expertise en menskracht voor de uitvoering van gebiedsplannen, uitvoeringsplannen, programma's en projecten in het stadsdeel. Primair in opdracht van gebiedsmanagers, secundair in opdracht van stadsdeelmanagers uitvoering en van de stadsdeelmanager staf. De gebiedspool is een flexibele, innovatieve, hands-on afdeling waar uitwisseling van kennis en mensen tussen stadsdeel en RVE's mogelijk wordt gemaakt. De focus ligt op menskracht beschikbaar houden en/of krijgen om te werken aan opgaven en bij te dragen aan resultaten in gebieds- en uitvoeringsteams en in project- en gebiedsoverstijgende programmateams.

Functie eisen

  • beschikt over een wo werk- en denkniveau.
  • minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider.
  • minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in het sociaal domein waarbij samengewerkt wordt met verschillen stakeholders.
  • aantoonbare werkervaring in het MBO-werkveld.
  • aantoonbare werkervaring met innovatieve methodes zoals DesignThinking.
  • bij voorkeur goed op de hoogte van alles wat er speelt rondom het MBO-onderwijs.
  • bij voorkeur een goed netwerk in het MBO-werkveld.
  • bij voorkeur affiniteit met stadsdeel Nieuw-West.

Extra info

• Startdatum: 01-05-2023
• Einddatum: 30-04-2024
• Werklocatie: Plein 40-45, 1, 1064SW, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 36
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: ja

Locatie

amsterdam

Publicatiedatum

08.03.2023

Publicatie eindigt

19.03.2023

Contactpersoon

Foeken

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.