Projectmedewerker logistiek GO-RAL

Nieuw

Functie omschrijving

Provincies Gelderland en Overijssel ondersteunen gemeenten bij het uitrollen van een slim, dekkend en betrouwbaar laadnetwerk onder de naam GO-RAL (Gelders-Overijsselse Regionale aanpak laadinfrastructuur). Hiermee worden gemeenten begeleid bij het uitvoeren van de afspraken uit de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). Als uitvloeisel hiervan is het ‘Plan van aanpak logistieke laadinfrastructuur’ opgesteld.

Met de komst van zero emissie zones en landelijke subsidieregelingen voor bedrijfsvoertuigen neemt het aantal elektrische logistieke voertuigen naar verwachting de komende jaren flink toe. Naast bestelauto’s en lichte vrachtwagens gaat het op termijn ook om zwaardere vrachtwagens. Dat kan alleen als er tijdig voldoende en passende laadinfrastructuur beschikbaar is.

Maatregelen uit het ‘Plan van aanpak logistieke laadinfrastructuur’ zijn onder andere het opstellen van prognoses, het ontwikkelen van plankaarten, het ruimtelijk intekenen van een dekkend netwerk en de begeleiding bij het realiseren van de laadinfrastructuur op openbaar-, privaat- en bedrijfsterrein. Met deze acties stimuleren provincies Gelderland en Overijssel de realisatie van duurzame laadinfrastructuur voor logistiek .

De vijf netbeheerders in Gelderland en Overijssel zijn bij dit plan betrokken omdat de benodigde laadinfrastructuur naar verwachting een grote impact heeft op het elektriciteitsnet. De netbeheerders nemen de informatie uit de plankaarten mee in hun investeringsplannen waarmee ze bepalen wanneer ze waar aan de slag gaan om meer ruimte op het net te maken. Ook denken ze mee op welke locaties slimme oplossingen mogelijk zijn waardoor een netverzwaring minder snel nodig is.

Plankaarten

Als onderdeel van de aanpak laten de provincies plankaarten maken voor de bedrijventerreinen. De plankaart geeft inzicht in de behoefte aan laadinfrastructuur op bedrijventerreinen voor de komende jaren en wat geschikte laadlocaties zijn. Zowel op privaat terrein als op publieke grond. De plankaarten bieden inzicht in de behoefte aan laadinfrastructuur, het ruimtegebruik en de netcapaciteit. Deze informatie wordt ingezet om de realisatie van laadinfrastructuur voor te bereiden. De daadwerkelijke realisatie is niet de verantwoordelijkheid van de beide provincies. Bedrijven en gemeenten kunnen hier, met ondersteuning van de provincies, mee aan de slag.

Bedrijventerreinaanpak logistieke laadinfrastructuur

Met alleen plankaarten wordt er geen laadinfra gerealiseerd. Om die reden is aansluitend op een plankaart ook een bedrijventerreinaanpak noodzakelijk. Het ontwikkelen van de bedrijventerreinaanpak wordt gedaan door een projectteam vanuit de GO-RAL. Het projectteam is verantwoordelijk om een aanpak op te leveren die goed aansluit bij zowel bedrijven als gemeenten, en om de verbinding te leggen met gerelateerde programma’s binnen de provincies Overijssel en Gelderland.

Het projectteam wordt bemenst vanuit bestaande functies bij de GO-RAL. Om voldoende uitvoeringscapaciteit te kunnen garanderen zoeken we een projectmedewerker om het team te versterken.

Werkzaamheden

Als projectmedewerker werk je in een dynamische omgeving en in een zich ontwikkelend vakgebied. De laadinfrastructuur voor logistieke voertuigen staat immers nog aan het begin van een grootschalige ontwikkeling. Jij gaat daar met name aan bijdragen door een volwaardige rol te spelen in de ontwikkeling en uitvoering van de bedrijventerreinaanpak.

