Senior Projectmanager Hyde Park

Nieuw

Functie omschrijving

Geef jij graag leiding aan uiteenlopende ruimtelijke projecten die aansluiten op de uitdagingen van morgen bij één van de grootste gemeenten in Nederland? Het bouwen aan Haarlemmermeer en het leiden van onze complexe ontwikkelopgaven en projecten vraagt gedrevenheid in combinatie met resultaatgerichtheid, verbindend leiderschap en visie. Zet jij graag je tanden in deze uitdaging en heb je geruime ervaring op dit gebied? Dan pas je goed bij ons als Senior Projectmanager Hyde Park.

Binnen Stadscentrum Hoofddorp worden de komende tien jaar circa 5.000 woningen gerealiseerd, waarvan circa 3.800 woningen in Hyde Park. Hyde Park is de herontwikkeling van het kantorenterrein Beukenhorst- West naar de stedelijke woonwijk. Hierbij streven we naar een kwalitatief hoogwaardige, levendige, en gemengde stedelijke wijk, met een goede verbinding tussen station en Raadhuisplein. Daarbij wordt invulling gegeven aan de vraag naar woonruimte voor één- en tweepersoonshuishoudens, ook in de sociale sector.

Werkzaamheden

Functieprofiel Senior Projectmanager Hyde Park
Wij zoeken een Senior Projectmanager voor de gebiedsontwikkeling van Hyde Park. Je stuurt de voorbereidings- en realisatieprocessen, de contractvorming met externe partijen en de uitvoering aan. Je hebt ruime ervaring met onderhandelen met externe partijen in complexe verhoudingen en weet ze eensgezind naar het doel van een project te leiden.

Als Senior Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het tijdig, effectief en efficiënt realiseren van toegewezen ruimtelijke projecten binnen Hyde Park, gericht op het inpassen van nieuwe ontwikkelingen. Je bent gericht op het project- en programmamatig realiseren van alle mogelijke stedelijke functies zoals woningbouw, commercieel onroerend vastgoed, scholen, sportcomplexen, kantoren, bedrijfsterreinen, infrastructuren en integrale gebieds(her)ontwikkeling.

Je geeft op een professionele wijze leiding aan jouw project, regisseert de inbreng en bijdragen door externe partijen en diverse gemeentelijke teams. Je regisseert de voorbereiding, uitvoering en procesbeheersing binnen jouw projecten, monitort de voortgang en je coördineert de werkzaamheden van jouw projectteamleden.

Verder schrijf je heldere projectdocumenten zoals projectcontracten, fasedocumenten en voorstellen voor besluitvorming. Je hebt ruime kennis van aanbestedingstrajecten, planeconomie en grondexploitaties, contractmanagement, civiel technische zaken en planologie om in de rol van Senior Projectmanager goed te functioneren. Van de Senior Projectmanager wordt politiek-bestuurlijke sensitiviteit verwacht.

Je hebt een goed oog voor draagvlak in de maatschappij en anticipeert tijdig op allerlei invloeden op het project. Je hebt ervaring met participatieprocessen. Binnen het team van cluster Projecten lever je een bijdrage aan de gezamenlijke professionalisering en intervisie.

De opdrachtgever(s)

Waar ga je werken?

De cluster Projecten zorgt ervoor dat de gemeente Haarlemmermeer opgaven in het fysiek domein op een professionele project- en programmamatige wijze aanpakt. Er werken circa 60 betrokken medewerkers verdeeld in drie teams: Senior Project- en Programmamanagement, Projectmanagement en Project Management Office (PMO). Deze vacature valt onder het team Senior Projectmanagement, dat bestaat uit 6 ervaren en professionele senior projectmanagers, exclusief flexibele schil.

Omschrijving kandidaat

  • voldoet aan de gevraagde inzet en is beschikbaar op de gewenste startdatum of eerder;
  • is flexibel ten aanzien van werktijden;
  • heeft ervaring met grote aanbestedingstrajecten;
  • beschikt over goede bestuurlijke sensitiviteit en heeft ervaring met het omgaan met ambtelijk opdrachtgevers en het openbaar bestuur;
  • is goed in control op het gebied van bedrijfsvoering;
  • beschikt over zeer goede communicatieve- en onderhandelingsvaardigheden;
  • weet ambtelijk, politiek en maatschappelijk draagvlak te creëren door deskundigheid, uitstraling, dynamiek en enthousiasme;
  • gedraagt zich integer en houdt zich aan correcte omgangsvormen (bereid tot ondertekening integriteitverklaring conform de gedragscode van de gemeente Haarlemmermeer).

Functie eisen

  • De kandidaat heeft, op CV, een aantoonbaar WO opleiding afgerond.
  • Minimaal 7 jaar werkervaring als projectmanager bij gemeente(n) of andere overheidsinstellingen (knockout)
  • De kandidaat heeft, op CV, aantoonbaar minimaal 7 jaar ervaring bij gemeente(n) als projectmanager of andere overheidsinstellingen.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in het aansturen van gebiedsontwikkelingsprojecten en van complexe ruimtelijke projecten (knockout)
  • Op CV aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring in het aansturen van gebiedsontwikkelingsprojecten en van complexe ruimtelijke projecten. Denk aan een woonwijk met verschillende voorzieningen en meerdere eigenaren/ partijen.
  • De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, ervaring met het begeleiden van aanbestedingstrajecten.
  • De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, een WO opleiding op het gebied van bouwkunde, civiele techniek of planologie.

Extra info

Van 1-12-2022 t/m 1-12-2023 | Optie verlenging: 4 x 12 maanden | Standplaats: Hoofddorp | Projectmanagement en projectondersteuning | Uren: 32 per week | Aantal FTE: 0,8

Locatie

Hoofddorp

Publicatiedatum

23.09.2022

Publicatie eindigt

02.10.2022

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.