coördinator schuldhulpverlening en vroegsignalering

Nieuw

Functie omschrijving

In deze uitdagende functie ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team Schuldhulpverlening. Jij bent de linking pin tussen management, beleid en uitvoering en richt je op het toekomstbestendig maken en houden van het proces en team. Zo kan worden ingespeeld op actuele omstandigheden zoals het economisch klimaat en (financiële) crisissen.

Werkzaamheden

Adviseren en coördineren.
Met oog voor resultaat én werkplezier zorg jij ervoor dat het op de werkvloer goed loopt. Jij optimaliseert de werkprocessen en bent aanspreekpunt voor alle procesmatige én praktische vragen. Je stuurt op een eenduidige werkwijze en tegelijk weet jij als coach de kwaliteit van de individuele medewerkers te verhogen, en de samenwerking in het team te optimaliseren. Daarnaast adviseer jij de teammanager bij het prioriteren van het aanpakken van problemen en help jij actief mee bij het realiseren van financiële doelstellingen. Je trekt nauw op met jouw collega coördinatoren binnen het Sociaal Team en vervangt hen indien nodig. Ook stem je met regelmaat af met de beleidsadviseur Armoede en Schulden.

Implementatie Vroegsignalering en optimalisatie proces Schuldhulpverlening.
Jij bent verantwoordelijk voor de implementatie van het project vroegsignalering in het reguliere proces van Schuldhulpverlening. Daarnaast houd je je bezig met het optimaliseren van het proces Schuldhulpverlening door bijvoorbeeld het zoeken en implementeren van nieuwe producten, zoals het aanbieden van saneringskredieten. Natuurlijk betrek je de medewerkers hierbij voor de inhoud. Je hebt inzicht in veranderingsprocessen en je gebruikt dit inzicht in de begeleiding van de medewerkers van het team schuldhulpverlening en vroegsignalering.

Diverse werkzaamheden rondom armoede en schulden.
Je hebt een verbindende rol in het contact met ketenpartners en andere partijen. Jij bent het organisatorische aanspreekpunt en trekker van diverse projecten zoals de kinderopvangtoeslagenaffaire.

De opdrachtgever(s)

De gemeente Woerden is een inclusieve organisatie. Wij hechten er veel waarde aan de diversiteit van onze samenleving weerspiegeld te zien in onze organisatie. Dit betekent dat wij niet alleen de ruimte bieden aan iedereen maar diversiteit ook als kracht zien. Wij werken voor twee gemeentebesturen, Oudewater en Woerden: WOW! Hoe dat gaat lees je op https://www.woerden.nl/werken-voor-woerden-en-oudewater.

Jij komt te werken in het cluster Schuldhulpverlening van het Sociaal Team. Het team voert, naast schuldhulpverlening, ook de Wmo uit voor de gemeente Woerden. Het cluster schuldhulpverlening bestaat uit 9 medewerkers en typeert zich als taakvolwassen en collegiaal. Als coördinator werk jij ook samen met de coördinator van het andere team in het Sociaal Domein van Woerden: het Jeugd- en Gezinsteam. De gemeente Woerden is een inclusieve organisatie. Wij hechten er veel waarde aan de diversiteit van onze samenleving weerspiegeld te zien in onze organisatie. Dit betekent dat wij niet alleen de ruimte bieden aan iedereen maar diversiteit ook als kracht zien. Wij werken voor twee gemeentebesturen, Oudewater en Woerden: WOW!

Functie eisen

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar al coördinator/teamleider Schuldhulpverlening;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het coachen van medewerkers;
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar al coördinator/teamleider Schuldhulpverlening
  • Aantoonbare werkervaring met de implementatie van vroeg signalering binnen de schuldhulpverlening trajecten
  • Aantoonbare werkervaring als teamleider/coördinator schuldhulpverlening bij een gemeente

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 6 maanden
  • Uren per week 16
  • Start Z.s.m.

Locatie

Woerden

Publicatiedatum

27.01.2023

Publicatie eindigt

31.01.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.