De verantwoordelijkheden van de projectmedewerker binnen het projectteam Bedrijventerreinaanpak en de GO-RAL zijn:

  • Het als onderdeel van het projectteam ondersteunen van het in goede banen leiden van het project bedrijventerreinaanpak.
  • Het uitwerken van de ideeën en werkwijzen in het projectteam tot een integrale en goed ontwikkelde aanpak. Hierbij gaat het om het daadwerkelijk schrijven van de aanpak, het opzetten van stroomschema’s, het vastleggen van de ideeën, het maken van presentaties, etc.
  • Het ondersteunen van de projectleider bij de organisatie en administratie van het projectteam. Denk hierbij aan het organiseren van afspraken, het notuleren, het verzorgen van voortgangsrapportages, etc.

Dat doe je niet alleen want:

  • Je bent onderdeel van het projectteam, waaronder twee laadconsulenten en de adviseur logistieke laadinfra voor bedrijven.
  • Je vormt onderdeel van het bredere cluster Logistieke laadinfrastructuur binnen de GO-RAL en denkt daar ook actief in mee in de strategieën en projecten om tijdig voldoende en passende laadinfrastructuur te realiseren.

Functie eisen

  • Externe is de afgelopen twee jaar niet in loondienst geweest van provincie Gelderland.
  • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde HBO opleiding.
    • Benoem de naam van de opleiding, de plaats, de studierichting en het afstudeerjaar.
  • Externe heeft aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2019 - heden) in de functie/rol van projectmedewerker of projectondersteuner of in een vergelijkbare functie/rol.
    • Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting minimaal 2 opdrachten/projecten van minimaal 6 maanden, waaruit blijkt dat u aan deze eis voldoet. Bij een vergelijkbare functie/rol duidelijk aangeven waarom deze functie/rol vergelijkbaar is met de functie/rol van projectmedewerker of projectondersteuner.
  • Externe heeft aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2019 - heden) met opdrachten/projecten gerelateerd aan bedrijventerreinen.
    • Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting minimaal 2 opdrachten/projecten waaruit blijkt dat u aan deze eis voldoet.
  • Externe heeft aantoonbaar ervaring met het uitwerken van ideeën naar een concrete projectaanpak waarbij gebruik is gemaakt van stroomschema’s, presentaties of vergelijkbare tools, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • Externe heeft aantoonbaar ervaring opgedaan met opdrachten/projecten gerelateerd aan het organiseren van een samenwerking tussen verschillende bedrijven op een bedrijventerrein, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met het plannen en organiseren van afspraken, overleggen en/of bijeenkomsten, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • Externe beschikt aantoonbaar over een afgeronde opleiding in de richting van energietechniek, duurzaamheid, logistiek, werktuigbouwkunde, installatietechniek of elektrotechniek of in een vergelijkbare richting, aan te tonen met de naam van de opleiding, de studierichting en het jaar waarin het diploma is behaald.

Competenties

  • Plannen en organiseren: Je bent in staat om concrete acties op te zetten, uit te voeren en partijen te bewegen om daarin hun rol te pakken. Je hebt een zelfstandige werkhouding.
  • Omgevingsbewustzijn: je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en weet deze omgevingsfactoren met behulp van een projectteam effectief te in te zetten om projecten succesvol af te ronden.
  • Communicatieve vaardigheden: Je bent in staat tot het overdragen en ontvangen van boodschappen in woord, geschrift en/of non-verbaal. Je kunt goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners en bent in staat om heldere teksten te formuleren.
  • Samenwerken: Je bent duidelijk betrokken bij het team waarbinnen je functioneert, je weet vanuit jouw kennis en kunde ook mee te denken om het project beter te maken.
  • Doorzettingsvermogen: Je hebt lef en betrokkenheid waarmee je zaken voor elkaar krijgt en je laat je niet uit het veld slaan.

Extra info

  • Startdatum 02-03-2023
  • Einddatum 31-12-2023
  • Optie tot verlenging 4 x 6 maanden
  • Uren per week 24 - 32 uur

Locatie

Arnhem

Publicatiedatum

26.01.2023

Publicatie eindigt

05.02.2023

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.