Ondersteuner Adviesraad Sociaal Domein

Nieuw

Functie omschrijving

De Adviesraad Sociaal Domein Purmerend is op zoek naar een Ondersteuner voor de adviesraad. Als Ondersteuner Adviesraad Sociaal Domein zorg jij voor het optimaal functioneren van de adviesraad. Je draagt zorg voor een planmatige werkwijze van de Adviesraad Sociaal Domein door in overleg met de voorzitter de vergaderingen inhoudelijk voor te breiden, het maken van verslagnotities, het in het vizier houden van de gemeentelijke agenda en de leden op de hoogte te houden van de status van lopende actiepunten. Je bent verantwoordelijk voor alle correspondentie en ondersteunt de Adviesraad met het schrijven, bewaken en afhandelen van ongevraagde en gevraagde adviezen. Daarnaast ondersteun jij het proces van de Adviesraad in de breedste zin. Je ondersteunt bij het contact en de communicatie onderling en met alle betrokken partijen. Je levert een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van de adviesraad, onder andere door het ter beschikking stellen van visiestukken, criteria, nieuwe ontwikkelingen, cursussen/trainingen etc. In de regio Zaanstreek-Waterland zorg je voor een goede samenwerking en uitwisseling met andere adviesraden. Jaarlijks bereid je de jaarplannen en de jaarverslagen voor.

Als Ondersteuner Adviesraad Sociaal Domein heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en beschik je over kennis van politieke en ambtelijke besluitvormingsprocessen. Je bent in staat om over het eigen belang c.q. de belangen van de eigen doelgroep heen te kijken en mee te denken over het grotere geheel van het Sociaal Domein. Je bent in staat om analytisch kunnen denken teneinde patronen te herkennen en hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je bent diplomatiek, communicatief vaardig en weet tegenstrijdige standpunten samen te brengen tot een eenduidig advies.

De opdrachtgever(s)

Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

Per 1 januari 2022 is de gemeente Purmerend gefuseerd met de gemeente Beemster. Dit betekent dat ook het werkveld Beemster tot ons aandachtsgebied behoort.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau in het maatschappelijk/sociaal domein;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met Adviesraad Sociaal Domein in de afgelopen 10 jaar;
  • Beschikbaar per 2 januari 2023;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Ondersteuner Adviesraad Sociaal Domein in de afgelopen 10 jaar
  • Aantoonbare kennis van de Wmo
  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau in de richting van maatschappelijk domein

Competenties

  • Je beschikt over overtuigingskracht, waarbij je werkt vanuit een onafhankelijk oordeel;
  • Je beschikt over Politieke en bestuurlijke sensitiviteit en bent in staat de doorvertaling hiervan in je werk te maken;
  • Je ben pragmatisch en toont daadkracht;
  • Je werkt en bent verbindend.

Extra info

  • Duur 12 maanden
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend
  • Uren per week 4
  • Start 2 januari 2023

Locatie

Purmerend

Publicatiedatum

25.11.2022

Publicatie eindigt

30.11.2022

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.