Communicatieadviseur (externe communicatie)

Nieuw

Functie omschrijving

Als allround communicatieadviseur houd je je bezig met verschillende thema’s in de stad. Je adviseert collega’s over allerlei onderwerpen en projecten. Zo adviseer je bijvoorbeeld op projecten in de openbare ruimte die onze stad mooier maken. Maar ook op projecten in het sociale domein, waarbij je werkt aan een sociaal Arnhem. Je levert een belangrijke bijdrage aan dit traject door het (mede)bedenken van communicatieacties die passen bij de organisatie en de maatschappelijke context waarin wij werken.
Je denkt van begin tot eind mee, adviseert, ontwikkelt communicatieplannen en werkt aan mooie online en offline content voor de stad. Jij bijt je vast in het maken van de vertaalslag naar een effectieve communicatieaanpak en werkt nauw samen met de inhoudsverantwoordelijken.
Onze projecten hebben veelal hun basis in het coalitieakkoord. Daar horen verschillende doelstellingen en ook een politieke context bij. De politieke processen kunnen het communicatieproces beïnvloeden. Hier weet jij in je werk effectief inhoud aan te geven.

Doelstellingen:

Opstellen van communicatieplannen;
Op operationeel en tactisch gebied adviseren over communicatievraagstukken;
Maken van online en offline content voor collega's en bestuurders;
Samen met woordvoerders en senior-communicatieadviseurs vragen beantwoorden vanuit de pers en overige media.

Werkzaamheden

Gedreven zet jij je in om een onmisbare bijdrage te leveren aan de doelstellingen van Arnhem. Als adviseur weet je de juiste informatie op te halen, weet je anderen te winnen voor ideeën of standpunten en te voorzien van feedback. Je herkent de kern en verbanden in situatie, vraagstukken en gegevens. Ook herken en handel je naar de politiek-bestuurlijke omgeving waarin wij werken. Als communicatieadviseur heb je een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Dat betekent dat je informatie weet om te zetten in tekst op verschillende taalniveaus en concreet communicatieadvies. Binnen en buiten het team zoek je actief de samenwerking op, je helpt anderen waar nodig, stemt werk op elkaar af en draagt bij aan een goede onderlinge werkrelatie. Ook weet je prioriteiten te stellen, voor jezelf en anderen en weet je hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Je bent flexibel en past doelen of de aanpak aan als de omstandigheden daarom vragen. Tot slot doen we graag een beroep op jouw creativiteit en initiatief. Je draagt uit eigen beweging ideeën of oplossingen aan en zoekt kansen en mogelijkheden op.

Jouw nieuwe werkplek is bij het team Communicatie dat onderdeel is van de afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. Het team bestaat uit 23 communicatieprofessionals variërend van communicatieadviseurs, online communicatieadviseurs, woordvoerders en contentspecialisten. De verschillende expertisegebieden zijn verdeeld over de 5 senior communicatieadviseurs. Wat het team kleur geeft, is de tomeloze ambitie om vooruit te willen en bij te dragen aan het elan van nieuw. De vibe om te ontdekken, ontwikkelen en vernieuwen is duidelijk voelbaar op de afdeling en collega’s zoeken elkaar graag op om kennis uit te wisselen.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als allround communicatieadviseur.
    • Benoem het nummer van deze eis expliciet in het CV bij de werkzaamheden. Geef een beschrijving in het CV waar deze ervaring uit blijkt, benoem de naam van de opdrachtgever(s) en de perioden (mm-jj t/m mm-jj)
  • HBO werk- en denkniveau
  • Kandidaat heeft een afgeronde opleiding in communicatie, communicatiewetenschappen of soortgelijk.
  • Kandidaat heeft ervaring opgedaan als communicatieadviseur bij een gemeente of vergelijkbare organisatie.
  • Kandidaat heeft ervaring met het maken van online en offline content.

Competenties

Creatief, proactief, flexibel, samenwerken.

Extra info

  • Startdatum 01-03-2023
  • Einddatum 01-09-2023
  • Optie tot verlenging ja
  • Uren per week 32-36

Locatie

Arnhem

Publicatiedatum

03.02.2023

Publicatie eindigt

11.02.2023

Contactpersoon

Foeken

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.